Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kolut naprijed-jel opasno s 1,5god?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno Kolut naprijed-jel opasno s 1,5god?

Mali ce uskoro imati 1,5 god i u zadnje vrijeme jako cesto na krevetu voli raditi kolut naprijed. Najcesce mu uspije i lijepo se prekobicne, a ponekad padne u stranu. Po nekoliko desetaka ih napravi kad mu dodje. Jel to preopasno za ovu dob? Mi naravno pazimo da ne padne s kreveta, nego mene brine jel ta aktivnost u ovoj dobi moze biti stetna za kraljeznicu, vrat i sl. Jel se moze ozlijediti?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nemam pojima, i moja je jedno vrijeme voljela raditi te kolute, nije se nikad požalila da ju nešto boli od toga

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Uh, moja ih je počela vježbati s 13 mjeseci, moram priznati da je izgledala jaaako klimavo, kao da će vrat slomiti. Pokušavala sam odvlačiti pažnju sve dok se nije učvrstila, s 18 mjeseci je bila sasvim solidna.
    Štajaznam, procijeni kako ti izgleda.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U toj dobi su gumeni... Moj mlađi je to obožavao raditi. Da bar i sad hoće....

Pripazi samo da negdje ne udari glavom i ne padne, ostalo mi se čini ok.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.01.2014. at 07:54

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moji su sva trojica to radili već negdje od godine i ja, nemajka, se nikad nisam zabrinula za njihove kralježnice... Ne vidim neke posljedice... I nisu vježbali na krevetu nego posvuda. Jedino sam u parkovima pokušavala odvući pozornost jer mi je bilo gadljivo da glavom diraju pod.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Znaci to kolutanje je normalna faza
    Ja sam se zabrinula jer mi se cini da sam davno negdje procitala da djeca do 3 god ne bi smjela raditi kolut.
    Sto se tice motorike i razvoja mozga to je sigurno dobra aktivnost, ali ne znam za kostano-misicno tkivo u ovoj dobi jel ok.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

S medicinskog stanovišta ne znam.
    Kao bivša gimnastičarka samo bi ga učila da se ne naslanja na tjeme nego potiljak.
    Drugim riječima da bradu nasloni na prsa prije nego zakoluta.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam ni ja je li zdravo, ali zar tu ne ide isto ono uputstvo od fizijatara koje daju dok dete uči da sedi, puzi, hoda i ostale motoričke veštine:"Ako može samo, onda i sme?"
    Moji su isto počeli to negde sa 1,5 god. , pazila sam jedino da ne padnu sa kreveta, a prevrtali su se i na travi na igralištu, kod nas je tamo prilično čisto.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Također to radi od 13. mjeseca i dubi na glavi i štošta drugo. Imaju oni tijela gimnastičara - iako mi nekad nije svejedno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mene je jedino i zauzdao stav fizijatara, ali da je grdo vidjeti kad fontanelom ruje po podu-je.

Od kad joj je zatvorena ne branim ništa.

PAnchi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I mi se ravnamo po onoj "ako može, onda smije". Kćer mi je s 18 mjeseci počela s kolutom naprijed, sama, bez da smo je učili i to isključivo na krevetu ili kauču i uživa u tome. Sad ima dvije godine i tri mjeseca i u zadnje vrijeme pokušava kolut natrag, što joj uglavnom uspije. Inače, uvijek je bila čvrsta tako da mi se čini da joj takva tjelovježba samo može koristiti.., a i zabavno je

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naša je sa 15-16 mj počela dubiti na glavi i izvoditi kolut naprijed, a jučer je izvela nekakvu poluzvijezdu - sa trosjeda na pod, ja sam se izbezumila...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja mislim da sve sto mogu, neka i rade. U toj dobi se jako razvija spretnost opcenito tako da je dobro da ga to zanima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •