Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: uzasno bolno dojenje

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno uzasno bolno dojenje

Drage mame,
    nadam se da mi mozete pomoci jer svako dojenje je nova trauma.
    Beba ima nepuna 2 mjeseca i nekako od pocetka kuburimo s tim cicama. Najprije nije bilo mlijeka, pa je krenulo obilno. U to vrijeme je podoj na lijevoj cici bio bolan, bol je bila tokom cijelog podoja, kao da me netko s iglom probada. i to je nekako proslo, onda se upalila desna cica, i to je proslo, pa su se pojavile krastice na obe bradavice, beba je cak i krv bljuckala, ali sam procitala da to nije zabrinjavajuce, cak se i boja kakice promijenila, sad je vec 2 dana zelena, a u jednom navratu je bila i skoro crna kao mekonij. onda se upalila lijeva cica, i to je proslo, medutim nakon te upale cice bole tokom podoja za poludit, vise lijeva nego desna. to je bol kao da imam ranu na koju je stavljena sol i onda se po rani jos cacka, a nakon dojenja me peku bradavice. ne znam sto da radim, vec 2 dana klatim s golim cicama po kuci. imate li neku ideju kako da si pomognem ili kojem doktoru ici traziti pomoc, pedijatru, dermatologu, dr. opce prakse ???? Strase me postovi u kojim mame pisu o boli koja traje tjednima ili cak mjesecima.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Draga mamm, ja sam imala slicnih problema. Prsa su mi bila uzasno bolna. Jednostavno imam osjetljive bradavice. Ne mogu reci da mi je sa vremenom postalo manje bolno, ali ono sto mogu reci je to da su neke stvari pomogle da ne boli toliko.
    Svaki dan sam imala kupku u koju sam stavila zlicu meda sa 2-3 kapi ulja cajevca. Nabavila sam dobar grudnjak za dojenje i non stop imala uloske.Na bolne bradavice sam nanosila lanolin uvijek nakon dojenja. Isto tako, nisam nista posebno prala bradavice, samo sam ih poljevala toplom vodom u kadi, jer sam primjetila akoih operem i najnjeznijim sapunom, stvar postane gora.
    Eto par savijet, nadam se da ce ti pomoci. Ipak mislim da je dobro da nazoves rodin SOS telefon u ponedjeljak ili kontaktiras LLL. Sretno!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mamm, kako je u ova 2 mjeseca dijete napredovalo? Koliko puta dnevno piski i kaka? Doji li iskljucivo ili dodajes AD, vodu, caj? Ima li dudicu? Koliko cesto doji i koliko dugo otprilike traje podoj?

Dojenje u pravilu ne bi trebalo boljeti. Cesto boli zbog nepravilnog polozaja djeteta na dojci- dijete ne hvata pravilno i ne prazni efikasno (pa dodje do zastoja mlijeka u dojci) i stvore se ranice. Provjeri da nije rijec o tome. Bradavica i sto veci donji dio areole bi trebao biti duboko u ustima, usnice izvrnute, jezik ispod dojke.

Ima li dijete pelenski osip ili bijele naslage u ustima? Imas li ti vaginalnu infekciju, bole li dojke izmedju podoja?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Mamm, kako je u ova 2 mjeseca dijete napredovalo? Koliko puta dnevno piski i kaka? Doji li iskljucivo ili dodajes AD, vodu, caj? Ima li dudicu? Koliko cesto doji i koliko dugo otprilike traje podoj?

Dojenje u pravilu ne bi trebalo boljeti. Cesto boli zbog nepravilnog polozaja djeteta na dojci- dijete ne hvata pravilno i ne prazni efikasno (pa dodje do zastoja mlijeka u dojci) i stvore se ranice. Provjeri da nije rijec o tome. Bradavica i sto veci donji dio areole bi trebao biti duboko u ustima, usnice izvrnute, jezik ispod dojke.

Ima li dijete pelenski osip ili bijele naslage u ustima? Imas li ti vaginalnu infekciju, bole li dojke izmedju podoja?
    Ma beba napreduje dobro, rodena sa 3 kg sada ima 4.5. Piski cesto, a i kakice ne fali, doduse malo se smanjila ovih dana otkada su poceli ovi zadnji problemi. Samo dojim, dudicu nema, ali ima palac koji je otkrio prije par dana. Dojim svaka 3 sata, a podoj traje 20-30 minuta. Beba nema pelenski osip, niti bijele naslage, prije poroda je ureplasma bila izolirana (10 na trecu CFU/ml, a dojke izmedu podoja peku, kad se bradavice osuse manje, ali stalno ih osjecam, malo me pecne, pa prestane. Jucer sam pocela mazati purelanom, cini mi se da je malo bolje, ali bol je i dalje prisutna.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Draga mamm, ja sam imala slicnih problema. Prsa su mi bila uzasno bolna. Jednostavno imam osjetljive bradavice. Ne mogu reci da mi je sa vremenom postalo manje bolno, ali ono sto mogu reci je to da su neke stvari pomogle da ne boli toliko.
    Svaki dan sam imala kupku u koju sam stavila zlicu meda sa 2-3 kapi ulja cajevca. Nabavila sam dobar grudnjak za dojenje i non stop imala uloske.Na bolne bradavice sam nanosila lanolin uvijek nakon dojenja. Isto tako, nisam nista posebno prala bradavice, samo sam ih poljevala toplom vodom u kadi, jer sam primjetila akoih operem i najnjeznijim sapunom, stvar postane gora.
    Eto par savijet, nadam se da ce ti pomoci. Ipak mislim da je dobro da nazoves rodin SOS telefon u ponedjeljak ili kontaktiras LLL. Sretno!
    nisi me bas utjesila , sto je LLL?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    nisi me bas utjesila , sto je LLL?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj mamm prvotno napisa Vidi poruku
    Ma beba napreduje dobro, rodena sa 3 kg sada ima 4.5. Piski cesto, a i kakice ne fali, doduse malo se smanjila ovih dana otkada su poceli ovi zadnji problemi. Samo dojim, dudicu nema, ali ima palac koji je otkrio prije par dana. Dojim svaka 3 sata, a podoj traje 20-30 minuta. Beba nema pelenski osip, niti bijele naslage, prije poroda je ureplasma bila izolirana (10 na trecu CFU/ml, a dojke izmedu podoja peku, kad se bradavice osuse manje, ali stalno ih osjecam, malo me pecne, pa prestane. Jucer sam pocela mazati purelanom, cini mi se da je malo bolje, ali bol je i dalje prisutna.
    LLL je organizacija La Leche League, imaju hrvatski ogranak.

Nakon 6. tjedna je normalno da se broj pokakanih pelena smanji, neka djeca i dalje kakaju svaki dan, neka ne kakaju i po 10 dana ili vise.

Dojis svaka 3 sata jer on tako trazi ili gledas na sat? Isto pitam i za vrijeme podoja-on odluci kad je dosta ili ti prekines podoj?

Ponekad moze biti rijec o sooru, a da dijete nema vidljive simptome. Ako ne bude bolje s bradavicama, idi lijecniku da provjeri da se ipak nisu gljivice namnozile pa cete se trebati kremom tretirati i ti i maleni.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam isto prosla sve sto si napisala. Zvala sam vise puta SOS telefon, to i tebi savjetujem. Nadam se da savjetnice nece zamjeriti ako ti napisem sto je meni receno. Prvo probaj poboljsati polozaj jer te mozda boli od zaostalog mlijeka u dojkama. Ono sto je meni pomoglo je da dojim lezeci na boku, bebu isto na bok da su joj usta malo ispod areole i bradavice tako da mora malo podici bradu da ih uhvati. Cekaj da jako otvori usta i onda rukom gurni glavicu na dojku. Pazi da su usne izvrnute prema van, ja ih cak nekada sama izvrnem prstom. Ako osjetis malo boli na pocetku, to moze biti i od stvaranja vakuma. Al to bi vrlo brzo trebalo prestati. Ako te boli, prst u kut bebinih usana da prekines vakum i probaj bebu ponovno namjestiti. I beba mora nauciti dojiti. Mom se bas nije dalo previse otvarati usta, on ko da je htio sve skupa usisati. Pa sam mu znala prstom povuci donju celjust prema dolje da sto vise otvori usta.
    Mene je isto bockalo kao da su igle u pitanju, mislila sam da je soor, mali nije imao simptome. Mazala sam i sebe i njega rojazol gelom, izbacila sve slatko, jela puno acidofila, iskuhavala majicu, grudnjak, gazice...svaki dan. Nakon nekog vremena se pocelo smirivati ali dosta dugo su me pratile razlicite tegobe. Ja sam uvjerena da su moji mlijecni kanalici uski i da je mene to sve skupa boljelo dok se to sve nije malo razradilo i dok se zapravo nije smanjila ucestalost dojenja.
    Ako su ti bas bolovi nepodnosljivi smijes popiti 3x400mg neofena dnevno, to su mi rekli u laktacijskoj ambulanti na sv.Duhu

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

On trazi svaka 3 sata, a sto se tice trajanja podoja znam ja prekinuti jer vise ne guta nego samo cucla vec ionako bolne cice.
    Iako sam rekla da bebac dobro napreduje, cini se da ipak nije tako jer zadnja 2 tjedna nije dobio na kilazi. Onda sam ga pocela iz straha sopati i totalno isforsirala cice i opet zavrsila s upalom i groznicom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •