Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Na ovo ti nemam što reći osim "ma daj". Ne mogu te shvatit ozbiljno, sori. Što ti meni time poručuješ - moje je iskustvo bezvrijedno i ko mi je kriv, kad već nisam dojila, sigurno ne oni koji su projekt furali i za njegovu implementaciju su odgovorni (ja ne znam koji su ti točno - ako je samo unicef, onda on, protiv njega konkretno i djelujem na svom mikro nivou, sve što od njega dođe u smeće bacam).

Rodi zamjeram previše tolerancije na stav "bolje majke" vs. "sebičnjakuše". Zamjeram i gotovo. Ja bih, majkemi, na "sebično" stavila "xxx" koliko me to živcira. Uostalom, zamisli ti arogancije, govorit drugima kakvi su.
joj ina, a u smjernicama za promicanje dojenja i za potporu dojenju, što je btw prioritet javnog zdravstva u cijelom svijetu, piše da one koje ne žele dojiti treba zvati sebičnjakušama
ono, ne kužim o čemu ti?
ne znam što ti vertex poručuje, ali ti si doživjela u bolnici od strane osoblja - vrijeđanje. i grozno ponašanje.
ne od strane rode i od strane unicefa.
i na tu stranu treba reagirati.

moja zamjerka u cijeloj ovoj priči, a upravo se vjerojatno zato i dešavaju ovakve situacije, jest licemjerstvo.
dok sam bila u rodilištu (a bila sam 10 dana zadnji put) imala sam dojam da im je jedino bitno da na otpusno pismo napišu - uspostavljeno dojenje. pa kako god. a onda kud koji mili moji. ne znam sad, no zadnji put kad sam gledala postoci su bili poražavajući. nakon mjesec dana odustaje više od 50% majki od dojenja.

no, u tom kontekstu, ne znam za unicef, al stvarno je nefer optuživati rodu. koja ima organiziranu kontinuiranu i besplatnu pomoć i kroz radionice i kroz sos telefon i kroz portal i kroz forum. još im patronažna služba fali.