Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Light verzije tradicionalnih bajki

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne pričam bajke...nisu mi sjele...ni onda ni sad...
    krenula sam joj jednom prilikom čitati bambija...i umre mu mama na drugoj strani...počela sam plakati i odlučila da te klasične bajke preskačem za sad!

a jedan stariji susjed mi je jednom rekao...ne znam da li je točno ili ne...ali da npr. crvenkapica izvorno i nije bila bajka za djecu nego pričica za odrasle...mala slatka djevojčica, sa crvenom kapicom, sama u šumi...i da je konotirala sasvim nešto drugačije od ovoga u što se danas pretvorila...
    ne znam...jeli istina ili ne...samo prenosim komentar
    TI si počela plakati, a ne dijete... I što si učinila? Svojim stavom si djetetu napravila traumu, potpuno bespotrebno.

Istina, Bambi jest možda za stariju djecu, ali brate mili, pa u prirodi su takve situacije normalne i svakodnevne. Ja sam u djetinjstvu obožavala knjigu Vinipeški vuk koja je puna takvih tužnih i tragičnih STVARNIH situacija. A obične starinske bajke su dobra priprema - prvo čitaš Crvenkapicu i dijete s vremenom shvati da je to bajka, da vuku ne možeš rasporiti trbuh samo tako, a onda kasnije čitaš Bambija i dijete shvaća da živa bića umiru (divlje životinje, kućni ljubimci, ljudi...) i to je isto dio odrastanja.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    TI si počela plakati, a ne dijete... I što si učinila? Svojim stavom si djetetu napravila traumu, potpuno bespotrebno.

Istina, Bambi jest možda za stariju djecu, ali brate mili, pa u prirodi su takve situacije normalne i svakodnevne. Ja sam u djetinjstvu obožavala knjigu Vinipeški vuk koja je puna takvih tužnih i tragičnih STVARNIH situacija. A obične starinske bajke su dobra priprema - prvo čitaš Crvenkapicu i dijete s vremenom shvati da je to bajka, da vuku ne možeš rasporiti trbuh samo tako, a onda kasnije čitaš Bambija i dijete shvaća da živa bića umiru (divlje životinje, kućni ljubimci, ljudi...) i to je isto dio odrastanja.
    pa nisam sad tulila i istraumatizirala dijete, zasuzilo mi oko i prekinula sam čitanje, prije nego sam naglas pročitala što se dogodilo bambijevoj mami
    ne sjedaju mi te izmišljene tragedije koje su provučene kroz šarene slikice.
    u stvarnom životu nemam problema sa surovom stvarnošču i svi koji me poznaju, znaju da od ćupi ne skrivam ništa, niti baš posebno uljepšavam situacije...kažem kako je , objasnim, puno puta i to buide tako prihvačeno.
    za primjer kad mi je umrla baka, nisam uljepšavala i govorila da bake sada nema ...i druge poznate tješilačke fraze, baka je umrla jer je bila stara, strce joj je prestalo kucati jer je bilo slabo i da tu u zemlji pokopano je njeno tijelo..ćupi je imala 4 godine i bila je jedno od rijetke djece u okruženju koje je zanlo "surovu" istinu...
    ali bajke mi i dalje ne sjedaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •