dakle ovako.... zanima me koliko često vi vašoj bebi mijenjate pelene? dali mijenjate pelene po noći?
moj M. koji ima dva mjeseca je veliki pospanko i nakon dojenja kad mu najradije presvlačim pelenu on zaspe.
npr. idemo spavati oko ponoći (svi troje) i tad mu presvučem pelenu, sad je već ritam da se budi oko 4:30, par puta je i do 6:30 izdržao, nahranim ga i on iste sekunde zaspe. par puta sam mu presvlačila pelenu i više nije htio spavati nego je samo plakao. nakon tih par puta odustala sam od mijenjanja pelene po noći i pustila ga da spava. no on nekad produži do 11h i period od ponoći do 11 ujutro mi se čini jako dug a da ga ne presvučem. Patronažna mi je rekla da najduže u jednoj peleni smije biti 5h. pelenski osip nema, guza mu lijepo izgleda. navečer (jedini period kad je budan) ga često stavim na podlogu za previjanje golog da se malo "prozrači".
skoro pa ista stvar mi se dešava preko dana. buđenje u 11h, presvlačenje, dojenje, budan je do 12, 12:30 i onda do npr. 19h probudi se koji put za cicanje, i zaspe.
jedino razdoblje kad je baš budan je od 19 do ponoći. ovo sve ostalo prespava.
ako ga presvučem prije dojenja vrišti da se slušati ne može, ako ga presvučem poslije dojenja neće više zaspati i bude poprilično nezadovoljan.
od kad sam izašla iz rodilišta prestala sam ga buditi svaka 2h kako savjetuju. na težini uredno dobiva (prvih mjesec dana 1600gr, drugi mjesec 1400gr), isključivo dojen.