mašnica prvotno napisa
Vrlo mi je poznata situacija, samo što su kod mene svi testovi u potpunosti bili negativni (nisam krvne radila). Imam dermatitis po rukama kao da mi je netko nožem prste rezao. Jedino sam primjetila pogoršanje kada jedem svinjetinu ili popijem malo alkohola (ali to sam odavno izbacila). Ima dobrih i loših dana, ovih loših i više nego dobrih nažalost. S kortikosteroidima nisam previše mazala jer sam ili bila trudna ili dojila i rekla dr. da mi ih niti ne pripisuje jer ih ne želim u trudnoći korisititi.
Najviše sam se okrenula biljnoj kozmetici, pila razno razne čajeve, na neko vrijeme bi se sve smirilo pa opet ispočetka. Trenutno imam krvave rane koje jakooo svrbe. Pomirila sam se s tim, već 5 i više godina tražim "lijek" kojega ga zapravo i nema. Sad čekam neku kremu koja je na biljnoj bazi i kažu da jako pomaže (jedna u nizu). Isprobala sam i sa uljima i promjenom prehrane i razno raznim kremama i mastima ali rane su i dalje tu.
Razmišljala sam isto o testiranju intolerancije ali na kraju sam zaključila da je to bacanje novaca u većini slučajeva.
Temu pratim!