Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin za moj pojam si pametnija od mene,a i od vecine u saborskim foteljama

Moje je misljenje da velik broj privatnika koji drzi radnika prijavljenog na "minimum" prilagodi racunicu da odgovara tom minimumu,a ostatak na crno spremaju uredno u svoj dzep(dio toga neki i isplacuju na crno "drznicima" poput mene jer odbijam radit za minimum,a ocito sam i u pravu kad mi jos nije urucen otkaz )Ovi ostali koji stvarno odraduju taj minimum u slucajevima za koje ja znam imaju visak radnika. Ti radnici(ovo govorim iz primjera za koje ja znam,stvarni i zivi primjeri iz moje struke i slicnih zanimanja) polovicu smjene ne rade nista-nemaju posla. Znaci imas dva radnika koji odraduju posao jednoga. Ocigledno je jedan "viska" Takve bi drzala ili na pola radnog vremena ili bi jedan bio "visak"

Pa bi se jednog dana stvari pomakle s mrtve tocke,mozda na bolje bar za nasu dicu. Virujem za neke i na gore,al bar bi bilo postenije

THE END

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Ja sam ti samo starija i iskusnija (50+), za pamet se ne bih kladila... I nisam sigurna da se ne bih mijenjala s tobom, he he he...

Ali zivimo u vrijeme nesmiljenog kapitalizma (nije to samo ovdje tako, ima i gorih mjesta od Hrvatske ili Europe). Neke stvari su prije bile bolje, neke su danas bolje... Kako nam padne grah. Ali opet - ne mozes imati sve dobre stvari koje si u zivotu vidjela u isto vrijeme i na istom mjestu....

Ja samo svoju djecu naganjam da uce (sve, a na prvom mjestu strane jezike) ne zato da ih tjeram da se odsele nekamo, nego zato da danas-sutra imaju bolju mogucnost izbora, tj. da mogu birati gdje ce zivjeti i sto ce raditi. Dalje - ovisi o njima... I oni ce danas sutra biti punoljetni i imati pravo glasa.