Pokazuje rezultate 1 do 50 od 172

Tema: Obitelji s jednim djetetom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jedini ispravni broj u imanju djece je 2 i to po mogućnosti sina i kćer, jel kćer će eto više ostat uz mater i oca i brinit se za njih a sin za nastavak loze. Eventualno se može imati troje, ako je prvo dvoje istog spola pa onda treba treće da ima netko nastavit lozu ili ostat uz mater.
    Ja imam dva sina ikad nekad zacvilim da bi treće svima je jasno da bi ja zapravo curicu, da imam kome haljinice oblačit i kečke vezat i da ostane uz mene jel. Nikako mi nije jasno šta bi ja s eventualnim trećim muškim trebala, ići na četvrto ili se možda zamjenit s nekim tko je u istom problemu.
    uglavnom nemam što reći pametno na temu ali samo sam se došla opet i nanovo čuditi kako si ljudi daju za pravo komentirati takve intimne odluke.
    A i imam pitanje. Kako recimo funkcionira to kada kod jednog partnera postoji velika želja za drugim djetetom a kod drugog ne?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Jedini ispravni broj u imanju djece je 2 i to po mogućnosti sina i kćer, jel kćer će eto više ostat uz mater i oca i brinit se za njih a sin za nastavak loze. Eventualno se može imati troje, ako je prvo dvoje istog spola pa onda treba treće da ima netko nastavit lozu ili ostat uz mater.
    Ja imam dva sina ikad nekad zacvilim da bi treće svima je jasno da bi ja zapravo curicu, da imam kome haljinice oblačit i kečke vezat i da ostane uz mene jel. Nikako mi nije jasno šta bi ja s eventualnim trećim muškim trebala, ići na četvrto ili se možda zamjenit s nekim tko je u istom problemu.
    uglavnom nemam što reći pametno na temu ali samo sam se došla opet i nanovo čuditi kako si ljudi daju za pravo komentirati takve intimne odluke.
    A i imam pitanje. Kako recimo funkcionira to kada kod jednog partnera postoji velika želja za drugim djetetom a kod drugog ne?
    A vidiš i ja sam mislila da to anemonu muči, da MM nije do drugog djeteta. No valjda sam fulala.

Ono što sam primjetila je da ne znam zašto kad pričamo o svojoj djeci (i broju djece), često roditelji s jednim djetetom na to pitanje onako nekako neugodno odgovaraju "Imam jedno dijete." Ne znam čemu ta "neugoda" valjda zbog tih likova koji komentiraju zakinutost i sl. Bogu hvala jedno al vrijedno.

Meni se kao prednost imanja jednog djeteta čini to što mu se definitivno možeš više posvetit jer nije isto podijelit par sati (nakon posla a prije spavanja) na jedno, dvoje, troje ili više djece. S jednim djetetom možeš zgibat na kraj svijeta, organiziraš se dok si rekao keks...osim naravno ako dijete nije kompliciranije nego drugih dvoje-troje
    Šalim se malo al pokušavam naglasiti prednosti.

U svakom slučaju teže je onima čiji to nije izbor. Šta ja znam ako nisu medicinke prepreke, ja bih pokušavala dovesti vodu na svoj mlin kako-tako.Vjerujem da mi ni posvajanje ne bi bila strana opcija al to su sad intimne stvari svakog para.

OT Moja brojka je bila 2, iako mi je i troje prekrasno al sad samo iznalazim razloge da razuvjerim MM jer nema šanse više (imam neke objektivne razloge zdravstv.prirode a bome i približavam se 4.-om desetljeću).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A vidiš i ja sam mislila da to anemonu muči, da MM nije do drugog djeteta. No valjda sam fulala.
    Jesi, fulala si.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 04.02.2014. at 20:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •