Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: salmonela ili???

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno salmonela ili???

danas sam prije ručka pojela sladoled i večeras imam proljev, išla sam valjda već 10x, sama voda
    bila mi je muka pa sam provocirala povraćanje, bilo mi je malo lakše, ali još mi je muka
    kakvi su simptomi salmonele? smijem li dojiti?????

i mm je jeo sladoled, ali njemu nije tako loše kao meni

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam za dojenje, ali meni je dijete jednom sladoledom pokupila salmonelu i uz grozan proljev imala je i jako visoku temperaturu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aries
    da si napisala samo mucnine, rekla bi da ti je to sigurno suncanica od cjelodnevnog stajanja na trgu

sto se tice dojenja, smijes dojiti uz salmonelu. ali JAKO JAKO moras paziti da ne dehidriras, tjeraj se piti dosta tekucine.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I, ne znam koliko je to etično ovdje na forumu, ali često idem s klincima na sladoled, pogotovo u grad, možeš li napisati gdje ste ga jeli?
    Jedna salmonela u životu mi je dovoljna, znam kako ti je grozno. :/
    Ako idete doktoru, jedan savjet, salmonela se ne liječi, čeka se da sama prođe. Nemoj da ti daju antibiotike jer zna se s i povući, pa kasnije opet aktivirati (mojoj maloj u mjehur), a onda više nećeš imati što popiti.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

preživjela sam noć
    uglavnom, temp. nisam imala, ali proljev da i opet povraćanje
    hvala na savjetima
    bitno mi je bilo znati da li se to liječi i za dojenje, ali eto hvala bogu ipak nije salmonela
    ne znam kako se zove slastičarna, ali sladoled je bio super :LOL:, baš sam se iznenadila, a to je negdje u jurišićevoj, ako ideš od trga, s desne strane

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

To je onaj ledo centar malo prije dm-a (za kojeg nemam pojma jel još tam) pa nisi valjda od tam nekaj pokupila :/ možda si malo nahladila želudac,ili nekaj krivo pojela/popila taj dan.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da to nije bio ledo :/
    hm, doručkovala paštetu od slanih srdela i tunjevine oko 7, popila ab kulturu, cijeli dan se super se osjećala, oko 3 pojedem sladoled i još jednu ab kulturu, dođem kući i pojedem špagete carbonara, još nisam bila ni gotova, već sam morala na wc, znači nekih sat vremena nakon sladoleda, eto, ja bih rekla da je sladoled

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dajte još malo pomozite
    umirem od gladi, al bojim se išta pojesti jer ne znam kako će želudac reagirati
    što jesti sad ??

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da nema veze što pojedeš, ako si ozdravila sve ćeš podnijeti, a ako nisi, povratit ćeš sve. No, nemoj baš masno. Radije krekere i čaj.
    Čuj, a da nije od paštete? To je vrlo kvarljivo?

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A da nisi trudna ?

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uh, sad sam tek pročitala da je i proljev u pitanj (zaboravi na komentar gore). Jedi nešto lagano: dvopek, čaj od kamilice ili šipka, krekere...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Eh, da je bila salmonela ne bi ti tipkala ovako žustro, nego bi povraćala dušu i ležala u Zaraznoj na infuziji

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ako jos imas proljev, probaj sa bananom koja je prilicno zelena (K vitamin), zatvara

inace, ja u tim situacijama jedem sve sto mi pase

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    mislim da to nije bio ledo :/
    hm, doručkovala paštetu od slanih srdela i tunjevine oko 7, popila ab kulturu, cijeli dan se super se osjećala, oko 3 pojedem sladoled i još jednu ab kulturu, dođem kući i pojedem špagete carbonara, još nisam bila ni gotova, već sam morala na wc, znači nekih sat vremena nakon sladoleda, eto, ja bih rekla da je sladoled
    Čuj,mene bi nakon toga isto potjeralo,jel sam osjetljiva na razne kombinacije....nisam mislila na marku ledu ,nek se zove tak neka i onda na kraju centar....al sam objasnila

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pripazi što će se događati slijedećih dana. ja sam dan dva povraćala i imala proljev, onda se malo smirilo - pa ruknulo.

luđačko povraćanje (a nemaš što ), proljev, grčevi u želucu od kojih ne možeš stati na noge. temperature se ne sjećam, a prehrana mi je bila:

dvopek
    hladna, dobro promućkana coca cola (umjesto čaja)
    sluzava riža

kad se malo smirilo - kuhala sam si mrkvu, rižu, i komadiće pilećih prsa u slanoj vodi. to mi je bila gozba nakon dvopeka ...

trajalo je oko 3 tjedna, i nakon toga valjda 5 godina nisam jela mljeveno meso... a nisam ga se usudila ni kupovati...

od terapije su mi dali neke kapsule protiv grčeva, i prehranu koju sam ti napisala :/ . sad kažu i da se smije piti voda, ali ona iz boce...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala vam na savjetima
    stanje se tokom dana popravilo, čak se i stolica normalizira
    normalno sam ručala i nije mi muka,a li sam lagano malaksala
    romina da, mislim da je neki "centar"
    posumnjala sam na sladoled jer nisam osjetljiva na čudne kombinacije
    iako je meni ovo skroz uobičajena hrana

a što se tiče povraćanja, sinoć sam se tjerala dok je bilo što za izbaciti
    nakon toga nisam ništa jela
    ali zato noćas kad je krenulo, toga je bilo :shock: nemam pojma od kud i kako to nije ranije izašlo
    čak je na kraju bilo crveno, pošto nisam jela ništa takvo, rekla bih da je bila krv

hm

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Šigela.
    Još je se sjećam.
    Tipična je ta sukrvica. Brrrr.

Za tjedan dana kad ti prođe biti ćeš par kila lakša - pazi na dijete i apsolutna higijena!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Možda ti je od naprezanja puknula neka žilica u želucu ili već negdje,pa je onda od tamo sukrvica

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

opa, pa to ima i ime!

ma kakvi tjedan dana :shock: meni danas skroz dobro, nemoj me strašiti!!!

iako to s kilama i ne zvuči tako loše :p

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemoj molim te! Sad će ispasti da su slike preživjelih iz konc logora nešto lijepo za vidjeti :? Patnja je patnja i kraj priče.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ne znam kako vi, ali ja uglavnom skoro pa nikad ne jedem sladoled iz slastičarni - pouzdajem se jedino u one iz škrinje /ledo itd./, i super su mi.
    a mljeveno meso mi je totalni no-no po restoranima i izvan kuće, jer je to klasika za pokupit neki crijevni kaos.
    dobro, dobro, tu i tamo ćevapi padnu...pa ipak sam i ja čovjek
    ali bolonjez, sarma i sl. u restoranima - zaobilaziti u širokom luku!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma daj davore, to je bila šala, ovo sinoć i noćas mi je bilo sasvim dovoljno za sljedećih 20 godina
    ali malo sam proguglala o šigeli i rekla bih da to ipak nije slučaj kod mene, bogu hvala!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anek - ja sam kupila mljeveno meso (spakirano) u tadašnjoj NAMI. pisalo je da je pakirano taj dan.

napravila faširane šnicle - i crkla .

u restoranu se nikad nisam otrovala, pa čak ni u najšugavijim pečenjarnicama .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •