Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: još malo o nezainteresiranima za dohranu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno još malo o nezainteresiranima za dohranu

S dohranom smo krenuli kad je stariji klinac navršio 6 mjeseci, i dosadašnji rezultati su uglavnom nikakvi. Ponudila sam mu mrkvu, jabuku, krušku, rižine pahuljice s mojim mlijekom i bananu. Na sve moguće načine. Jedino što je pojeo je bila banana, i to samo jednom (cca četvrtina banane!!!). Od svega ostalog nije progutao ništa. Ni u obliku domaće kašice, ni u obliku soka, ni u obliku kupovne kašice, a ni u komadu.
    To sve skupa me ne zabrinjava previše, jer znam da mnogi muku muče s tim počecima dohrane.
    Zanima me kako dalje, da li da mu počnem nuditi nove namirnice koje dolaze sa sedam mjeseci, pa mu se možda dopadne koji novi okus, ili da prvo "savladamo" mrkvu, jabuku i slično? Da li da uopće inzistiram na svakodnevnom pokušavanju jer su rezultati svaki dan isti (osim one četvrtine banane), ili da pokušam opet za koji tjedan?
    Inače, od ostalih znakova spremnosti za dohranu, on ima dva zuba, ali još ne sjedi samostalno, i još uvijek plazi jezik kad mu ponudim prst. I uopće nije zainteresiran kad mi jedemo. Voli nas gledati dok jedemo, ali ne pokazuje nikakav interes za hranom.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.05.2021. at 21:42

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moja prva kći je bila takva, ja sam se izdojila i pomiješala malo toga nečega u moje mlijeko. Tako joj okus nije bio totalno strani, samo malo drugačiji. Postepeno sam dodavala sve jači okus dok se nije navikla. Išlo je sporo, ali kud nam se žurilo? Ima cijeli život pred sobom da se nažvaka. Danas ima 13 godina i jede da je ne možeš nahraniti....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda jos nije doslo njegovo vrijeme. Jel vi dojite?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kod nas je isto jako loše kaj se tiče dohrane,ALI više se neću uzrujavati,jel lijepo napreduje i zdrav je...vjerujem da on najbolje zna kad mu je vrijeme(to sam skužila danas nakon ribe )

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nika je zainteresirana i to dosta za voce,ali povrce i ostalo bas i ne!!!
    jucer sam joj smiksala malo blitvice i ribice i pojela je jedva 2 zlice!!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zorana, dojimo što bi se reklo ekološki.
    Ma i ja mislim da još nije spreman za dohranu. Čak i ovako super napreduje, ima preko 11 kila.
    A fora s malo nečega u mom mlijeku nije upalila. Možda zato što mu dosada nikada nisam davala izdojeno mlijeko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi mu probala dati hranu u ruku, pa da sam gricka?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dala sam mu bananu, ali mu je na kraju ispala iz ruke. Par puta je čak malo i odgrizao, ali je to ostalo u ustima dok mu nisam izvadila. Uopće nije pokušavao progutati. A malo se i bojim da ne odgrize veliki dio, pa da se ne zagrcne. Pred par dana sam mu utrljala bananu u rupice na nekoj neobičnoj "žlici" od bebe comforta, koju inače koristi kao grickalicu, ali je samo pljuckao van.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ne znam. Moja mladja kcer je sve zivo pljuvala van. Tek u devetom mjesecu je kao pocela nesto zvakati. Ja sam redovno ponudila nesto (jednom dnevno). Ona bi ispljunula. I tako sve dok nije skontala sta treba s hranom.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja mislim da ne trebaš prestati nuditi. Nemoj siliti niti biti opterećena, samo redovito nudi na razne načine, neka se igra, istražuje, probava, pljucka....
    Dvije žličice neke nove hrane u jednom obroku uopće nije loše, pa tako se počinje. Drugi dan će biti tri.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina, ocito nije spreman.
    Potpisujem Sanjicu... polako i na razne nacine (i u rukicu).

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ti nudi i dalje pa i namirnice koje dolaze redoslijedom za koji ste se odlučili. Dobro je što ovako smireno reagiraš. Jednoga dana će prihvatiti dohranu, ako ne prije, onda kad počneš raditi i kad sika bude manje na dohvat ruke , uopće u to ne sumnjam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala cure, nećemo posustati . Pokušat ću mu ponuditi još neke nove namirnice, možda ga nešto od toga inspirira. Ionako se sva djeca nauče jesti krutu hranu prije ili kasnije.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno, a vi se stvarno nemate razloga brinuti da će dijete previše oslabiti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da oslabiti, on još uvijek dobiva bar duplo više nego što treba. Za koju godinu će on nositi mene, a ne ja njega .

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ženo, ti si mliječni fenomen!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:smajli puca od ponosa: nisam se mislila hvaliti, časna riječ

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

eto krenula sam u potragu za ovom temom jer moja ljubav ne jede niš osim cike, sada ima 7,5 mj, sa 7 je imao 8 kg i 66 cm, čvrst je i jak, sjedi mna veliko (ali se ne posjeda samostalno), zubići su krenuli, tu i tamo pojede koju žličicu - bez ikakvih pravila, razmaci podoja nam se nisu prorijedili, gleda nas dok jedemo zainteresirano ali kad mu damo niš
    brinem i ne brinem, čula sam da ima takve djece, u neku ruku i uživam kaj samo cicki, htjela bih čuti slična iskustva...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zaboravila sam napisati da čak stišće usta kad mu pribižim žlicu iako ga nisam forsirala do sada

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pogledaj datum rođenja , mi jedemo oko tjedan dana a do tada je bilo isto - zatvori usta i gotovo.Ja sam probala svaki dan malo jabuke , nekada je ipak malo liznuo. onda mu je mm ponudio žitnu kašicu i pojeo je cijelo čudo pa mu je ponudio još i opet ista stvar.nakon toga je nastavio jesti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Irena, Ela radi isto kao i tvoj Karlo
    Ja se jednako kao i ti malo brinem, češće ne
    Puže, ustaje, vesela je i hepi, ali jesti neće

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

lara ima 11 mjeseci, a tek je prije 15-ak dana pocela kako-tako jesti. jos uvijek nije to-to, ali bar nam je nekako krenulo. mogu rec da je do 10-og mjeseca bila iskljucivo dojena, jer onih par zlicica sto bi pojela ne mogu racunat u neko ozbiljno hranjenje.
    prestala sam se nervirat zbog nejedenja, kad hoce onda jede, kad nece, mogu joj na silu ugurat zlicicu ili 2, ali sta imam od toga :/

eto, ima nas jos!

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mi se pridruzujemo.
    P. nece i nece, tj.ajde, lizne jabuku kad joj dam, pojela je par puta maaalo mrkvice, na vrh zlicice maaalo kasice kukuruz/riza. Ma sve to ne stane u supalj zub. Samo cica.
    e da, i nema ni jedan zub.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    e da, i nema ni jedan zub.
    e vidis, lara je tek prije 15-ak dana dobila prvi zubic, a i tada je pocela jesti.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

NinaXY,naj se zivcirat!Ja sam odustala od nerviranja kaj moja Buba sam isto tak brljavi po hrani. Ali evo,kaj nam je upalilo..jedno tjedan dana nis nisam davala pa joj je danas moja madre skuhala mrkvu i piletinu(to po prvi put)i eto gospodicna je nes sazvakala,hm simpaticno!Inace,i mi imamo dva zuba! :D Ma ak je beba zdrava i sretna netreba je forsirat previse,eto tak si ja mislim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •