leonisa prvotno napisa
kao da si opisala nas pregled. i meni takodjer to nije jasno.
ista stvar se dogodila prije 3mj. na pregledu kod fizijatra.
ja znam da moje dijete ne voli kad udje u ambulantu da ju se polegne na ledja.
ona odmah krene histerizirati.
kad krene histerizirati, ona histerizira. doslovno. ne radi nista drugo vec se u tom polozaju ukoci i dok je fras ne strefi, ne mice se.
tako i bi.
i ja sam je u jednom trenu krenula uzeti da se smiri jer tako nije niti pokazivala sta moze, sta zna napraviti, niti joj je takav pristup cinio ista dobroga.
da bi dobila verbalnu pljusku da nije ni cudo da dijete nece hodati kad je mama stalno tu da je uzme i nosi, cim ona kaze kme, evo mene da je uzmem u zagrljaj.
wtf??
ona se pocela gusiti od placa, povracati od placa, a on mi nije dao da joj pridjem jer sad ce ona skuziti da ja necu doci pa ce prohodati. nije se niti pomaknula. niti je pokazala rotaciju, kamoli posjedanje, puzanje, iskorak, podizanje...
zaista mi nije jasno kako se dijagnoza moze postaviti na temelju jednog pregleda. kako se moze steci sira slika od one koja se u tom trenu gleda, koja nije ogledni primjer svakog dana niti vaseg odnosa, ako se ne prihvati da ipak roditelj zna najbolje i zna kako ce djetetu uciniti ugodnu atmosferu u kojoj pregled moze poceti.
to me isto sjeti pregleda kod logopeda s nepune 2, sa starijom, kad je krenula: pokazi na slici, di je tutu? ajde pokazi di je busica na medi. itd. a moja kcer ju gleda ko tele, ne razumije uopce sta je pita. i logopedica vec krece piskarati dijagnozu, a ja je prekinem (nisam prije jer me prije toga oprala psihologica da nemam ja sta uplitat se u njihov razgovor i davati joj naredbe ili joj govoriti bravo- dijete od 18mj...) i kazem: L. daj pokazi auto na slici i L. pokaze. pokazi sada di je trbuh i ona pokaze.
moje dijete nije ucilo tutu niti busica, ucila je auto i trbuh. no to zna u toj prostoriji samo mama, zar ne?