Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
zašto si rodila u 36. tjednu? je li bilo nekih dodatnih komplikacija pa je dijete moralo što prije vani ili?

inače, zadak sam po sebi nije indikacija za carski. Doduše, često se žene koje nose dijete na zadak šalje na carski, ali to nije nužno. Dijete na zadak se može i najnormalnije roditi vaginalno (osim nekih 'čudnih' položaja koji nisu pravi zadak, nego se dijete 'zaglavi')

Da, kao što sam već napisala imala sam niz indikacija- zadak, gestacijski dijabetes, stalne trudove koje nisam osjetila a bili su 120, i najviše zbog čega su me porodili je tromboflebitis noge koja je bila koma otečena,crna i fakat već nisam mogla izdržat...
Procijenili su i razliku u bebama koja se povećavala i odlučili me porodit, tad u 36+4 bebe su bile 3070 i 2400g što je super, sve je prošlo ok... cura je bila tjedan dana u ink.ali sve ok... apgar 10/10, evo ih sad 8mj.imaju pužu, brbljaju i sve 5
a mislim da nikog nebi porađali ako je prva beba na zadak jer nema mjesta da je okrenu u tebi, pa Bože mili tak su nagurani unutra mislim da bi to bila živa mesnica....