Miješaš kruške i jabuke. Da, zgrožena sam i šokantna mi je sama pomisao da netko iza mene zaviruje u moja kolica, gleda što sam kupila, pita se što će mi to, tko će to platiti, zaključuje da sigurno kukam u svakodnevnom životu kako je sve skupo, a nakrcavam se nepotrebnim stvarima i slično.
Ono, to mi je.... Bolje da ne napišem, prefin je ovo forum.
Meni se cini bas dramatiziranje i preuvelicavanje "uzasa" oboje zaposlenih roditelja. Za pocetak, ako roditelji imaju malo bolje place onda se nesto vremena i kupi - npr. teta koja 1x tjedno sredi stan pa nemas taj gubitak vremena, onda kupljen rucak ili vecera pa ne nakuhavas preko tjedna i vikenda i sl.
Kao drugo, opet famozno sotoniziranje "ustanova", vec sam prije pisala da mi je 1.000.000x draze da mi o djetetu brine "ustanova" nego famozno "selo" - jer s ustanovom bar znas na cemu si. Moja djeca se bude oko 7:30-7:45, spremim ih, u 8:15 smo vani, ostavim ih u vrticu do 8:30 i tamo su do 16:30-17h (znaci max 8-9h) Ja sam doma do 18h i onda imamo 4 sata u kojima ih naravno ponekad lijepo zamolimo da se malo sami igraju dok mi nesto napravimo ili makar se samo malo odmorimo, ponekad mi "pomazu" i naravno ponekad se igramo s njima, i ne mislim da ce zbog toga sto nisam provela 8-9-10 sati "posvecena" njima nego na poslu imati dozivotne traume, uostalom prije su roditelji imali jos manje vremena jer su imali vise fizickog posla. Ali ne, nabijmo zaposlenima krivnju savjesti da ce djeca imati traume zbog "neposvecenih" roditelja koji ganjaju karijeru, i onda pisimo clanke kako su jadni izludjeni jer ne stignu sve sto im se servira kao "obavezno"![]()