Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
Nije meni problem da me netko pita koliko imam djece, kažem jedno
Ali kad me na to pitaju zašto SAMO jedno, il još onak tužno pogledaju malog pa kažu nešta tipa "ti jadan nemaš bracu il seku"- e to mi je problem.
Ček malo... sad ćete mene optužiti da sam partybreaker, ali ja ne kužim zašto vas to smeta? Ako je čovjek miran sa svojim izborom i stavom -nema problema. Ali ako nije, to je druga pjesma...

Ono što drugi ljudi govore i pitaju je njihova stvar. Nije ni bezobrazno ni nekulturno pitati nekoga koliko ima djece, pogotovo ne na ovaj način kako Lili75 to kaže - zanima nas... Isto kao što nekoga možeš pitati "gdje radiš?" a čovjek je recimo nezaposlen, pa bi se trebao naći povrijeđen tim pitanjem...

Kaj god! Kad mene zasmeta nečije pitanje ili komentar, razmislim što MENE u tome pogađa, a ne što je ta druga osoba mislila... Ništ posebno nije mislila, jednostavno gleda iz svojih cipela isto kao i ja iz svojih.

Ima toga koliko hoćete - jučer moja mama odustaje od namjere da se bliskoj osobi pohvali činjenicom da je njezin unuk prošao dalje na natjecanju iz informatike, jer ta druga osoba ima djecu/unuke koji imaju problema sa školom. Ja sebe isto ponekad uhvatim u takvim razmišljanjima... ali to je KRIVO. Moj život i moji stavovi su moja briga. Ne kanim ih nekome naturati na nos, ali ne vidim ništa loše u tome da kažem "takva i takva stvar"... Idemo na more - pa zašto to ne bih rekla susjedima koji recimo ove godine to financijski ne mogu? Bilo je godina kad MI nismo mogli, a oni jesu. I što? Ništa...

Vjerujte mi, umorna sam od hodanja po jajcima i razmišljanja što će moje obične svakodnevne riječi učiniti nekome. Nek drugi brinu o SVOJIM osjećajima i razlozima zašto su ih moje obične riječi povrijedile... Ima tu iznimaka - štajaznam, ako netko izgubi dijete, bit ću oprezna, ali za ostale - baš me briga hoće li nekoga povrijediti moje pitanje ima li djece, koliko i koje dobi... Istina-ne idem dalje s pitanjima zašto i kako jer smatram da me se to više ne tiče, ali prihvatim razgovor ako netko želi nastaviti o tome.