Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
To mi je bila posebna smijurija. Kad sam ja rađala, to je meni izgledalo ovako. Prvo recepcija "ovo je rooming in rodilište i znali se u što se upuštate", "izvolite promotivne letke o dojenju", pomoći baš i nije bilo, ili je došla prekasno kad je sve otišlo kvragu, žene su bile upućene same na sebe, bed je bilo ako su bile sve prvorotke. Nakon svega, daju ti evaluacijski listić. Kako sam ja bila mentalnog sklopa tada "I'm an American, call my Ambassador", meni je bio cilj pobić' otamo i napisala sam same hvalospjeve, i zato mi ova usporedba koju je deadi navela uopće nije pretjerana. Zašto ne šalju listiće s vremenskim odmakom, tad bi dobili pravi feedback, a ne dok si još tamo. Srela sam više žena koje su u bolnici još bile na ablaktaciji (ne sub rosa da su švercale tablete), ali u otpustnom piše "dojenje uredno uspostavljeno". A vrhunac njihove brige je bilo to da žene koje ne doje imaju zdravu bebu na neonatologiji i viđaju je režimom jednom u tri sata (to je bilo iskustvo mene i deadi) i to je jedino mjesto za tu bebu.

Inače, samo da se ne misli da nisam bila motovirana, one dane čekajući CR sam provela pocrtavajući skriptu o dojenju, a MM i ja smo bili na Rodinom tečaju. Toliko o sebičnosti i ležernom stavu.
uf, da sam barem ja u petrovoj dobila ikakav listic...
na SD dobijes kad ides doma (bar sam ja) i predala ga kad sam napustala sobu, tako da nije da sam morala paziti sta pisem jer ovisim o njima.
u petrovoj sam JA bila ta koja je plakala bez prestanka jer mi NISU htjeli dati bebu, jer sam dobila zastoj i jer su me izdajale ko kravu dvije grube sestre, istovremeno, svaka svoju sisu, i cijedile sve u plahtu koju su stavile na mene, noktima mi napravile ragade...uzas! tamo sam se JA borila da mi je ostavljaju duze nego drugima i objasnjavala da se ne odmaram po noci jer se po cijele noci izdajam. donosile mi nahranjeno dijete pa me nisu pustali kuci jer dijete ne dobiva na tezini nakon podoja. i nije me uopce brinulo sta cu i kako reci i sta cu zahtjevati jer o njima ovisim. zvala sam i "tuzakala" sestre glavnoj sestri koja je na kraju dosla i pomogla mi oko dojenja. i svega ostalog. i ocitala im bukvicu kako mogu biti takve prema zenama. naime, slali su me doma bez da sam i jednom premotala bebu, bez da sam je vidjela golu, bez da znam sta s njom trebam kad dodjem kuci a patronazna dolazi tek sutradan. lijepo sam ih molila za pomoc i savjete, nisu mi dali. dala mi ih je glavna sestra.

to je samo druga strana te iste medalje koja nema veze s promocijom dojenja, titulama, unicefom, etc vec osobljem koje cak ne mozes nazvati needuciranim vec...pogresnim.