Pa sad, svako ima tu neku svoju životnu filozofiju, stavove i mišljenje, koje je formirano na osnovi nekih dubljih uvjerenja i mislim da svako ima pravo na to i da ako želi može reći zašto tako misli, a ako ne jednostavno zadrži to za sebe. Niti bi uzela donaciju j.s. ili sperme od osobe koju nepoznajem, biti bi donirala j.s. Možda se moj stav promeni kroz 10 godina, ko zna. Ako bi već imala dijete, bojala bi se da se ne sretne sa polubratom/polusestrom i ne oženi njim, nije mi samo to razlog za ne, ima ih još dosta. Ja to više gledam u smislu da ne treba raditi protiv prirode, u smislu neke energija i prijašnjih života, mada je to složena priča i težko ju je objasniti nekom ko u to ne vjeruje. E, sad se nadam da neće na mene pasti drvlje i kamenje i neke pogrešne konstatacije, mada mi je u biti svejedno. Na forumu smo i mogu se iznositi i drugačija mišljenja.
A mislim da je poredjenje donacije sa "kukavičjim jajetom" tipa oko 30% djece ima oca koji nije njihov biološki otac dosta neukusno i nije na mjestu, zvuči mi kao neko opravdanje i blaćenje "podmetnute" djece.
A da država promjeni zakone i omogući dogovorenu donaciju ili da se samo zamjene parovi kojima treba j.s. odnosma sperma (pritom bi se vodila briga i o krvnoj grupi i fizičnim karakteristikama), brzo bi se stvar rešila u Hrvatskoj i ne bi se trebalo natezati sa osiguranjem, koga plaćate, a ovamo ne možete rešiti i ostvariti svoja prava i morate si sami plaćati po više tisuća evra - to je sramota!

Odgovori s citatom