Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: novi posao nakon roditeljskog dopusta

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno novi posao nakon roditeljskog dopusta

na roditeljskom sam dopustu (koristim pravo do 3 g), dok sam doma intenzivno tražim posao jer se
    nemam gdje vratiti u postojećoj firmi. Obzirom na novi Pravilnik o prijavi i odjavi sa mirovinskog ( sve u 24h )
    zanima me slijedeće:
    ukoliko nađem novi posao kakvi su mi koraci? najprije dati otkaz u postojećoj firmi, onda u Hzzo prekinuti roditeljski (sa kojim onda datumom, dal isti
    datum kad i dam otkaz? po logici da? ) i onda trk sa papirima do nove firme zbog prijave???
    Kako to obaviti u 24h? Mogu li imati problema zbog toga jer sam na roditeljskom trenutno i sporosti službe na Hzzo?
    Nadam se da ste me razumjele, molim savjet. Svaki komentar je dobrodošao.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nije hzzo spor nego divne firme u kojima radimo,mene su sada 7 dana zavlačili s papirima toliko o tome što se mora odjava riješiti u 24 sata....jer ako su sve u firmi napravili po zakonu ti dr. dan možeš u upravu doći po papire da sebi ubrzaš proces,jer su meni slali papire u poslovnicu i to im je trebalo 7 dana,ali s hzzo-om nisam imala problem,bilo je bitno da do kraja mj. donesem odjave....a tebi je bitni jer se želiš odmah prijaviti u dr. firmu

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj frka20 prvotno napisa Vidi poruku
    na roditeljskom sam dopustu (koristim pravo do 3 g), dok sam doma intenzivno tražim posao jer se
    nemam gdje vratiti u postojećoj firmi. Obzirom na novi Pravilnik o prijavi i odjavi sa mirovinskog ( sve u 24h )
    zanima me slijedeće:
    ukoliko nađem novi posao kakvi su mi koraci? najprije dati otkaz u postojećoj firmi, onda u Hzzo prekinuti roditeljski (sa kojim onda datumom, dal isti
    datum kad i dam otkaz? po logici da? ) i onda trk sa papirima do nove firme zbog prijave???
    Kako to obaviti u 24h? Mogu li imati problema zbog toga jer sam na roditeljskom trenutno i sporosti službe na Hzzo?
    Nadam se da ste me razumjele, molim savjet. Svaki komentar je dobrodošao.
    ja sam to radila prije dva mjeseca...ovdje ću ti dati datume da lakše shvatiš
    1.potpiši pismo namjere s novim poslodavcem (da imaš crno na bijelo da će te zaposliti) ili nekakav predugovor kao pokazatelj ozbiljnosti namjere zapošljavanja (recimo dva tjedna ranije, datum zapošljavanja 1.3.)
    2.daš otkaz u svojoj firmi s datumom 28.02. (napomeni im da otkazni rok nije niti tebi niti njima u interesu jer te ionako nema već duže vremena)
    3.odmah ih tražiš i potvrdu da ti odobravaju povratak na posao 28.02. koji ćeš odnijeti na HZZO (to što će ti taj dan biti zapravo dan otkaza HZZO se ne tiče)
    4.na HZZO nosiš gore navedenu potvrdu i ispunjavaš prazan obrazac te pišeš Zahtjev za prekid roditeljskog dopusta s datumom 27.02. (napomeni im da je prvi radni dan 28.2)

*kao što sam već gore napomenula bilo bi idealno da to odradiš tjedan-dva ranije da sve mogu imati u pripremi
    *dana 28.02. se pojaviš u svojoj staroj firmi (i tražiš papire-dat će ti za mirovinsko, zdravstveno traje 2-3 dana) odi poslije 12 jer će oni ujutro obavljati odjavu
    *dana 1.3 ujutro ideš na Mirovinsko po potvrdu o stažu i to nosiš u novu firmu zajedno s papirima koje imaš
    u novoj firmi će te prijaviti odmah neovisno o starom zdravstvenom

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Boxice hvala ti puuuno puuuno,....evo čini se da mi posao napokon stiže pa ću savjete svakako iskoristiti ... još jedno, u novoj firmi su pripomenuli da
    im donesem sve moguće papire - čak i potvrdu o godišnjem...pa kako to? ja stvarno ne razumijem

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj frka20 prvotno napisa Vidi poruku
    Boxice hvala ti puuuno puuuno,....evo čini se da mi posao napokon stiže pa ću savjete svakako iskoristiti ... još jedno, u novoj firmi su pripomenuli da
    im donesem sve moguće papire - čak i potvrdu o godišnjem...pa kako to? ja stvarno ne razumijem
    da, to znači da hoće ovo što sam ti gore napisala, odjavu s mirovinskog/zdravstvenog (ono što ćeš dobiti taj tren), PK karticu i potvrdu s mirovinskog o stažu (to ti je obavezno jer više nema radne knjižice)
    svakako i papire od djece ako su na tebi na zdravstvenom

što se tiče potvrde o GO - znaš i sama da nema više prijenosa u novu firmu, ali se vjerojatno žele zaštiti
    pa traži u staroj potvrdu gdje piše da si dio GO iskoristila, a ostatak neiskorištenog je isplaćen (ili će biti isplaćen) u skladu sa zakonom o radu
    ili će sve biti isplaćeno (već kako ti je omogućeno)
    To bi trebalo biti dovoljno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •