Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Poslovna odgovornost do smo na bolovanju

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Poslovna odgovornost do smo na bolovanju

Zna li netko da li smo odgovorni što se poslovnih obaveza, rokova za izvršavanje započetih radnji ukoliko odemo na komplikacije i nastavimo s trudničkim?Imam jednu delikatnu situac na poslu gdje je započeta određena radnja za koju sam ja bila odgovorna osoba, rok za završetak je bio kad sma ja već bila na bolovanju više od 10 mj i sad se mene tereti za nedovršetak u roku..da li sam i mogu li biti odgovorna?Kad sma odlazila napomenula sma da se to kao i dosta drugih stvari treba završiti ,no službene primopredaje nije bilo jer moj posao službeno nitko nije niti preuzeo, pa sam više manje predavala posao u vjetar..

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko da li smo odgovorni što se poslovnih obaveza, rokova za izvršavanje započetih radnji ukoliko odemo na komplikacije i nastavimo s trudničkim?Imam jednu delikatnu situac na poslu gdje je započeta određena radnja za koju sam ja bila odgovorna osoba, rok za završetak je bio kad sma ja već bila na bolovanju više od 10 mj i sad se mene tereti za nedovršetak u roku..da li sam i mogu li biti odgovorna?Kad sma odlazila napomenula sma da se to kao i dosta drugih stvari treba završiti ,no službene primopredaje nije bilo jer moj posao službeno nitko nije niti preuzeo, pa sam više manje predavala posao u vjetar..

jel imaš kakav pisani trag o tome, mail da se taj isti posao mora zavšiti do tad i tad? bez obzira što si išla na komplikacije stvari za koje si bila odgovorna pogotovo ovakve, uvijek se službeno trebaju predati...
    iskreno neznam kakve sankcije možeš imati jer ako si na otišla na komplikacije zna se da si doma na bolovanju no nekome je taj isti posao trebao biti proslijeđen...
    najbolje je naći nekog advokata za radno pravo pa njega priupitati...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U takvom slučaju vrijedi zapovjedna odgovornost - prva slijedeća osoba po hijerarhiji ili onaj tko je kod trgovačkog suda registriran kao odgovorna osoba. Znam iz iskustva, ali nije friško pa ne znam koliko će ti primjer pomoći:

Ja sam prije petnaestak i više godina tako ostavila u sosu svog šefa... Otišla sam na 6 mjeseci u inozemstvo, a ostavila (ne znajući) nedovršen posao u kojem smo upali u carinski prekršaj. To bi se vjerojatno dogodilo i da sam ja bila na poslu (u ono vrijeme trebala je lova iz inozemstva stići u roku od xy dana od isporuke, a kupac je zakasnio s uplatom). Šef je to odradio za mene (kapa dolje) i firma je platila neku globu. Isto je bila situacija da nije nitko drugi od referenata preuzeo moj posao, pa je to morao šef - htio nehtio. Da nije bilo njega, išlo bi se na slijedeću stepenicu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e baš se radi o carinskom prekršaju..dakle ja nisam u Trg sudu uvedena kao odg osoba ali sam kao voditelj poslovnice bila odmah ispod vlasnika firme kojeg nikad nije ni bilo u firmi i sve sam ja potpisivala jer ostali su bili ispod mene. Radi se o privremenom uvozu i roba je trebala biti izvezena do x datuma, ja sam otišla na komplikacije i oni su tražili produženje tog roka za priv uvoz i to je potpisao direktor.Dobili su odobrenje do novog datuma (dakle to se sve događalo kad sam ja već na bolovanju)..nakon toga raspašoj i roba se nije nikad izvezla..Sad Carina mene kao fiz osobu tereti za prekršaj iako je kažem iza mene tražen novi datum, on se potpisao i dobiven novi datum. Na prekršajnom nalogu je taj "novi datum" pa me zanima ako netko ima iskustvo vrijedi li da ulažem žalbu i obrazlažem ???

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nemam iskustva ali - tko je potpisao novi datum? logika mi nalaže da je on odgovoran...
    i mislim da se uvijek treba žaliti...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

on je potpisao zahtjev za produženje i sad u prekrš . nalogu me se tereti po tom novom datumu.i meni nekako logika kaže da ja apsolutno nemam veze s tim datumom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    on je potpisao zahtjev za produženje i sad u prekrš . nalogu me se tereti po tom novom datumu.i meni nekako logika kaže da ja apsolutno nemam veze s tim datumom.
    Mislim da bi se trebala žaliti i to baš tako - uz žalbu predočiš dokumente iz kojih se vidi da si od tog-i-tog datuma bila na bolovanju + dokumente gdje se vidi tko je potpisao zahtjev za produženje s datumom kasnijim od tvog odlaska na bolovanje. Mislim da bi trebalo biti ok.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zato uvijek pismeno predati...
    Pa čak i ako nemaš kome, samo taksativno navesti radnje i obaveze koje su u tijeku i kratki komentar što s njima i zašto ih proslijeđuješ.
    Kometar da nije imenaovana osoba kojoj si dužan napraviti primopredaju te da ovaj dopis ostavljaš poslodavcu kao pomoć oko tekućih radnji....bla, bla... u biti ograđuješ sebe od odgovornosti na radnje nakon datuma nevedenog u dopisu/dokumentu.

Iskreno, ako je netko drugi naknadno potpisao radnju koja je izvršena nakon tvog odlaska, on je dakle dalje odgovorna osoba na dotičnom projektu/predmetu i mislim da to više nije tvoja odgovornost. Kad odeš na komplikacije, ne možeš znati da li ćeš se i kada vratiti i logično je da je netko drugi obavljao(ili nije obavljao) posao.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uspjela sam s ljubaznom gđom u Carini dogovoriti da napišem žalbu i da tražim izuzeće iz predmeta zbog gore navedenih razloga. Jedan odvjetnik mi je rekao da sam svejedno odgovorna jer je predmet započet s mojim potpisom kao odgovorna osoba , a drugi pak da nisam jer sam na bolovanju ugl tko će ga znati kako ću na kraju završiti.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja sam dogovorom uspijela riješiti svoj problem, te se nadam da ćeš i ti!!!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uložila prigovor po savjetu odvjetnika, objasnila da se u datom trenutku nisam nalazila na poslu nego na bolovanju i da se s toga ne smatram odgovornom. čekam poziv na sud da isto iznesem. Dir će ako bude potrebe izjaviti d aje on preuzeo moje poslove kad sam otišla i d aje on odgovoran (što u stvari i je istina)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas je došlo do slične situacije...po dogovoru se je kazna za radnika platila iz firme...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •