mim prvotno napisa
Lijepo od tebe što tim ljudima "daješ prliku da progovore", ali-što ako oni to ne žele? Ili baš tebi ne žele ništa objašnjavati? Ili jednostavno ne žele nikom ništa objašnjavati? Čemu takvo pitanje? Samo da zadovolji tvoju znatiželju? Ako nekog ne poznam, a želim ga upoznati onda će jedno od zadnjh pitanja koje bih mu mogla postaviti biti to o broju djece. Što to govori o nepoznatoj osobi? Što o njemu saznaješ kroz to pitanje?
A s ljudima s kojima nisi intimno dobar može se jako lijepo i dugo razgovarati o filmu, književnosti, muzici, arhitekturi, putovanjima, vremenu, politici, kulinarstvu, dotaknuti se tema iz svakodnevnog života..... i pri tom zaista imaš priliku reći svoj stav i razmišljanja. Eto, tako ja vodim razgovore s nepoznatima. Ne pitam za broj djece, plaću, dijagnoze njih i bliže rodbine, koji auto voze, koliko im kvadrata ima stan, za koga su glasali, koje su vjere...
Ne znam, upravo tebe u RL zamislila sam kao nekog tko bi o tome vodio računa. Hm....
Cvijeta, je li to curama s Potpomognute oplodnje također small talk? Je li djetetu kojem se dotični postavljač pitanja obraća to također small talk? Ili npr. ženi koja se razvela i nema s kim imati drugu djecu? Ili... velika je skupina ljudi kojima se takva pitanja ne postavljaju bez potrebe.