Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Ima tu iznimaka - štajaznam, ako netko izgubi dijete, bit ću oprezna, ali za ostale - baš me briga hoće li nekoga povrijediti moje pitanje ima li djece, koliko i koje dobi... Istina-ne idem dalje s pitanjima zašto i kako jer smatram da me se to više ne tiče, ali prihvatim razgovor ako netko želi nastaviti o tome.
A što ako upravo to pitaš par koji je izgubio dijete, a ti to nisi znala? Nehotično ih povrijediš samo zato jer te zanima. Znam, događa se, ali upravo zato bi čovjek trebao odvagnuti koga što može pitati. Intimna pitanja postavljaju se ljudima s kojima si dovoljno dobar da bi ih postavio. Kod ostalih je potreban oprez-pogotovo ako se radi o tako delikatnim temama koje mogu imati veze sa zdravstvenim stanjem ili nekom tragedijom u obitelji.

I, naravno, jedno je obraćati se odrasloj osobi, a drugo djetetu. Za ove koji komentiraju bilo što vezano za roditelje pred djecom bih i ja rado prokomentirala pred istim tim djetetom: "Striček/teta je malo neugodan/previše znatiželjan/nema pametnijeg posla pa te gnjavi s glupostima. Tako ti je to kod starijih ljudi"
I sve to s osmjehom br.5 na licu pa neka si postavljač pitanja misli. Ako nije neugodno njemu zašto bi bilo neugodno nama?