Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Kad ponuditi kruh i koji????

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Kad ponuditi kruh i koji????

Naslov sve govori.....razmišljam da Maureno proba malo žvakati kruheka,a nemam pojma koji da mu dam...i jel još rano za to?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i mene zanima koji je najprihvatljiviji...
    naime, dajem mu da zvace kruhjedno mjesec dana...
    ali sam citala i gledalana tv-u da je problem kod danasnjih kruhova sto imaju puno soli...
    vjerojatno bi bila idealna opcija da im pecemo same.. vjerojatno razeni...
    ali ja i dizana tijesta...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam davala crni ili kukuruzni kupovni.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najranije po bilo kakvom kalendaru dohrane je 7 mjeseci, ali savjetujem oprez. Kruh je glutenska namirnica i bolje je ne žuriti.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja mu dajem od otprilike 8,5 mjeseci starosti, kad smo uveli gluten. Voli žvakati koricu, al ne pojede bogznakako puno, više pocucla i odgrize kad se skroz smekša. Nije to neka količina za zabrinjavanje ako se dokopa i bijelog kruha. Dobro mi dođe kad smo u gostima i nutkaju ga smokijem i kolačima. Samo kažem, dajte mu radije kruha i on zadovoljno glođe. Nitko nikad nije ponudio voće

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sa glutenom smo počeli prije skoro 2mj,i sve je prošlo ok....mislim jeo je samo 7-korn.Za tjedan dana će imati 10mj ,pa sam mislila da mu dam malo kruha(nemam pojma zašto) .Da ne otvaram novi topic dobrodošli su savjeti o jogurtu.Ove sve kaj sam gledala sadrže šećer.Od Dukata je bez glutena ,ali nisam vidjela ništa vezano za šećer.Kad smo kod nuđenja hrane,Maureno je danas dobio pet malih čokoladica dok smo bili na kavi a nitko mu još nije poklonio npr.jabuku

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Offtopic, moj mali je među inim gluparijama dobio bananko i veeliku vreću smokija, a nekidan mu je jedna glu**ča vani dok smo bili na kavi gurnula smoki u usta, NAKON što sam joj rekla da Tin to ne jede. Slijedilo je začuđeno: "Kaj vi njega držite na dijeti!"

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Rominci, ja uglavnom pravim sama hleb koji novi jede! A jedan ga i ja, jer, iako napravim mali, ostane za mene ceo dan i po! Ja napravim mesavimu brasna (neko integralno, razano...) i umesto soli stavljam vodu u kojoj sam namocila kombu algu. Svi kazu da je neslano, ali meni uopste nije, sasvim ga normalno jedem kao normalan hleb. I meni je isto hleb malo bezveze za bebe zbog soli i aditiva, pa zato pravim!
    Ponekad mu dan i crni kupovni, ali ovaj koji ja pravim mu je bas mljac!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Romina, ja mislim da je Mavrovićev kvalitetniji i nema aditiva! Ja se jedino bojim gušenja. Mi još uvijek jedemo samo kašice, jeste li vi počeli s komadićima?
    Ja inače svima objasnim da Jana još ne jede slatkiše, grickalice i sl. i nitko joj ništa ne uvaljuje.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da će kod nas biti rata, kod sveki su dvoje klinaca, mala 8mj, mali 4 god, oni jedu sve i svašta, smoki, juhe iz kesice, konzerve... (dobro mala je tek na smokiu), a kad pitam dali joj dajete ribu kažu da ih je strah da ima puno kosti pa je bolje ne. Moram odma naoružati muža da stane u moju obranu, ipak je bolje da on to sredi. Inače već je pao komentar da mu dodam mjericu rižolina u bocu nek se dite okripi. Uf ježim se. Doma moje redovito informiram šta ima na rodi tako da su prestali brljati o rižolinu, njegovi su mi se i prije poroda rugali šta uopće čitam o tome na internetu, kao samo sebi punim glavu.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Niti ja još nisam nudila kruh. Ne znam, nekak me malo strah gušenja. Mislim, malo mi je glupo davati mu ono mekano, a korice me strah...
    Možda ću probati ovaj tjedan da vidim kak reagira. Već par dana mu povrće gnječim vilicom (ne miksam ga) i prihvatio je, a jučer je pojeo trećinu banane, onak iz moje ruke je grickao sam. Sad kad malo razmislim možda bi i kruh znao grickati. Kupit ću za početak crni, pa ću vidjet kak će nam ići.
    Znači dam mu prvo komadić korice, bez mekanog ili?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja dajem koricu sa malo unutrasnjeg na njoj isto. uvjek sam kraj njega dok jede, za svaki slucaj, ali me nije pretjerano strah gusenja... ali nisam presretna zbog te (navodno velike kolicine) soli u kruhu...
    no, zanimljivo, poslijednjih par dana nesto slabije jede... manje kolicine... ali kruh bi tamanio od jutra do mraka...
    a ono malo voca i povrca u komadicima, nece izdruckano niti smiksano...
    pa mu i dam...
    tak je do sad fino papao sve i u pristojnim , da ne velim velikim, kolicinama a sad nesto negoduje...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moj M. je prvi put dobio koricu sa 8 mjeseci i bio je odusevljen.
    Sad maze puter stangice.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Sad maze puter stangice.
    mmmmm puter stangice ja obozavam papati, ali da mi je naci njihov tajni recept bila bih jos sretnija.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ako slucajno nades, javi!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo pazite na bijeli kruh jer se on zna djeci zalijepiti za nepce. Nama je najbolji po teksturi za žvakanje kruh po imenu Izvorski. To je raženi kruh, raženi su stvarno najbolji. Ali stvarno su dosta slani :/

lininamama

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Offtopic, moj mali je među inim gluparijama dobio bananko i veeliku vreću smokija, a nekidan mu je jedna glu**ča vani dok smo bili na kavi gurnula smoki u usta, NAKON što sam joj rekla da Tin to ne jede. Slijedilo je začuđeno: "Kaj vi njega držite na dijeti!"

Ovakve reakcije mislim da su ipak malo pretjerane,
    ne citaju svi rodu.Sigurna sam da bi vecina od nas isto tako postupala
    da nismo slucajno naletjeli na rodu.
    Morate priznati da je takav mentalitet kod nas.I nama su svasta davali.
    Nemozemo sada da se pravimo naj pametnije mame i da mi znamo najbolje.Ok,za svoje dijete da,ali ne vidim razlog da komentiramo kako i sta drugi daju svojoj djeci.

Romina sorry,ovo je bilo off topic.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, meni je taj smoki za djecu stvarno totalno nejasna stvar :? Mislim, ne znam postoji li masnija i začinjenija grickalica (postoji, valjda čips od paprike) pa mi nikako ne ide u glavu da nekome uopće padne na pamet to davati malom djetetu. Jasni su mi i štapići, i keksi i čokoladice - ali smoki ??
    Mislim da to ne bi dala djetetu jesti niti da sam nepismena. Btw. Lein mali frend u parku je neki dan jeo onaj kukuruzni 'smoki' pa je i ona uzela, bio je MM sa njom, ja joj ne bi dala jer bi me bilo strah gušenja. Lea je trpala smokije u usta i pljuvala ih van - to radi sa svim što joj ne paše po teksturi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moj Sami je danas probao cokoladu :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma poanta je u tome da se smoki tako lijepo topi u ustima i mislim da ga zbog toga ljudi daju djeci. evo, kumovi su nam jučer bili i donijeli su mu smoki, naravno da će ga mama popapati, a što se tiče kruha, ja kad sebi odrežem šnitu kruha (onog kukuruznog tvrdig) onda njemu dam koricu da siše. I lijepo se zabavi s time

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam mu dala koricu svega 2-3 x i to negdje s 9 mj, kad smo uveli gluten, nismo žurili

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj lininamama prvotno napisa
    Citiraj Honey prvotno napisa

Ovakve reakcije mislim da su ipak malo pretjerane,
    ne citaju svi rodu.Sigurna sam da bi vecina od nas isto tako postupala
    da nismo slucajno naletjeli na rodu.
    Morate priznati da je takav mentalitet kod nas.I nama su svasta davali.
    Nemozemo sada da se pravimo naj pametnije mame i da mi znamo najbolje.Ok,za svoje dijete da,ali ne vidim razlog da komentiramo kako i sta drugi daju svojoj djeci.

Romina sorry,ovo je bilo off topic.
    Promašila si poantu. Ona mu je dala smoki 10 sekundi NAKON što sam joj rekla da on to ne jede. Valjda ja imam pravo odlučiti što će moje dijete jesti. A to da ja njega mučim i držim na dijeti neću dalje komentirati. I ljudi koji ne čitaju Rodu i nemaju internet znaju da smoki nije ni blizu zdravoj hrani. Btw. imam već u okolini nekoliko klinaca s alergijom na kikiriki.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam takve stvari riješavala bojnim pokličem

hoćeš ga TI vodit u bolnicu kad se osipa itd?

btw jel ti honey imaš crvenu maramu

lininamama

Početno

Naravno da imas pravo.
    Ali nemas pravo da nekoga nazivas gl....
    mogla si joj to reci u lice a ne sada ovdje...whatever.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj trinity prvotno napisa
    Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Sad maze puter stangice.
    mmmmm puter stangice ja obozavam papati, ali da mi je naci njihov tajni recept bila bih jos sretnija.
    mi inace koristimo tamnije kruhove ali se sjecam jednog recepta iz djetinjstva za putar kiflice. napravi se uobicajeno dizano tjesto za kiflice s mlijekom i jajem, a kad se poslazu u protvan, onako na gusto, po njima se poslazu kockice putra i to dosta putra, na jedan veci protvan staviti cijeli putar. onda kad se to pece, putar se rastapa i tjesto ga upija. sjecam se da je to bilo bas mljac

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mmmmmm, ja cu ih odmak sutra probati napraviti!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

odmak?????

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nitko nije primjetio

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam mu danas dala malo raženog,ali on ga je naravno dao peseku

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

btw jel ti honey imaš crvenu maramu
    Marija, imam svjetloplavu maramu i crveni prugasti sling. U zadnje vrijeme koristimo više sling. Ako nas negdje vidiš, slobodno me povuci za rukav

mogla si joj to reci u lice a ne sada ovdje...
    Bez brige, rekla sam joj nešto što nije primjereno da ponovim na forumu, malo sam morala ublažiti

Ja sam mu danas dala malo raženog,ali on ga je naravno dao peseku
    I moj dijeli šakom i kapom, a pesek je otkrio gdje je glavni izvor fine papice:

http://i51.photobucket.com/albums/f3.../tin/zica3.jpg

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jooj kak su slatki....sva sam se raspametila jel rijetko vidim da su bebači sa pesekima u kontaktu

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo Romina, kad smo već totalno offtopic, samo za tebe:

http://fotozine.org/index.php?strani...1441&pid=20569

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Genijalne su fotke, a tm mi je jaaaaaaako simpa,i super mi izleda sa slingom.Mali je pravi bonkas,a pesonja......ma preslatko nešto

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kruh je jedna od rijetkih namirnica koju Matija hoće jesti. Bez obzira na vrstu. Ispočetka sam mu par puta vadila razmčene komadine koje si je natrpao u usta, ali sad već zna koliko mu je dosta. Naravno uvijek ko kobac dežuram kad papa sam. Morat ću promijenit fotke na Babababies da vidite kak to izgleda.

leopoldina

Početno

I mi jedemo kruh vec dugo kao finger food.
    Male komadice sredine stavim na stolic i mala uziva, uzima jedan po jedan prsticima i jede.
    Korica je zgodna, ali otkako ima zubice, odgrize veliki komad, pa mi je frka da se ne zadavi.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Već dva dana mu nudimo kruh, ali njemu ne pada na pamet da ga stavi u usta. Rastrančira ga u sitne sitne mrvice, baca po podu i vrti po prstićima! Valjda misli da je dobio novu igračku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto krenuli s kruhom, toliko je gledala i strastveno se naginjala naprijed jos kad nije znala sta je to, a kad je dobila nastala je tisina i mir...tako pedantno i marljivo se bacila u posao... sad ga vec trga sa zubicima, zvace, obradjuje totalno profesionalno.
    Nije ni meni svejedno sto se gusenja tice, al se privikavam. Rucak - povrce - dolazi u obzir jedino u vecim komadima pa da uzme u ruku i trpa u usta. Voce kombiniramo - dobije komad kruske u usta, a usput ja pokusavam usitnjeno joj uvalit sa zlicom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •