Priča je slijedeća:
Ugovor na određeno ističe mi 31.01.
Isti se produživao od 4. mjeseca uvijek po tri mjeseca. Kada sam priopčila da sam trudna, obećano mi je da će se Ugovorom riješiti moj status.
Danas sam dobila obavijest da isti neće biti produljen. Porodiljni bi trebala otvoriti sa 07.02.
Uložila sam žalbu, jer jedan od teh. direktora koji me i zaposlio, tvrdi da je došlo do nesporazuma i da će sutra riješiti moj status.
Želim biti informirana i saznati što mogu učiniti.
Mislim da situacija stoji ovako:
Ukoliko mi ne produže Ugovor:
1. .....postajem nezaposlena, i do 07.02. mogu dobivati naknadu, poslije toga pa do rođenja djeteta (onih kao 45 dana) neću dobivati ništa, poslije prijave djeteta (kod mene blizanke) mogu dobivati naknadu kao nezaposlena u iznosu od cca 1.660,00 kn? Do kada? Do godine dana? Do tri godine (s obzirom na 4 i 5 djete i blizance)?
2. ..... Da li se ja mogu prijaviti kod drugog poslodavca na tih 7 dana (odnosno tada bi ostala raditi do onih 28 dana prije termina), prekinuti kompikacije pa da mi prava ostaju? ( naknada od 100% plaće koju sam primala prije otvaranja komplikacija, 2.660,00 drugih 6 mjeseci, 1.660,00 do treće godine?)
3. .... nešto treće???
Ukoliko mi produže Ugovor:
1. .... pa ga otkažu za tri mjeseca, u tom slučaju sam već na porodiljnom i bebe su rođene, što tada? Ostajem bez 100% naknade i dobivam naknadu za nezaposlene?
2. .... i budu fer pa mi ga produljuju za cijelo vrijeme porodiljnog....
3. ... ???
Što da radim??
Iskreno, trenutno mi je najvažnije da sve bude OK sa bebicama, a ostalo ćemo nekako...
A opet, bit ćemo obitelj sa petero djece, svaka naknada dobro je došla.
Napominjem da smo oboje visoko obrazovani i da ovo ni u snu nisam očekivala.....
POmoć!!!