U Veneciji sam bila nebrojeno mnogo puta, neko vrijeme i boravila.

Obožavam Veneciju, ali

Nikako nemojte u prvi posjet ići u vrijeme karnevala. Pogotovo ne s djecom. Vjerujte mi, preveliki je to stres. To su deseci tisuća ljudi, parkinga, naravno, nema. Naći vaporetto bez par sati čekanja, nemoguće. Prolaziti uskim uličicama i preko, još užih, mostova u toj gužvi, klaustrofobično.

Lijepo je, ne mogu reći da nije, svašta se vidi na Trgu i po svuda. Ali, dijete morate držate "zavezano" za sebe. To je neopisiva gužva. Ponavljam, neopisiva. Jedan karneval sa osmogodišnjakom, ostao mi je kao teški horor u sjećanju. Agencija nije imala gdje parkirati autobus i stali su na kraj parkirališta na kojem je bilo tisuće autobusa. Panika koja je mene i maloga lovila tražeći taj bus od 8 do 11 navečer....Dobro je prošlo. nismo ni bili zadnji koji smo našli bus, ali...već je tata htio sjesti u auto i po nas krenuti, a bio je doma sa bebom...neću više ni pisati.

Venecija je divna, posjetite je u proljeće ili ranu jesen. Uvijek će biti gužva, ali podnošljiva. Ili doći ljeti u 6-7 ujutro, tada je prekrasna

Uglavnom smo boravili u Mestrima. Autobus i vlak voze svaki čas. Možete i ostati u Trstu, te vlakom koji vozi 2 sata ići u Veneciju. Kolodvor je usred Venecije.

Na Trgu Sv.Marka je sve jako skupo. Svaka ulica dalje, sve je jeftinija. O količini vremena ovisi što ćete vidjeti. I, naravno. o količini novca. No, Venecija se može razgledati i sa malo novaca, toliko je toga izvana čemu se može diviti. Slobodno lutajte uličicama, na svakom raskršću piše kuda treba skrenuti. Zanimljivo je ići vidjeti i dijelove gdje nije gužva. Arsenal, tržnicu gdje Venecijani kupuju...

Venecija, predivna, preporučujem ju svakako. Samo ne za vrijeme karnevala, ustvari ne vikendom u vrijeme Karnevala