Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
evo dok ne dođe bubekica...

normalan volumen ejakulata računa se da je od 1, 5 do 5 ml

apstinencija od 3 dana sasvim je dovoljna

broj spremija po ml i ukupan broj spermija je u uzorku je malen-zato dg. oligozoospermia

(mislim da bi bilo dobro u skoro vrijeme ponovite nalaz spermiograma, čisto da vidite na čemu ste jer sa ovoliko malim brojem spremija teško da će trudnoća, osobito ako ti Krisi nisi više jako mlada)
To smo i mi pomislili..to me zanima, kolike su sanse s time..iako,trudnoca je bila i to iz drugog pokusaja ciljanog odnosa.Znaci u 4mj sam otisla na pregled prije trudnoce,tamo je vidjela da se blizi ovulacija,gadali smo ju, nismo pogodili ali sljedeci mjesec jesmo,i to bez gadanja za ozbiljno kao prosli.Prije smo uvijek izbjegavali polovicu ciklusa prema mom filingu,tek sam kasnije vidjela da je O bila kasnije ali opet u vecini slucajeva smo ju izbjegli.I jos jedna vrlo bitna stvar,u vrijeme prosle T niti jedan niti drugi nismo ni priblizno bili u dobrom stanju kao sada,pricam o nacinu zivota,prehrani itd...ja sam imala stresan posao,hranili se kako smo stigli,izlazili... i tako skoro 2 god.Tek kada smo ostali trudni,preokrenuli smo sve i to traje i dan danas...tako da tko zna kakvo je njemu stanje bilo tada...Sada oboje ne pijemo(niti prigodno)on ne pusi,u kuci se vise ni pod mus ne konzumira suhomesnato.Alge, zitarice,mahunarke su svakodnevna pojava, fast food samo domaci,znaci pizza home made,sokovi domaci itd.I jos jedan razlog zakaj mi je cudan nalaz jest da to nije ni priblizno njegova kolicina,zakaj je tako malo bilo ne zna niti on.