-
Kolut naprijed-jel opasno s 1,5god?
Mali ce uskoro imati 1,5 god i u zadnje vrijeme jako cesto na krevetu voli raditi kolut naprijed. Najcesce mu uspije i lijepo se prekobicne, a ponekad padne u stranu. Po nekoliko desetaka ih napravi kad mu dodje. Jel to preopasno za ovu dob? Mi naravno pazimo da ne padne s kreveta, nego mene brine jel ta aktivnost u ovoj dobi moze biti stetna za kraljeznicu, vrat i sl. Jel se moze ozlijediti?
-
nemam pojima, i moja je jedno vrijeme voljela raditi te kolute, nije se nikad požalila da ju nešto boli od toga
-
Uh, moja ih je počela vježbati s 13 mjeseci, moram priznati da je izgledala jaaako klimavo, kao da će vrat slomiti. Pokušavala sam odvlačiti pažnju sve dok se nije učvrstila, s 18 mjeseci je bila sasvim solidna.
Štajaznam, procijeni kako ti izgleda.
-
U toj dobi su gumeni... Moj mlađi je to obožavao raditi. Da bar i sad hoće....
Pripazi samo da negdje ne udari glavom i ne padne, ostalo mi se čini ok.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.01.2014. at 07:54
-
Moji su sva trojica to radili već negdje od godine i ja, nemajka, se nikad nisam zabrinula za njihove kralježnice... Ne vidim neke posljedice... I nisu vježbali na krevetu nego posvuda. Jedino sam u parkovima pokušavala odvući pozornost jer mi je bilo gadljivo da glavom diraju pod.
-
Znaci to kolutanje je normalna faza 
Ja sam se zabrinula jer mi se cini da sam davno negdje procitala da djeca do 3 god ne bi smjela raditi kolut.
Sto se tice motorike i razvoja mozga to je sigurno dobra aktivnost, ali ne znam za kostano-misicno tkivo u ovoj dobi jel ok.
-
S medicinskog stanovišta ne znam.
Kao bivša gimnastičarka samo bi ga učila da se ne naslanja na tjeme nego potiljak.
Drugim riječima da bradu nasloni na prsa prije nego zakoluta.
-
Ne znam ni ja je li zdravo, ali zar tu ne ide isto ono uputstvo od fizijatara koje daju dok dete uči da sedi, puzi, hoda i ostale motoričke veštine:"Ako može samo, onda i sme?"
Moji su isto počeli to negde sa 1,5 god. , pazila sam jedino da ne padnu sa kreveta, a prevrtali su se i na travi na igralištu, kod nas je tamo prilično čisto.
-
Također to radi od 13. mjeseca i dubi na glavi i štošta drugo. Imaju oni tijela gimnastičara - iako mi nekad nije svejedno.
-
Mene je jedino i zauzdao stav fizijatara, ali da je grdo vidjeti kad fontanelom ruje po podu-je.
Od kad joj je zatvorena ne branim ništa.
-
I mi se ravnamo po onoj "ako može, onda smije". Kćer mi je s 18 mjeseci počela s kolutom naprijed, sama, bez da smo je učili i to isključivo na krevetu ili kauču i uživa u tome. Sad ima dvije godine i tri mjeseca i u zadnje vrijeme pokušava kolut natrag, što joj uglavnom uspije. Inače, uvijek je bila čvrsta tako da mi se čini da joj takva tjelovježba samo može koristiti.., a i zabavno je
-
Naša je sa 15-16 mj počela dubiti na glavi i izvoditi kolut naprijed, a jučer je izvela nekakvu poluzvijezdu - sa trosjeda na pod, ja sam se izbezumila...
-
I ja mislim da sve sto mogu, neka i rade. U toj dobi se jako razvija spretnost opcenito tako da je dobro da ga to zanima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma