-
Po danu jako malo i čudno cica, po noći doji svakih sat vremena..
Dijete ima 7 mjeseci, prije mjesec dana smo krenuli sa nadohranom koju je odlično prihvatio, do toga isključivo dojen i sjajno napredovao, imao lijep ritam po danu, po noći dojio 2 puta.
Problemi počinju prije 2 tjedna kada je dojenje postalo čudno. Da opišem ukratko : po noći doji svako malo, ujutro oko 6 ga uzmem k sebi u krevet pa je na cici 2-3 sata u komadu i nemam pojma koliko povuče jer lovim san a on spava sa sisom u ustima. Onda ima spavanje do 12h kad mu nakon buđenja dam obrok dohrane koji smlavi u sekundi, sav se trese od uzbuđenja dok jede. Nakon dohrane mu dam cicu, malo ju povuče, pusti i gotovo.
Svi ostali obroci u danu izgledaju ovako: on ne traži cicu nego mu ju ja guram, uvijek ju prihvati, kad krene let down povuče 3-4 puta i onda ju pusti, okrene glavu, vrati se i uhvati ju, pusti, okrene glavu, vrati se i uhvati ju, pusti.. i tako u nedogled sve dok ja ne prekinem.. Zapravo, čini mi se da u danu povuče jako malo mlijeka, i možda to nadoknađuje noću. Dakle, da li je zamijenio dan za noć? I kako to promijeniti ako on po danu ne želi jest.. Probala sam i tihu prostoriju, i mrak, i ljuljuškanje, ma sve.. Ne vidim znakove soora.
Prije nekoliko dana mu je izašao donji zubić, to je prvi i možda zabrijavam ali od tad ko da je okretanje glave i ponovno hvatanje sise postalo još gore. Može li zubić imati veze sa time, možda mu smeta?
Bojim se da mi se produkcija mlijeka ne smanji zbog toga što pocica par gutljaja iz dojke i stane.
Što se tiče pelena- kaka jednom ujutro, a količina pišaline se dosta smanjila, i ne znam da li je to zbog vručina ili ne dojenja.
Je li to možda štrajk? Kako ga preživjeti? Jel to skok?
Dakle pitanje je šta da radim?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma