Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: čime oprati staklo od peći na drva?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno čime oprati staklo od peći na drva?

imam peć na pelete, vrata su staklena i moram ih svaki dan prati s unutarnje
    strane...staklo se JAKO prlja i zapeklo se,
    pa prije nego kupim neku kemiju zna li netko s čime se to lako može oprati?
    sa toplom vodom i deterđentom za suđe je nemoguće jer je zapečeno...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Od kemije bi trebao pomoći onaj sprej za rol.
    Iz DM-a mi je super njihov DenkMit.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo godinama staklo na vratima plamenove dore cistili strugacem za staklo sa ziletom. tj., da budem iskrena i fer - cistio je mm

taj strugac izgleda ko onaj za led na autu, samo je sirok nekih cca 5cm i ima zilet koji tu cadj istruze. staklo se pravilnom upotrebom nece izgrebati a u cas posla ce izgledati ko novo mm je znao cistiti i dok pec gori (mi je zimi gotovo nikad nismo gasili) i kad je bila hladna.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kupiti ću strugač...
    a kemiju su mi već naručili iz firme di kupujem pelete...
    ali sam mislila nešto prirodnije ipak...

čudno je to kad smo lani grijali lako se pralo svaki dan...
    a ove smo zime kupili druge pelete, od drugog proizvođaća i izgleda da su drugačije jer pepeo ne ostaje u pepeljari nego iskre lete na staklo zato se valjda i zapeče tako, pa padnu s unutarnje strane stakla...
    i to što se zapeče nikako oprati...

probam s vašim savjetima,
    hvala!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj stari ima to staklo na peći i opsesivno ga čisti, mora imati pogled na vatru i zato svi umiremo od vrućine kad on loži. Skontao je naime da to samo otpadne kad se dobro nakuri. Osim toga čisti svaki put prije loženja novinskim papirom namočenim u vodu, jedno vrijeme je držao u staklenci vodu s pepelom, kao s tim najbolje čisti. Pa sad u zadnje vrijeme malo prođe prije toga sa suhom salvetom, pa s novinama. Često mijenja sisteme, ali nikad ne koristi kemiju. Kad ga ulovim pitat ću ga malo detaljnije pa ću javiti.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja cistim tako da pospricam sprejem za pranje prozora i onda oribam onom zicom za posudje sto ne grebe.
    i samo prebrisem papirnatim maramicama.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne znam ima li razlike između peći na drva ili ove na pelete,
    tj, mislim da u tim peletima možda ima nečeg pa se zato ne čisti lako :/
    i ja volim pogled na vatru zato čistim, a sad već dugo nisam, samo spužvicom i vodom sa deterđentom ali veliki dio ostane i to onaj koji nije izložen plamenu,
    onaj dio stakla gdje je plamen, tamo lako operem.

joooj a bojim se sa nečim jačim da se staklo ne ošteti pa ako onda prljavština uđe još ću teže čistiti.
    peć je iz Italije, skupa ko sam vrag i promijeniti to staklo nije jednostavno jer ta firma tu nema distributera---a i KOŠTA ko pola peći...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sta su to peleti uopce, nikad cula rijec

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Usitnjeno gorivo u vidu kalibriranih komada. Čim ne znaš što su - ni ne trebaju ti.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ni mislila da bi mi zatrebali

to je ono sto izgleda ko savrsena cjepanica? nesto mljeveno stisnuto i moze se kupiti u ducanu? al je u osnovi neko drvo, zar ne?

kad koristim pec na drva, onda u nju idu drva

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi dobili tu peć na poklon, polovnu u super stanju malo korištenu...
    briketi su ti veći kao cjepanica izrezana na ploške okrugle,
    a peleti su sitni kao hrana za pse, rade se od piljevine, otpada iz stolarhih radionica prešaju se i jako su kalorični, sipaš vreću u peć a ona sama dozira koliko ih pada u pepeljaru i gori, e sad ja ne znam ništa više od toga...
    baš me zanima ako netko zna jeli to pozitivno pošto se koristi piljevina ili ima u tome kakve kemije..???
    praktično za čišćenje jako jer u jutro samo istreseš šačicu pepela a gori cijeli dan,
    uključiš pritiskom na gumb, znači potrebna je struja, bez nje se ugasi ...

eto mi je imamo jer smo je dobili inače bolje peći koštaju od 10.000kn na dalje a za pelete smo dali 2700 kn i to će biti za cijelu zimu a mislim da će i ostati, to je 1tona vreča.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e ja sam govorila o peći na drva, obična
    Čula sam za neke peći na piljevinu, koliko sam shvatila ta piljevina ne dolazi u peletima nego baš nažicaš nekog stolara da ti da po mogućnosti besplatno, da su jako isplative... to bih rado jednom nabavila

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi staklo na kaminu čistimo najobičnijim sredstvom za pranje prozora i papirnatim ručnikom. Čistimo ga svaki dan, svaki drugi dan. To mi je niti 5 min posla, a puno jednostavnije nego pustiti da se zapeče i onda se mučiti. Ako se staklo jako začađi (kad su vlažna drva) našpricam ga nekim sredstvom što je baš za čišćenje kamina (kupili ga u www.bmb.hr) i to onda mora odstajati 15-tak min i onda obrisati.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, ako se čisti redovito onda nije problem, ali ako se zapeče je muka.

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ERIK mi imamo istu pec, samo je nasa povezana s radijatorima, tj. imamo centralno preko nje, ali se staklo ocisti pez problema s vodom i papirom i moram naglasiti da ja bas ne cistim svaki dan...normalno u pelet se nista ne dodaje, nego se pilotina samo presuje..mislim da taj pelet sto vi sada koristite ima kemije u sebi, tj. nekog ljepila koje se priljepi za staklo i ne da skinuti kad se ohladi, jer se onda scvrsne...
    gdje ste kupili pelet? jeste li to 1 tonu platili 2700kn??? ako da, onda su vas dobro ogulili!!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo detaljniji recept mog starog: svaki put prije loženja usisavačem pokupi što se pokupiti da sa stakla (mi i inače usisavač držimo uz peć i obično malo počistimo pri čišćenju okolo). Onda istrljati prvo suhim papirom, a onda namočenim. I to je to, samo je dobro to raditi redovito. I radi se o peći na obična drva.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi jako naložimo i otvorimo donja vratašca,ona od pepelnice,tako da bude jaki plamen i tada se samo očisti
    ponekad(čitaj:jednom u dva mjeseca)ujutro oribam arfom i isperem

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

u bauhausu ima za kupiti tekućine za pranje stakla na pećima a imeđu ostalog i moja firma ju uvozi (sad ću dobit po nosu zbog ovog od admina), pa ako nekog zanima nek se javi na pp

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi sa žicom onom koja ne grebe (za pranje teća), kao što je netko spomenuo i super je

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naša je na drva.

Samo prebrišem papirnatim ručnicima i ponekad špricnem malo sredstva za stakla. Ide bez pol frke.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

O dragi Bože žiletom ste ribali!!! :shock:

Vlažne maramice najbolji izum za to. Još ako se je je bila jaka vatra pa staklo "obgorilo"... :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dobra stvar za čišćenje takvih nećistoća, grillova i pećnica je Permetal od Labuda.
    Zaista djeluje, ali se moraš pridržavati uputa.
    Najbolje je da je podloga koju trebaš čistiti malo zagrijana, onda permetal pošpricaš po tome, neka malo odstoji, obavezno imaj rukavice i nakon čišćenja dobro isplahni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •