Citiraj anna_B prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam di bi uvrstila temu, no pokidani su mi zivci polako i moram nekako reagirati..
Postoji li netko da je cuo/procitao/napravio nesto u vezi prijave (nekome) pedijatra?
Naime, nasa pedijatrica je vrlo nezainteresirana, ne za moje, vec za bilo cije dijete. Znam da ce sad netko reci "to ti je kod vecine tako", no ne moze to!! Vjecito je na telefonu, ne mozes ju nista pitat jer zbrise cim obavi pregled, doslovno ju moras cukat za rukav dok ona tamo nekom vice jel hoce da i njemu cevape naruci (?!?!?!?!). Da ne govorim o tome kako ispadam glupa kod drugih doktora zbog njezine neinformiranosti o dijagnozama, pretragama, nalazima. Totalno je neuka, slobodno mogu reci i bezobrazna. Pozivcani cim rucno mora ispisivati uputnice jer joj komp ne radi. Na svaki pregled moram vuc muza jer mi je jedna mama rekla da "prema tatama ko da ima strahopostovanja pa je malo normalnija". Halo?? Pa kaj to je? To je tako vec godinama kako cujem, a s obzirom da sam novopecena mama sa bebom koja ima malcice problema sa zdravljem, ne mogu ne reagirati.
Postoji li netko/nesto kome bi mogla prijaviti stanje pedijatrijskog odjela? A da bar netko reagira.. Rekla sam da cu drugi put ukljuciti diktafon i staviti mob u dzep (do toga je doslo)..
Ima jos hrpa situacija, no ne zelim zamarati jer bi to dugo trajalo..
(Moram jos napomenuti da nikad nije cula za skok u razvoju i da sam ja davala majkama savjete o dojenju na grupi potpore jer ona pojma nije imala (a dojim tek 7mj), tak da ni na to vise ne idem jer mi odma probava proradi cim cujem njene savjete).
Dakle, pomoc?

MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Uprava za zaštitu zdravlja
Sektor za inspekcijske poslove
Ksaver 200a
Zagreb

ovo tijelo je nadležno za nadzor nad stručnim radom zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost, zdravstvenih radnika, te privatnih zdravstvenih djelatnika.

ako si ustrajna u tome da nešto poduzmeš, pošalji dopis na navedenu adresu, opiši sve situacije koje smatraš nepravilnostima u radu dotične pedijatrice i predloži na kraju da se izvrši inspekcijski nadzor nad njezinim radom. zatraži također da budeš obaviještena o mjerama poduzetim povodom tvojeg zahtjeva.

to bi po meni bio odgovarajući pravni put, iako... naša su upravna tijela spora i neproduktivna, tako da se ne bih baš kladila da će tvoj dopis polučiti neki konkretni rezultat. možda, ako zaprime slične pritužbe od više strana... no, kako bilo, ja sam za to da se nešto treba poduzeti u takvim situacijama. nitko nije dužan trpjeti tuđi bezobrazluk i (što je još gore) nestručnost. pogotovo jer su u pitanju djeca, naše najveće blago. a ako dotična pedijatrica ne zna, ne može ili ne želi obavljati svoj posao sukladno pravilima njezine uzvišene struke i na čovječan način, pa ima ko će radit.