-
Ja sam išla i preko Ljubljane i preko Rijeke, ali samo zato jer smo tada bili u Istri. Za povratak uvijek preko Ljubljane.
Mislim da je nama iz ZG-a praktičnije preko Ljubljane, ali kako tko voli.
Što se tiče parkinga, ja s troje djece, uvijek biram jednostavniju varijantu pa makar malo više platila.
Izračunala sam da plaćanje parkinga u Mestreu (cca 10 eura/dan)+ karte za vlak (cca 1,50 euro po osobi u jednom smjeru) me skoro isto košta kao da platim cjelodnevni parking u samoj Veneciji. A o komoditetu neću ni pričati.
Kad se prijeđe most, desno se ide prema velikom parkingu Tronchetto (cca 20 eura dnevno), ali i taj je predaleko kad hodaš s djecom
... nije potrebna rezervacija.
Mi smo koristili parkinge na Piazzale Roma, ima ih više. Mislim da smo zadnje bili u San Marco. Sad je 30 eura dan.
Od te garaže do San Marca preko Rialta je cca 30 minuta pješice. Nazad smo išli drugom stranom, preko mosta Academia.
Kad se prijeđe taj most, i krene nazad prema garaži, kuće i zgrade nisu više toliko impresivne...
Uglavnom, cca 5 sati Venecije i hodanja s klincima je sasvim pristojno (najmlađe tada 3,5 godine). Auto nam je bio blizu. Sendviče, vodu i ostalo smo nosili sa sobom. Kave i sladolede nismo konzumirali. (Vaporeto smo jednom probali, ali gužva je bila i nije nam se dojmilo. Drugi put smo sve pješice.) Na taj način smo uštedjeli, tako da nam nije bilo žao platiti malo više garažu, ali da nam auto bude blizu i da ne moramo presjedati s djecom, razmišljati o voznom redu i sl.
Spavali smo izvan grada. Noventa di Piave. (Outlet je u tom mjestu...) Oooogromna soba. Cca 100 eura s doručkom za nas 5.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma