Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: imovinski odnosi kod razvoda

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno imovinski odnosi kod razvoda

Nakon 11 godina u braku, više jednostavno ne znamo kako dalje, tj nemamo zajedničke interese - on sport, nogomet, društvo i tako dalje, meni se sve vrti oko djece, kuće, volim životinje zbog kojih on uvijek prigovara da imaju više pažnje nego on ( ponaša se kao malo djete po tom pitanju), i tako dalje. Što god se događa samnom, njemu smeta, zadnjih godina je i ljubomoran bez ikakvog razloga, zaista nema nikakvog povoda, ali nikamo ne mogu otići da ne prigovara i pita gdje sam tako dugo i s kime sam li možda bila. Također nam je i sex kamen spoticanja već godinama, ja nemam neku preveliku želju, dok bi on mogao uvijek i stalno mi to spočitava. Kao i moju neotvorenost za neke egzibicije na tom planu. Pitanje je da li ja nakon ti 11 godina braka imam pravo na ikakvu imovinu, isplatu sredstava ili što, s time da kuća u kojoj smo glasi na njegovu mamu jer je bio lijen otići sa bakom dok je živjela, do odvjetnika da mu oporučno ostavi makar ovaj dio u kojem živimo ( mislim da treba i više, on ima sestru koja nikada nije ni lipe uložila u kuću), dok mi stalno nešto sređujemo, dizali kredite za adaptaciju, za centralno, ali ništa ne glasi ni na jedno od nas. Nekada imam dojam da je on to namjerno napravio, čak i auti koje imamo glase na njegovu mamu, jer kao ona ima 50 % na osiguranju. Oduvjek je "štedljiv", dok to zadnjih par godina graniči sa škrtošću. Na mene u ovih svih 11 godina braka, kako se znam "šaliti", pišu se jedino djeca i psi. Imamo troje djece, ne bih se prepirala oko njih, mislim da je bolje da one budu samnom, jer on je često na sl. putu, pa vikendom na utakmicama a i za cure je bolje da ih odgaja majka. On čak ni ne zna kako izgleda učitelj iz glazbene škole jedne kćeri, a da ode po drugu u malu školu, morao bi vaditi osobnu da dokaže da je otac djetetu jer uvijek ja djecu razvažam kamo treba. Kako to sudovi odlučuju kome idu djeca? On ima veća primanja od mene, ja nemam ni riješeno stambeno pitanje ako odem od njega. Mogu li možda tražiti neku "isplatu " za sve ove godine i sve uloženo u kuću koja i nije naša, iako će vjerojatno jednog dana biti njegova.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

draga, prvo ću ti odgovoriti na posljednje pitanje...

On ima veća primanja od mene, ja nemam ni riješeno stambeno pitanje ako odem od njega. Mogu li možda tražiti neku "isplatu " za sve ove godine i sve uloženo u kuću koja i nije naša, iako će vjerojatno jednog dana biti njegova.
    možeš. to se zove tužba za uloženo u tuđu imovinu. podigneš tužbu, spor zabilježiš u gruntovnici, a imaš i pravo još 2 godine živjeti u tom stanu oko kojeg se vodi spor (ne smije te izbaciti, naravno ako ti je to uopće opcija). imaš pravo tražiti ono što si uložila u tu imovinu od njegove mame. mama možda može zahtijevati neki dio kao stanarine, ali svakako možeš zahtijevati da ti se dio uloženog novca u adaptaciju isplati. i kao što rekoh, ako podigneš tužbu imaš pravo i živjeti u toj nekretnini sljedeće 2 godine.

Citiraj brada prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje je da li ja nakon ti 11 godina braka imam pravo na ikakvu imovinu, isplatu sredstava ili što, s time da kuća u kojoj smo glasi na njegovu mamu
    znači imaš pravo na novac, nemaš na imovinu. jer imovina je imovina njegove mame.

jer je bio lijen otići sa bakom dok je živjela, do odvjetnika da mu oporučno ostavi makar ovaj dio u kojem živimo ( mislim da treba i više, on ima sestru koja nikada nije ni lipe uložila u kuću),
    nema to veze. kći ne mora uložiti lipe u kuću. njena kći će jednog dana zajedno s tvojim mužem kao sinom naslijediti mamu. ti ne naslijeđuješ ništa od svekrve.

dok mi stalno nešto sređujemo, dizali kredite za adaptaciju, za centralno, ali ništa ne glasi ni na jedno od nas.
    to je vaš problem. ne čini to više, ako se misliš razvoditi.

Nekada imam dojam da je on to namjerno napravio, čak i auti koje imamo glase na njegovu mamu, jer kao ona ima 50 % na osiguranju.
    možda bi se moglo dokazati da si ti otplaćivala te aute ili opet, tužba. ipak se nadam da će ti ostaviti jedan auto, jer voziš u njima i NJEGOVU (to, ako bude zaboravio) djecu (ne samo svoju).

svakako sačuvaj izvatke iz banke i sl. dokumente koje dokazuju tvoje ulaganje u kuću i otplatu auti.

Na mene u ovih svih 11 godina braka, kako se znam "šaliti", pišu se jedino djeca i psi.
    to nije šala, nego na žalost, istina.

Kako to sudovi odlučuju kome idu djeca?
    zavisi od dječjih godina. manja idu najčešće majci, veća se znaju pitati. uglavnom majci. moj savjet, nemoj se prepasti ako se slučajno počne prijetiti da će ti uzeti djecu i sl. prijetnje. to je samo prijetnja. muškarac koji prijeti na taj način nije nikakav otac. blefiraj pa reci - evo ti ih slobodno. brzo će odustati. drugo je ako se radi o brižnom ocu koji želi što više sudjelovati u odrastanju svoje djece. ali takvi onda ne prijete.

to bi ti ovako na brzinu bilo to što ti s pravne strane mogu savjetovati. ako si emocionalno sigurna da želiš razvod, razmisli dobro kako i što činiti. razvodi su uglavnom jako ružni. a treba voditi brigu o djeci. djeca imaju pravo na alimentaciju. u svakom slučaju ne daj se prepasti praznim prijetnjama, na kraju - postoji zakon i sud, pa neka bude kako treba po zakonu. nastoj također ne ulaziti u isprazne rasprave i sl. zna to svašta biti ružno. za sve što on kaže da ima pravo... reci mu slobodno da ako misli da ima, da to spomene pred sudom, pa neka sud odluči.

sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •