-
amniotic band/sheet iliti amnionska traka
Dakle na redovnom pregledu otkriven mi je jedan amnionski tračak.. moja dr nije htjela previse komentirat vec me uputila u kbc di sam obavila detaljniji uz.. koliko sam shvatila dr u svoj onoj panici za sad nema ostecenja i opasnosti za bebicu ali treba drzat pod nadzorom, tj kratki odgovor je bio ako se do sad nije zapetljao valjda nece ni sad, sad je bebica malo veca pa je manja sansa zapetljavanja..
istrazujuci malo o tome jer na rijecima su sturi a ja u strahu nisam stigla sve ispitat nailazim na sve i svasta.. od amputacije udova do nerazvijenosti istih i tezih i laksih deformacija... isto tako naletila sam na objasnjenja da postoji razlika izmedju amnionske trake i ''plahte'' (band ili sheet) te da je ''plahta'' potpuno neopasna za razliku od trake, a sve ih zajedno nazivaju isto tako da nisam sigurna sto je vise kod mene u pitanju jer ne znam kako ih usporediti i razlikovati..
zabrinuta sam jako i ako ima itko s takvim iskustvom molim da mi se javi.. kontrolni pregled mi je tek za dva tjedna i koliko god zelim biti smirena i vjerovati da ce sve biti ok umirem od straha..
-
jejja nemam pojma sta je to, idem guglat. Samo da te virtualno zagrlim! Uvijek neki s*it!
-
nemoj samo guglat slike.. to si nikad necu oprostit sto sam znatizeljna i ne cekam da mi objasni netko tko se razumije, a stanje je rijetkost koja se desava u 1 od 2000 trudnoca... hvala ti draga
Posljednje uređivanje od jejja : 23.01.2014. at 21:13
-
Jejja, ne znam tocno o cemu se radi, ali sam te dosla zagrliti i predloziti ti jedan extra uzv kod nekog dobrog uzv dijagnosticara koji ce ti sve pojasniti.
Ako nema takvog u Ri, odi u Zg.
Mislim da je i od najgore opcije gora kombinacija neznanja/neiskustva, dr Googla i straha...
Grlim i vjerujem da ce biti sve u redu.
-
Bila je jednom ta tema http://forum.roda.hr/threads/49764-amnijski-tra%C4%8Dci
Mogu ti savjetovati da odeš na UTZ privatno u Medico. Imaju jako dobar uređaj i mislim da će ti objasniti sve što te zanima. I točno će vidjeti sve.
-
Hvala 
Po svemu sudeci u bolnici je jako dobar aparat na kojem sam pregledana i doktorica je jako dobra u perinatalnoj med.ali dosta su sturi na objasnjenju a kazem ja sam bila preuplasena da zatrazim poblize objasnjena uvjeravanja da ce bit sve ok pa sam mislila da cu naci na forumu nekoga tko se susreo s tim i tko mozda razumije razliku izmedju te dve vrste prepreke..
Ovu temu sam nasla i procitala ali ne pomaze puno jer je zeni to nadjeno tek nakon poroda , utjesno je jedino sto je rodila zdravo dijete.. inace se te trake rijetko skuze na pregledima ... Razmislit cu o odlasku privatno na UZ , moram provjeriti koliko su dobri dijagnosticari.
-
Ni ja ne znam ništa o tome i prvi put čujem, ali ti saljem veliki zagrljaj i nadam se da ce na kraju sve biti ok.
-
draga moja šaljem jedan ogroman hug! vjerujem da če sve biti u redu na kraju. i obavezno nam javi novosti,mislimo na tebe!
-
Hvala tina.. bili smo na kontrolnom pregledu, traka je jos uvijek tu, debljine 3mm pratit cemo da li se stanjuje.. za sad zauzima prostor sirine 3cm cca pa je to dovoljno ako ugura nogicu da ju moze i izvuc a zbog debljine trake se dr nada ako i zapne da ju moze potrgati.. smara da nije dovoljno dugacka da se uspije onako dvaput omotat pa me to malo tjesi.. raspitivala sam se za razliku band/sheet pa nije 100% sigurna ali i njoj lici na sheet (glupo al nema naseg prijevoda za to,sve zovu istim nazivom tracak) a to je malo manje opasno.. sve u svemu poprilicno mi i dalje zadaje brigu ali vjerujem u svog borca da ce biti sve ok.. nadam se da nisam pretjerala s pisanjem ali s obzirom da je rijetkost mozda ce nekome jednog dana svaka pa i najmanja info dobro doci..
-
Jejja, si bila opet na pregledu!!
ma za tvog borca ~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
joj jejja nikad kraja brigama, uf
ne znam nista o ovome, al vibram da sve bude dobro
javljaj nam se
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove