Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: mijenjanje pelene

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno mijenjanje pelene

dakle ovako.... zanima me koliko često vi vašoj bebi mijenjate pelene? dali mijenjate pelene po noći?
    moj M. koji ima dva mjeseca je veliki pospanko i nakon dojenja kad mu najradije presvlačim pelenu on zaspe.
    npr. idemo spavati oko ponoći (svi troje) i tad mu presvučem pelenu, sad je već ritam da se budi oko 4:30, par puta je i do 6:30 izdržao, nahranim ga i on iste sekunde zaspe. par puta sam mu presvlačila pelenu i više nije htio spavati nego je samo plakao. nakon tih par puta odustala sam od mijenjanja pelene po noći i pustila ga da spava. no on nekad produži do 11h i period od ponoći do 11 ujutro mi se čini jako dug a da ga ne presvučem. Patronažna mi je rekla da najduže u jednoj peleni smije biti 5h. pelenski osip nema, guza mu lijepo izgleda. navečer (jedini period kad je budan) ga često stavim na podlogu za previjanje golog da se malo "prozrači".
    skoro pa ista stvar mi se dešava preko dana. buđenje u 11h, presvlačenje, dojenje, budan je do 12, 12:30 i onda do npr. 19h probudi se koji put za cicanje, i zaspe.
    jedino razdoblje kad je baš budan je od 19 do ponoći. ovo sve ostalo prespava.
    ako ga presvučem prije dojenja vrišti da se slušati ne može, ako ga presvučem poslije dojenja neće više zaspati i bude poprilično nezadovoljan.
    od kad sam izašla iz rodilišta prestala sam ga buditi svaka 2h kako savjetuju. na težini uredno dobiva (prvih mjesec dana 1600gr, drugi mjesec 1400gr), isključivo dojen.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako su kakali, mijenjala sam odmah, bez obzira da li spavaju. Ako ne, onda nisam mijenjala dok se ne bi probudili. Po danu sam mijenjala svaka 3h cca, ako su kakaki naravno odmah.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mislim da je najbolje promjeniti pelenu prije dojenja jer beba najcesce zaspi dojeci i onda je nema smisla buditi. Ja po noci nisam mijenjala pelenu osim ako bi bio duze budan. Znao je i po 10h nocu imati istu. Preko dana sam mijenjala cca svakih 3-5h. Jedino kad bi se pokakao bih mijenjala odmah. Vazno je da ne promoci, tj da se radi mokre robice ne prehladi, a danas stvarno pelene drze dosta dugo, neke i do 12h.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Moja zaspi u 20h i prvo mjenjane pelena je oko 7h ujutro(po noci imamo puno budenja i hranjenja).

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako mu ne promoci i guza mu je suha ja ju ne bi mijenjala. Moji nisu jako puno piskili kada su tvrdo spavali i bas negdje u toj dobi sam ih prestala presvlaciti.njemu je fino toplo, napapao se i onda ga ti skines....i ja bi plakala i razbudila se

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

BB, ja svoju nisam presvlačila po noći osim kad se ukakala. dobro, možda bih je presvukla jednom da baš drmne od ponoći do 11. zašto ga ne bi ujutro presvukla - pa što i ako se probudi? zaspat će ponovo nakon nekog vremena. za popodnevno spavanje ga ne bih dirala.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

nije mu ni jednom promočila.
    naravno, ako kaka onda promijenim odmah.
    malo su mi patronažna i pedijatrica s tim mijenjanjem pelene stavile upitnik iznad glave. nisam se ni usudila reći da mu ne mijenjam tak dugo pelenu.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je najbolje promjeniti pelenu prije dojenja jer beba najcesce zaspi dojeci i onda je nema smisla buditi. Ja po noci nisam mijenjala pelenu osim ako bi bio duze budan. Znao je i po 10h nocu imati istu. Preko dana sam mijenjala cca svakih 3-5h. Jedino kad bi se pokakao bih mijenjala odmah. Vazno je da ne promoci, tj da se radi mokre robice ne prehladi, a danas stvarno pelene drze dosta dugo, neke i do 12h.
    Potpisujem.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    BB, ja svoju nisam presvlačila po noći osim kad se ukakala. dobro, možda bih je presvukla jednom da baš drmne od ponoći do 11. zašto ga ne bi ujutro presvukla - pa što i ako se probudi? zaspat će ponovo nakon nekog vremena. za popodnevno spavanje ga ne bih dirala.
    spava čovjek do 11h. ima jedno do dva buđenja po noći. jutro prespava.
    ako ga probudim ne zaspe ponovno nego urla iz petinih žila.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam malenoj mijenjala pelenu uvijek prije dojenja ali to zato što smo ju morali razbuđivati za papanje jer je bila nedonošće. Tada sam ju i po noći prematala, znači svaka 2-3 sata. Ako bi se ukakala odmah.
    Kad je navršila neka 2-3 mjeseca, ne sjećam se više, po danu bi joj mijenjala pelenu prije jela (i da, znala je vrištati da ti bubnjići popucaju) a po noći je nisam prematala. Evo i sad od kupanja u 20h pa do buđenja ujutro u 6-7-8 h ne prematam ju. Iako doji po noći i nekad se probudi milijun puta. Srećom, po noći ne kaka

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bluebella, ja ti zavidim na tome koliko maleni spava
    Ni ja po noći ne mijenjam pelenu (osim ako se ne pokaka, eventualno jednom otkad su prošli grčevi), znači negdje od devet navečer do pet, šest ujutro je u istoj. Iz istog razloga, razbudio bi se i ne bih ga po sat-dva uspavala ponovno (ako i tada).
    No zato po danu ne samo da mijenjam pelenu svaka dva sata nego ga i nekoliko puta dnenvno presvučem jer osim što često kaka, to je skroz vodenasta, sluzava stolica koja mu uvijek ode iz pelene na leđa.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

po danu sam kad je bila novorođence mijenjala pelenu u svakom budnom razdoblju, po noci se nije budila tako da nismo ni mijenjali pelene...
    s vremenom sve manje pelena, sad mijenjam svakih 2-3 sata jer je u platnenim, (osim ako ne skuzim da se pokakila u cistu netom stavljenu), sad se tu itamo probudi po noci, al isto ne mijenjam pelenu jer bi se razbudila i razigrala, u nocnoj je od 8 ili 9 do 7...8

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam se baš pitala isto pitanje
    Ja svog po danu mijenjam svako 4h. Ponekad odmah kad kaka. Ali često ga ostavim posranog neko vrijeme- ili se baš posere nakon mijenjanja, ili baš kad krenemo van...
    Inače, mijenjam ga uvijek prije podoja. Jer ga cica uspava, pa ako imam sreće da zaspi ne pada mi napamet ga razbuđivati.
    Po noći ga mijenjam jednom. Obično noću ne kaka, pa mi ga žao buditi. Uvijek radije izaberem više sna (za oboje) nego suha pelena
    Baš sam danas pročitala na preporukama jedne str platnenih pelena da treba mijenjati svaka 2h. Meni je to too much!

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja svojoj moram mijenjati bar svaka 2 sata jer ima jako osjetljivu guzu, al nemora se...starijem nisam mjenjala i po 4 sata jer je po danu znao odvaliti i po 2.5 sati, a i nisam mijenjala u setnjama
    sad za ovu u danima kad joj je crvena guza navijem sat sa mi zvoni svaki 1h da provjerim da nebude u mokroj

al da...obozavaju se pokakati u cistu pelenu ili prije izlaska iz kuce, cudo su

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

isteko mi edit: evo jedna smijesna na temu moje zadnje recenice
    http://s27.postimg.org/aqctysehf/clothdiaperpoop.png

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mene platnene nije uopce strah ostavit malo duze, kad smo koristili pampers dok nije otpao pupak imao je pelenski osip sve dok ga nisam prebacila u platnene, sad presvlacim čim kaka a ako spava pustim ga kolko god spava.. Po noci mu oko 23h stavim pelenu i mijenjam oko 5,6 ujutro..

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Po noći sam mijenjala i mijenjam samo ako kaka (to je prije bilo dva ili tri puta po noći, sada uglavnom više uopće ne kaka po noći nego ujutro), po danu kad se pokaka plus onako od oka, ako skužim da je pelena punija ili ako se sjetim da 'dugo' nisam.

(Dakle već dva, tri mjeseca ima istu pelenu 12ak sati preko noći. Nikada nije imao nikakav osip.)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj more prvotno napisa Vidi poruku
    Po noći sam mijenjala i mijenjam samo ako kaka (to je prije bilo dva ili tri puta po noći, sada uglavnom više uopće ne kaka po noći nego ujutro), po danu kad se pokaka plus onako od oka, ako skužim da je pelena punija ili ako se sjetim da 'dugo' nisam.

(Dakle već dva, tri mjeseca ima istu pelenu 12ak sati preko noći. Nikada nije imao nikakav osip.)
    vidim ima nas
    ma baš mi ga bzvz buditi, po danu još nekako, al po noći oboje volimo spavati.
    baš je mali pospanko, ne znam do kad će to trajati, al dok traje uživam.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nama ni platnena ni pampers ne izdrži 12 sati po noći tako da svakako moram promjeniti jednom pelenu pa to obavim kad se probudi za jesti negdje oko 1, 2 ujutro, najprije ga malo podojim ako baš plače i onda pelenu promjenim pa nastavim s dojenjem, a on se budi i jede vrlo često pa nam iz tog razloga vjerojatno ni ne može izdržati
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 04.02.2014. at 09:41

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moja dok je bila mala mijenjali smo danju svako 2-3 sata, ako bi se pokakala odmah, a po preporuci patronazne nakon sto bismo ju obrisali vlaznim maramicama, onda bi ju dolje obrisala malim rucnikom natopljenim u cistoj vodi pa osusila gazicom. Te bi obavezno ostavili barem 5min da dise koza nakon susenja gazicom.
    Tijekom noci prva 2mj sam ju mijenjala onda kad bi ju dojila a kad je sa 2mj pocela spavat cijelu noc nismo ju mijenjali sve do jutra. Pokusavala sam ju mijenjat u pocetku usred noci (to kad je pocela spavat cijelu noc) ali bi ju to strasno uznemirilo, I ne bi htjela zaspat lako iza. Pa smo pustili. Ali zato ujutro kad bi ju mijenjala (odmah po budhenju prije dojenja) obavezno bi bila bez pelene 10/15tak minuta da joj koza bude malo na zraku.
    Ovo sa pranjem+susenjem I drzanjem na zraku jos I danas radimo

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    vidim ima nas
    ma baš mi ga bzvz buditi, po danu još nekako, al po noći oboje volimo spavati.
    baš je mali pospanko, ne znam do kad će to trajati, al dok traje uživam.
    Ma šta ćeš ga budit. Ja bi bebu koja spava budila samo ako bi postojali vrlo konkretni i ozbiljni medicinski razlozi za to.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja svog frajera mjenjam svaka 3 sata nekad prije hranjenja nekad poslije jer se zna za vrijeme hranjenja pokakat,po noći jedino ako je promočilo,evo sinoć sam ga oko 21:30 promjenila i jutros u 8 , nije kakija po noći pa zašto ga razbuđivat i da se navikava na noćna mjenjanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •