Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: naočale, kakva stakla?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno naočale, kakva stakla?

dakle došlo vrijeme za naočale. Sutra idem na pregled.
    Malo sam gledala okvire, malo stakla.
    E sada stakla me pate. Ponudili su mi nekoliko opcija, prva nema nikakvu zaštitu a zadnja ima svakojakve zaštite, na brzinu sam zapmtila da ima zaštitu protiv grebanja i kao od zračenja monitora.
    E sad pričala sam malo sa ženama koje rade dosta za računalom pa kao nemaju tu zaštitu od zračenja.
    Koliko je to potrebno?
    Molim što više savjeta kako odabrati naočale i stakla.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovako sam ja birala:
    - okvir: da mi se sviđa, da mi se sviđa kako mi stoji, da je lagan, da me ne žulja na nosu, da ne me žulja na ušima
    - stkla: da su lagana, da imaju zaštitu od grebanja i od zračenja monitora.
    Ova prva zaštita zlata vrijedi, za drugu ne znam.

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja biram kao Maruška. Ja bih rekla bolje uštedit na okviru nego na staklima. Pogotovo ako si preh ekranom cili dan kao ja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Danči29 prvotno napisa Vidi poruku
    ja biram kao Maruška. Ja bih rekla bolje uštedit na okviru nego na staklima. Pogotovo ako si preh ekranom cili dan kao ja.
    I ja potpisujem ovo što su cure rekle.

Moja stakla imaju zaštitu od grebanja (ne znam da li vrijedi, jer su mi cijeli dan na nosu), zaštitu od refleksije (zlata vrijedi, naročito za noćnu vožnju), zaštitni sloj za monitor i računalo (mislim da to nije zaštita od zračenja, nego od blještanja - teško mi je reći jer sam dobila novi monitor otprilike istovremeno kad i naočale, ali bih rekla da se to isplati uzeti).

Imam i neki sloj protiv magljenja koji treba aktivirati (namazati 1x tjedno nekom tekućinom) u zimskim mjesecima. To zaboravim činiti, pa sam vjerojatno mogla i bez toga, ali kad se sjetim - djeluje sasvim dobro. Nadam se da će uskoro smisliti nešto što djeluje protiv zamagljivanja i bez tog mazanja.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

i ja s dugogodišnjim stažem s naočalama (od negdje 5 godina) dajem preporuku da se uštedi na okviru i masnije plate stakla: neka budu plastična sa svim dodacima.

isto tako je meni super stvar one fleksibilne ručkice na okviru. Često puta su mi naočale padale i zapinjale za npr. torbu koju prebacijem preko ramena (trapava sam ) i te fleksi ručkice su me spasile x puta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je rade dosta za računalom pa kao nemaju tu zaštitu od zračenja.
    došla sam napisati što i peterlin, nije to od zračenja zaštita, nego od blještanja i manje se kao umara oko..

Fleksibilne ručice imam na jednima, na drugima nemam, to je i meni jako važno, ali onda su men kod ovih drugih okvira uvjerili da to nije baš toliko potrebno, jer je teže popraviti kad npr. pukne taj federčić, nego poravnati kad se iskrivi kod udarca nekog, ova ručica koja nema taj feder..

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Svakako uzeti zastitu od grebanja. Evo ja nisam, pa se kajem...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Grebanje ću svakako. Ali ovo je ko tarifni modeli za mobitel, nema ovo bi a ono ne bi. Ima bez ičega pa onda grebanje i još nešto i treće grebanje, ta refleksija(popularno zvana zaštita od kompjutera) i koješta...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, ali nisu ti to velike razlike u cijeni, u tim kombinacijama.
    S cijenom je "problem" jedino ako imaš visoku dioptriju, moja stakla koštaju ko suho zlato

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma kak nisu velke razlike, gledali smo nekaj za klinca prvo je bila ponuda od 360 kn po staklu, a posle došla još jedna jako slična za manje od 200 kn po komadu, mali ima ne jako veliku astigmasku dioptriju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ma kak nisu velke razlike, gledali smo nekaj za klinca prvo je bila ponuda od 360 kn po staklu, a posle došla još jedna jako slična za manje od 200 kn po komadu, mali ima ne jako veliku astigmasku dioptriju
    Je, tak sam se i ja nasadila s jeftinijim staklima za klinca. Teška su ko vrag. Nikad više....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma, te zaštite meni nisu bitne. Imala stakla zaštitu ili ne, ako ih čuvaš, neće se ogrebati, a ako ne, nikakv sloj ih neće sačuvati. Važnija mi je debljina i težina. A ovo vam piše jako iskusna nositeljica naočala. Što je sve skupa lakše i kvalitetnije, bolje je.

Ako okvir nije dobar, savija se od težine stakala tj. plastike, mijenja se nagib, širi se onaj dio gdja se spajaju drške. Rekli su mi da gledam da su rađeni od acetata, kad izabirem plastične.
    Ako su stakla teška, boli nos, kod kratkovidnosti su sa strane jako debela što je veća dioptrija i što su jeftinija.

Obično uzmem srednju soluciju, jer pri cijeni od 2.000 kuna za jedno staklo, treba malo razmisliti.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ne znam, meni su prosle naocale imale zastitu i nisu bile izgrebane ovako kao ove sada, bez zastite. A jednako ih pazim, nosim u futroli i sve isto radim

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam, meni su prosle naocale imale zastitu i nisu bile izgrebane ovako kao ove sada, bez zastite. A jednako ih pazim, nosim u futroli i sve isto radim
    Eh, naočale bez zaštite od grebanja bi odgovarale meni (jer moje naočale futrolu vide 2x godišnje, a 98% vremena su na nosu). Čim ih stavljaš u futrolu, mikroskopska zrnca prašine će ih ogrebati ako nemaš zaštitu. Bez zaštite od grebanja mogu biti samo naočale za trajno nošenje. Ja napisala gore da ne znam da li ta zaštita funkcionira kad naočale držim samo na nosu + noću na stoliću.

Zato se te zaštite i nude odvojeno - da svatko može izabrati prema onome što mu je bitno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kao netko tko nosi naočale cijeli život preporučam investirati u naočale, u što laganiji okvir, što laganija stakla, obavezno zaštitu protiv grebanja. Drugo može a ne mora, ovisi o načinu života.
    I... ne radi se samo o grebanju kad naočale idu u futrolu nego kad ih se briše... a briše ih se isključivo mekom krpicom, nikakve DM vlažne maramice. To samo štetu radi. Preporučam sprej + meka krpica i sve je ok.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja bih preporučila plastična stakla i zaštitu od grebanja.
    moje su pale petsto puta koliko god da sam pazila
    i da nisam imala te dvije stvari valjda bi ih mijenjala bar jednom mjesečno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja ne znam, moje imaju zaštitu od grebanja, s tim da kao što kaže Peterlin cijeli dan su mi na nosu, samo noću na ormariću, brišem samo mekom krpicom, a izgrebane su katastrofa. Isto je i sa ovim slojem za kompjuter i noćnu vožnju, prvih par mjeseci mi je ok, a poslije imam osjećaj ko da taj sloj nestane. Sad ih moram mijenjat (samo stakla, okviri su ok), i to javiše zbog te izgrebanosti i baš debelo razmišljam što da uzmem, jer sam se u ove stvari razočarala. Ne znam možda je stvar do optika u kojoj uzimam možda oni ne daju ono što su rekli da je, ali imam isto iskustvo sa 2 različite optike, i stvarno sam na mukama.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jučer sam dogovorila. Imaju zaštitu od grebanja i refleksije ali ne najbolju nego neku srednju, takva je i cijena.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam dogovorila. Imaju zaštitu od grebanja i refleksije ali ne najbolju nego neku srednju, takva je i cijena.
    Vidiš, meni nitko nikad nije rekao da postoje različiti stupnjevi te zaštite, već je samo bila dogovoreno da imaju zaštitu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Je, tak sam se i ja nasadila s jeftinijim staklima za klinca. Teška su ko vrag. Nikad više....
    kaj se tiče debljine i težine, iste su veličine!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Vidiš, meni nitko nikad nije rekao da postoje različiti stupnjevi te zaštite, već je samo bila dogovoreno da imaju zaštitu
    možda to nije stupanj zaštite, možda je to drugi brend stakala koji imaju nešto slabiju zaštitu?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, kako je Mojca rekla, to sam zaboravila. ISKLJUČIVO ona krpica za stakla. NIKADA majica (pa mekana je) ili nešto drugo.
    Ja imam tih krpica posvuda: u torbi, u ladici na poslu, doma ...
    Vlažne maramice koje se prodaju za to, zaboravite! Ako ih se mora oprati, samom vodom, može mrvicu deterdženta tekućeg, naravno

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bitno da su stakla lagana, pa uzimam plasticna vec godinama

imam i te neke zastite, zaboravila sam vec koje sve
    ne vidim neku posebnu korist
    stalno su mi na nosu, samo kad spavam onda su na ormaricu, pa mi futrola prakticki nije ni potrebna

krpice, sprejevi - imam neko vrijeme, pa mi se zagube
    operem vodom i malo tekuceg sapuna, ili samo vodom, i obrisem papirnatim rucnikom, ili obicnim rucnikom
    i sve pet

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to mi je isto napomenula, te maramice su preagresivne. Sprejevi i tekućine za naočale ili obični papirnati ubrus i topla voda.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    to mi je isto napomenula, te maramice su preagresivne. Sprejevi i tekućine za naočale ili obični papirnati ubrus i topla voda.
    X

Eventualno po potrebi deterdžent za suđe (vrlo malo) da odmasti ono što treba, ispiranje pod toplom vodom, brisanje papirnatom maramicom.

Imam i namjenske maramice, ali to mi je na poslu, za svaki slučaj - nije za dnevno čišćenje.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

meni je za pranje stakala dobar i sapun za ruke - tekući jer mi se nekako lakše spere.

a baka mi ih je često prala u rakiji kad sam bila mala...koji je to divni miris bio

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •