Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
I ja sam rodila s 32, nakon skoro 10 godina staža, ali osim sitnica (pročitati onu knjigu ili vidjeti ovaj grad), nemam osjećaj da sam željela još nešto - taman mi je. Peterlin, skužila sam što želiš reći, da kasnije roditeljstvo može značiti situiranost, no logistika ostaje rodio sa 17 ili s 40.

Pogubila sam se negdje putem, i ne znam više što želim argumentirati između svih ovih naših stresnih, nestresnih, teških ili laganih svakodnevnica.

Seni, nisam na to mislila, nego na one ideje koje se provlače kroz postove - "nije sve tako crno, nije nam tako loše, to je samo malo običnog životnog stresa". Jer mi se čini da sam preostala kao jedini zagovornik ili kukatelj na temu "da ok, imam toplu vodu, i ne radim 15h dnevno majce made in bangladesh, no meni je moj posao i moje roditeljstvo teško uskladiti". Čak kad nema ni kućnih ljubimaca, ni vrta, ni kućnih ljubimaca samo pure "hrana-osnovna higijena-put na posao-posao-djeca" aktivnosti. Aha, ali tako treba i biti?
Kužimo ja mislim svi o čemu govoriš i mislim da se svi načelno slažemo s time, onako iskreno. Ponekad neki postovi znaju zazvučati možda suho i nedodirljivo, ali to su samo trenuci, gdje se valjda i sam pokušaš probiti između svih tih pritisaka i ostati neoštećen i pozitivan, sam sebe uvjeriti sve je to ok, normalno i za ljude, a već u sljedećem trenutku na nekom drugom topicu njurgaš i kukaš

Rekla sam već svi mi ovdje kusamo iz istog lonca, kao što i oni u Indiji kusaju iz istog.

A što se tiče same Njemačke, pa evo ptiaj što te zanima, živim 15 godina tu, mogu ti samo odmah kao uvod reći, što se tiče suporta obitelji sa djecom, za razliku od Švedske, Njemačka bogme ništa nije dobro ni uredila ni uskladila, samo dobro sve uprskala