Rehab, ne znam jesam li dobro shvatila (pogubila sam se u više otvorenih tema) da bi A. želio da mu netko uzme dijete "u sustav" upravo ovako kako ti savjetuješ, ali mu to ne uspijeva jer kad se takvoj ustanovi obrati (bio je i na ERF-u, spominjao je), dobije odgovor - dijete nema problema, sve je u granicama, malo je sporija, dođite za godinu dana.
Kao što je netko spomenuo, na koncu te prije škole pitaju - a gdje ste do sada bili, znate rana intervencija bla-bla...
A. vjerojatno ide na živce stručnjacima svojim gardom i "istrčavanjem" pa ga doživljavaju ko frika, a dijete u ordinaciji slaže kockice i čini se OK.
Nikako ne bih zanemarivala osjećaj koji roditelj ima da nešto s djetetom nije u redu i da treba neku pomoć. Eventualno bih (na njegovom mjestu) igrala pametnije i ne bih istrčavala svojim guglijanjem i stečenim informacijama (osobito ne guranjem snimljenih CD-ova pod nos) , nego bih se pravila da ništa o materiji ne znam, a onda bih pažljivim navođenjem dovela osobu do uočavanja manifestacija koje nisu na prvi pogled ili u ordinaciji vidljive, i još bih joj zahvalila što je to tako dobro uočila, a ja eto, nisam.
Eto, možda to bedasto zvuči , ali nijedan stručnjak ne voli da mu se nestručnjak pravi pametan i da je još k tome naporan i uporan u dokazivanju. Bojim se da je A. uglavnom takav dojam ostavio.