ina33 prvotno napisa
To mi je bila posebna smijurija. Kad sam ja rađala, to je meni izgledalo ovako. Prvo recepcija "ovo je rooming in rodilište i znali se u što se upuštate", "izvolite promotivne letke o dojenju", pomoći baš i nije bilo, ili je došla prekasno kad je sve otišlo kvragu, žene su bile upućene same na sebe, bed je bilo ako su bile sve prvorotke. Nakon svega, daju ti evaluacijski listić. Kako sam ja bila mentalnog sklopa tada "I'm an American, call my Ambassador", meni je bio cilj pobić' otamo i napisala sam same hvalospjeve, i zato mi ova usporedba koju je deadi navela uopće nije pretjerana. Zašto ne šalju listiće s vremenskim odmakom, tad bi dobili pravi feedback, a ne dok si još tamo. Srela sam više žena koje su u bolnici još bile na ablaktaciji (ne sub rosa da su švercale tablete), ali u otpustnom piše "dojenje uredno uspostavljeno". A vrhunac njihove brige je bilo to da žene koje ne doje imaju zdravu bebu na neonatologiji i viđaju je režimom jednom u tri sata (to je bilo iskustvo mene i deadi) i to je jedino mjesto za tu bebu.
Inače, samo da se ne misli da nisam bila motovirana, one dane čekajući CR sam provela pocrtavajući skriptu o dojenju, a MM i ja smo bili na Rodinom tečaju. Toliko o sebičnosti i ležernom stavu.