Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Sindrom zapečene guze

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Sindrom zapečene guze

Imam problem zapečene guze i ne znam kako da ga krenem rješavati pa molim iskustva, savjete...u zadnjih cca tjedan dana M. urla nakon kakanja. S obzirom na boju cijelog pelenskog područja kad skinem pelenu, pretpostavljam da je peče guza i okolica jer joj bude sve jednolično crveno, kao da se spržila na suncu. Nakon što počistim govanca (blazinice i voda) i guza bude malo na zraku, ona se smiri i crvenilo se povuče. Guza joj nije skroz čista, borimo se s nekim osipom na preponama koji je svrbi, ali ovo govance joj zapeče baš sve, nije da se jače zacrvene područja nadražena osipom pa ne kužim u čemu je fora. Nije joj svaka stolica takva, tj. ne urla uvijek. Any advice?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

jel koristite platnene?

što jede?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da probaš mazati kantarionom?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja curka ima takvu guzu kad rastu zubici, nekako joj kakica postane kisela i cijela guza joj je crvena. S tim da ona ima bas osjetljivu kozu i to crvenilo ostaje par dana tijekom kojih kaka tako cesto i kiselo. Nekad joj se jako zacrveni i kad jede mandarine i narance.
    Nemam poseban recept, presvlacim odmah, perem vodom, dobro posusim, namazem ako dopusti weledinom kremom od nevena za pelensko podrucje. Prodje cim prestane tako kakati.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moja je imala puno problema s tim osipima do nismo krenuli redovno mazati s jednom kremom, od tad nista. I dan-danas se nekad zna zacrveniti, a ne nosi pelene, jednostavno je osjetljiva.
    Kod tebe mi se cini da je stvar u hrani+osjetljivost tog područja. Suosjecam, znam kako je to

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je pomagala jedino Deflamol krema (prema preporuci dermatologa) i starinski recept oblozi od zakuhanog ohlađenog ulja ... a stvarno smo muku mučili ...

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    jel koristite platnene?

što jede?
    Koristimo pp, od kad nam se pojavio osip smo u tetrama koje mijenjam svaka max. 2 sata, osim po noći kad je u nekoj konkretnijoj (bambus uglavnom) i isto presvlačim jednom na noć. Do sad je jela, sve po 5 dana: kruška, jabuka, proso, tikvice, quinoa. S time da je kruška skoro konstanta jer proso i tikvice nisu prolazile bez da umiješam i malo kruške. Ne znam da li je kruška kriva, na početku dohrane (pred mjesec dana) nije bilo ovakvih problema. Od jučer sam izbacila i krušku, zamijenila s malo banane. Ja jedem antialergeno jer ima AD po licu, rekla bih da osim kruške i jabuke ne jedem ništa kiselo, a mislim da je dio problema (osipa) na dupetu isto neki blagi AD jer je svrbi.

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    da probaš mazati kantarionom?
    Još nisam probala, ali hoću.

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Moja curka ima takvu guzu kad rastu zubici, nekako joj kakica postane kisela i cijela guza joj je crvena. S tim da ona ima bas osjetljivu kozu i to crvenilo ostaje par dana tijekom kojih kaka tako cesto i kiselo. Nekad joj se jako zacrveni i kad jede mandarine i narance.
    Nemam poseban recept, presvlacim odmah, perem vodom, dobro posusim, namazem ako dopusti weledinom kremom od nevena za pelensko podrucje. Prodje cim prestane tako kakati.
    Uh, mi ne kakamo često, jednom dnevno, ne znam što bi bilo da češće kaka .OK, za sad pišem, weleda, neven .

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je imala puno problema s tim osipima do nismo krenuli redovno mazati s jednom kremom, od tad nista. I dan-danas se nekad zna zacrveniti, a ne nosi pelene, jednostavno je osjetljiva.
    Kod tebe mi se cini da je stvar u hrani+osjetljivost tog područja. Suosjecam, znam kako je to
    Kojom kremom? Joj, kad bih bar znala šta u hrani...evo, izbacujem kod nje krušku, a ni ja neću jesti par dana pa ćemo vidjeti...

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je pomagala jedino Deflamol krema (prema preporuci dermatologa) i starinski recept oblozi od zakuhanog ohlađenog ulja ... a stvarno smo muku mučili ...
    Za što je ta krema? Ide na recept? Neko posebno ulje ili bilo koje?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Probaj Sudocrem, točno prema uputama, u tankom prozirnom sloju. On stvara barijeru između kože i kenjca.
    Imaš i Mustela barier ili tako slično kremu, i ona bi mogla pomoči, ali nisam probala. Sudocrem jesam i odličan je.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sudocrem je jako dobar
    a meni osobno je još bolja bila Weledina krema od nevena za pelensko područje
    Posljednje uređivanje od n.grace : 05.02.2014. at 12:13

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

http://www.pharmatheka-consult.hr/pr...d_proizvoda=74 ovo je deflamol - nama ga je (prije par godina kad smo imali tih problema a guza je znala biti i ljubičasta) preporučio dr. Pavičić i spasio nas je. Mislim da ga ima u svim ljekarnama. Ulje sam koristila obično jestivo suncokretovo; guzu na luftanje, a oblog od ulja na guzu (blazinica).

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi smo po preporuci tete u ljekarni uzeli Canesten kremu i pomoglo je!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Canesten je za gljivice, a ne znamo da li dijete ima gljivice.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ova krema, ona mi je bila zadnja stanica prije nego sam odlucila krenuti na "kemiju", sva sreća nisam trebala na kraju, pomogla je, ali mi smo mazali kod svakog prematanja, tanko, ali smo mazali
    sudokrem sam imala iz onog tester pakiranja i to je isto bilo ok, ali ovo nije ništa lošije, a potpuno je prirodna, za razliku od drugih
    :ja brijem na prirodno:
    koristila sam platnene pelene

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo po preporuci tete u ljekarni uzeli Canesten kremu i pomoglo je!
    onda ste imali gljivice, to nije pelenski

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

T. je imala baš takav problem. Nakon dugo promatranja skužila sam da je kakica peče kad jede proso, amarant i leću, a kad je bila samo dojena smetali su joj kupusnjače, breskve i suhomesnati proizvodi.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Može biti da ti je od kruške. Mi smo muku mučili (već sam ti pisala o tome) s osipom tri tjedna, a bio je potaknut zubićima. No kad sam prestala davati krušku (slučajno jer je nije bilo za kupiti) sve se povuklo, plus mazanje kantarionom i nevenovom masti (ona obična, ne weleda za pelensko područje). Danas smo opet jeli krušku, baš me zanima što će sutra biti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Probaj mazati preventivno, ne nakon što se pokaka. Svako premotavanje namažeš cijelu guzu i prepone Dječjom masti Galenskog laboratorija.
    http://www.jgl.hr/hr/proizvodi/bezre...m/djecja-mast/

Možeš za početak kupiti malu kutijicu, malo ćeš potrošiti, a super je.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moj stariji sin je isto imao problem sa guzom
    (i u platnenima i u običnim pelenama)
    isto ima AD
    je sam obavezno poslje svake stolice prala guzu, sušila fenom (ne sa vrućim zrakom, sa onim kao hladnim zrakom), i mazala svime i svačim
    od nevena, kantariona i melema je još jače urlao
    dok nisam uzela uzorak neke bijele guste kreme (slično kao sudocrem-al od njega nije prolazilo duuuuugo) od johnsonsa

evo ova: http://s3.madeformums.com/uploads/im...mage/20792.jpg

jedino mu je ona pomagala i jedino od nje nije vrištao

poslje smo tu i tamo koristili http://www.pakcosmetics.com/images/c...bySNnappyB.jpg

ali ova prva je bila za prvu pomoć

za drugog braceka je najbolja bila neka jeftina iz mullera, al sva su djeca različita

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

da ova johnsonova je ok,kupila sam ju u DM samo zato jel je kostala 7 kn a ima sigurno 150-200 g
    sad vidim gore na linku da pise 110g
    Posljednje uređivanje od ki ki : 05.02.2014. at 16:13

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cytelium, odlična, 3 puta našpricat i sve prođe

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Canesten je za gljivice, a ne znamo da li dijete ima gljivice.
    A ne zna ni phiphy, nisam ni ja znala dok nisam uzela i namazala

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    onda ste imali gljivice, to nije pelenski
    Na guzi se ne vidi razlika

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

A Bepanthen? Mi to mazemo kad joj se zacrveni jako, isto prije bi znala vristat na ciscenje govanceta jer je to pece. Namazal bi Bepanthenom par puta I proslo bi. Mazala bi samo to podrucje gdje je crveno, ostalo ne

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Svaka guza je očito druga priča a krema ima cijelo more - nekome pomogne jedna, nekome druga. Nama jutros potvrđeno - smeta nam kruška i sad smo spali samo na jabuku od voća

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala! Već mi je lakše kad vidim da nisam sama sa svojim problemom . Neke od spomenutih stvari sam probala, neke nisam, ali sad bar imam more ideja kako dalje. I ubija to razmišljanje što sam jela, kad sam jela, što je M. jela pa onda misliš da si nešto i povezao i da je dupe bolje pa već sljedeće prematanje sve to padne u vodu jer se crveni...od kad sam postala nismo kakali, a osip nam je, ajde, može proć, ima ga, ali nije drama, tako da sad nastavljam s mazanjem s mixom lanolin/shea butter kao zaštita (to je zamjena za jgl) i apstiniramo od kruške i jabuke jer sam ih optužila za kiseljenje stolice. da smo na pravom putu za doći na put...

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

javi razvoj situacije

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hoću! A što je s vama, osip ili generalno crvenilo?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lagani osip, i to prvo jutarnje prematanje ga nije bilo, a nakon stolice se pojavio (jučer jeli krušku) i to sam je skoro odmah promijenila. Danas opet samo jabuka na meniju pa ću vidjeti

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a da uhvatis kakanje, pa izbjegnes da to obavi u pelenu? jel znas kad ce ona kakati?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mogu skužit kad će kakat, ali čini mi se da je onda već prekasno za skidanje . No nije ideja za bacit, tj. u svakom slučaju mogu probati ako nastavimo imati ass on fire!

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama uvjek pomagao Bepanthen i to mast, koristimo za guzu ako se zacrveni zbog učestalog kakanja. Mi smo imali rotu skoro dva mjeseca pa je bilo svega i svačega, ali uz puno luftanja guze i dosta debelog sloja Bepantehna prilikom svakog promatanja nije bilo prestrašno. Strašna je jedino cijena kreme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •