Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
ja ne pričam bajke...nisu mi sjele...ni onda ni sad...
krenula sam joj jednom prilikom čitati bambija...i umre mu mama na drugoj strani...počela sam plakati i odlučila da te klasične bajke preskačem za sad!

a jedan stariji susjed mi je jednom rekao...ne znam da li je točno ili ne...ali da npr. crvenkapica izvorno i nije bila bajka za djecu nego pričica za odrasle...mala slatka djevojčica, sa crvenom kapicom, sama u šumi...i da je konotirala sasvim nešto drugačije od ovoga u što se danas pretvorila...
ne znam...jeli istina ili ne...samo prenosim komentar
TI si počela plakati, a ne dijete... I što si učinila? Svojim stavom si djetetu napravila traumu, potpuno bespotrebno.

Istina, Bambi jest možda za stariju djecu, ali brate mili, pa u prirodi su takve situacije normalne i svakodnevne. Ja sam u djetinjstvu obožavala knjigu Vinipeški vuk koja je puna takvih tužnih i tragičnih STVARNIH situacija. A obične starinske bajke su dobra priprema - prvo čitaš Crvenkapicu i dijete s vremenom shvati da je to bajka, da vuku ne možeš rasporiti trbuh samo tako, a onda kasnije čitaš Bambija i dijete shvaća da živa bića umiru (divlje životinje, kućni ljubimci, ljudi...) i to je isto dio odrastanja.