Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: Obvezno dojenje po zakonu u UAE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    - treba li se ženi na prvu omogućiti bromergon u takvom rodilištu (još jednom za svaki slučaj - ne SD nego bf rodilištu u teoriji).
    pa negdje nemaš drugog izbora nego bf rodilišta u teoriji. npr u rijeci.
    i stvarno ne znam zašto bi žena koja ne želi dojiti jer se, eto, sprema na maraton, trebala slušati tri dana o dobrobiti majčinog mlijeka i biti tretirana kao kriminalka.

no, mima je sve rekla u svom postu. i sirius nakon nje.

Tako da ne bih rekla da je problem u promociji ovog ili onog, nego u cinjenici da u našim sistemima (ne samo bolnickim) kronicno fali individualnog pristupa.
    a ina, znam da je teško u takvim trenucima tjerati pravdu, ali, bojim se da nema druge. nego staviti svoju glavu na panj, da se slikovito izrazim. jer to neće nitko drugi umjesto tebe napraviti. pa dijete ne dati da ti ga odnesu jer dojilje ne smiju gledati kako se hrani na bočicu (majko mila koji užas je to). tko bi po tebi takvu praksu trebao mijenjati? tko bi se, umjesto tebe, trebao svađati s osobljem bolnice i doktorima i sestrama koji nešto tako nakaradno dozvoljavaju?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    tko bi po tebi takvu praksu trebao mijenjati? tko bi se, umjesto tebe, trebao svađati s osobljem bolnice i doktorima i sestrama koji nešto tako nakaradno dozvoljavaju?
    Aktivistice bi na to trebale upozoriti, kad već s tim rodilištem surađuju. Cijeli sustav koji sudjeluje u toj akreditaciji bi to trebao upozoriti. To ti je kao da američki ambasador kaže ovima po zatvorima - pa... ono., što se niste žalili? Nego mene zovete. Moram li opet napominjati kako je teško kad te boli, kad si pun hormona, da se još naganjaš. Ove koji poslije pišu svoje priče kako su se sad preporodile, ali prvo porod koma itd. nisu bile osnažene - ne bivaju opatrnute - ali trebala si itd., ko će ako nećeš ti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2014. at 15:59

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Aktivistice bi na to trebale upozoriti, kad već s tim rodilištem surađuju.
    ne zna čovjek što bi ti rekao...

pa onda slušamo: eto, to su vam rode izborile.
    možeš li shvatiti da su prema nama gori nego su bili prema tebi?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne zna čovjek što bi ti rekao...

pa onda slušamo: eto, to su vam rode izborile.
    možeš li shvatiti da su prema nama gori nego su bili prema tebi?
    Ni ja ne znam što ti odgovoriti na to... zašto bi ovo trebala bit rasprava o mučeništvu. Ja govorim o svojoj perspektivi i koliko u mojim očima njihova titula vrijedi dok su im god prakse kakve jesu. Tada nisam bila fokusirana na to, bila sam fokusirana na pobić' doma i konačno, nakon 10 godina IVF-isanja počet normalan život, a ne u nove bitke i nove rasprave, ali mi s odmakom stvar sve lošije sjeda.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    - ne bivaju opatrnute - ali trebala si itd., ko će ako nećeš ti.
    a nije baš tako. čak što više, skroz je suprotno. barem je ovaj forum izrodio sto planova poroda, sto pisama protesta za tretman na porodu, koliko topika je bilo na tu temu. sjećam se onog neninog.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a nije baš tako. čak što više, skroz je suprotno. barem je ovaj forum izrodio sto planova poroda, sto pisama protesta za tretman na porodu, koliko topika je bilo na tu temu. sjećam se onog neninog.
    Da, vidiš, trebalo bi i Plan za odjel baby-friendly babinjača "ne odvajajte moje dijete za slučaj da ne dojim", nisam to tada skužila da je potrebno, ali možda neke nove, ako su to još prakse, na našem slučaju skuže, tako da.. a vjerojatno svačije iskustvo nekom služi.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa negdje nemaš drugog izbora nego bf rodilišta u teoriji. npr u rijeci.
    i stvarno ne znam zašto bi žena koja ne želi dojiti jer se, eto, sprema na maraton, trebala slušati tri dana o dobrobiti majčinog mlijeka i biti tretirana kao kriminalka.

no, mima je sve rekla u svom postu. i sirius nakon nje.
    pa ja govorim, tj. očito samo pokušavam reći isto što i mima, ali to očito ne ispada tako pa se povlačim iz ovoga prije nego što stvarno počnem

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja govorim, tj. očito samo pokušavam reći isto što i mima, ali to očito ne ispada tako pa se povlačim iz ovoga prije nego što stvarno počnem
    a ne znam jel govori
    jer ipak misliš da ne bi trebalo biti moguće da kažeš - ja neću dojiti, neću niti dodatnu edukaciju, nego hoću te tablete. dobro gđo, evo ih, potpišite samo da ih na vlastitu odgovornost uzimate. hvala puno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ne znam jel govori
    jer ipak misliš da ne bi trebalo biti moguće da kažeš - ja neću dojiti, neću niti dodatnu edukaciju, nego hoću te tablete. dobro gđo, evo ih, potpišite samo da ih na vlastitu odgovornost uzimate. hvala puno.
    Pa da. Ja sam tako rekla da izlazim iz bolnice 24 sata nakon poroda vidjeti dijete u drugoj bolnici.
    Potpisala papir da je na vlastitu odgovornost, fala i dovidenja.
    nikakvu traumu od toga nemam .

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Potpisujem frku. I razumijem što želi reći

Grozna su mi iskustva od Deadi i Ine. Ja sam rodila u baby friendly rodilištu (nije ZG, a ni RI) i bilo je super. Mogle smo se odmoriti od beba kada smo htjele, sestre su mama sa mastitisom pomagale dan i noć, donosile im vruću vodu, stavljale obloge, a jedna sestra je posebno bila zadužena samo za dojenje i sigurno je najveći stručnjak za dojenje kojeg sam ikada upoznala.

Iako sam prvo dijete dojila godinu dana, opet sam se osjećala nespremno kada sam rodila drugo i opet mi je trebala pomoć i oko stavljanja na dojku, pa vježbanje dojenja bez šeširića (nije uspjelo, ali bolje ikako nego nikako, mali je i bez toga zadovoljni debeljuco), pa pomoć kada je mlijeko nadošlo da ne dobijem upalu.. Stvarno su nam danonoćno bile na raspolaganju.

I moram reći da velika većina žena koje su došle su bile potpuno needucirane o dojenju i sve što su znale jest da njihove mame, bake, kume, prijateljice.. nisu imale mlijeka. Na kraju krajeva, ja prva kada sam ostala trudna, mislila sam - bocu čim se rodi, mirna beba, mirna ja. Dok nisam naletjela na rodu i počela čitati (i zgražati se ) dok nisam promijenila mišljenje.

Nedostatak informacija i needukacija su, iz mog iskustva, najveći razlog nedojenja i zato nemam ništa protiv toga da sestre educiraju mame u rodilištu.

Na pravi način, dakako, ne kao ove iz Inine i Deadine priče.

I da se mame ne šalje u zatvor ako ipak žele odbiti dojenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •