Pokazuje rezultate 1 do 50 od 341

Tema: Kako imati malo mira...???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Berlinski sociolog Bertram nas zove preopterećena generacija.
    su mi se sva ta vrsta tekstova postali nekako svi na isti kalup. uvijek isto. sve neki ludi roditelji koji samo trce, izbezumljeni i napeti. puni kalendari. i slicno. i naravno djeca za koju se nema vremena. ne znam. garntirano ti je da ako napises takvu knjigu, da ce postati bestseller.
    svaka generacija misli da je njoj najteze, sto je i logicno, jer se okrece naprijed i uvijek zeli bolje i bolje. da smo mi preoptercena generacija u odnosu na druge - u to vise ne vjerujem. svako vrijeme nosi svoje i ima pluseve i minuse.

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nema izlaza iz ove dileme. Tko pokuša uskladiti djecu, brak i zanimanje, ulazi u avanturu, koja donosi bol, očaj i iskustva na rubu. Mnogi ne uspiju, ali možda pomogne to izgovoriti, umjesto da se i dalje laže o skladu. Jer i ta laž proizvodi stres.
    mislim da je to uvijek, ali uvijek bila avantura koja nosi i srecu i stres. i uvijek se je uskladivalo i zanimanje i brak i djeca. uvijek. uvijek se je uskladivao sam zivot. ne mozes ga zivjeti ako ga ne uskladis.
    samo sto se prije nije ni propitivalo, nije bilo puno izbora, te je refleksija o vlastitom zivotu bio poprilicni luksuz samo za sacicu odabranih.

i da dodam: ne mislim uopce da je smanjeni broj djece iskljucivi proizvod brzog zivljenja i stresa. mislim da je to samo djelomicno razlog.
    ima sasvim dovoljan broj ljudi koji ne zele djecu. i ne moraju je zeljeti. i ne moraju objasnjavati zasto.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

seni, ne slažem se s tobom. Pokušala sam argumentirati, al vidim da bih mogla upasti u vlastitu klopku pa sam pobrisala. Možda ponovo pokušam. U svakom slučaju, slažem se da svaka generacija ima svoje, ali današnja generacija "rješavatelja problema" ima veliki problem, a mislim da se tekst odnosi na njih. Među starijim generacijama to nije bilo problem, bilo je nešto drugo, ali o tome ovdje nije riječ.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •