Vatra, pa to mi je jedino napeto ovdje, znas da sam od sluzi, cica, lh trakica, ciljanja odnosa i sl odustala![]()
Vatra, pa to mi je jedino napeto ovdje, znas da sam od sluzi, cica, lh trakica, ciljanja odnosa i sl odustala![]()
Žužynemam pojma za O .. Ff ju nije oznacio iako su mi zadnjih 5 -6 dana vislje temp za 0,5 C nego prije sa tim da nisam mozda tj dana mjerila tako da neznam kada je doslo do porasta temp ali evo bez ikakvog progesterona je stigla i nije pre dugo kasnila znala je i duzee !i cice i trbuh su me jako bolili zadnjih tj.dana tako da se ja nadam da je bila mozda![]()
Sreco hvala na kavici
Mi idemo vaditi progesteron i opet dati spermiogram...gospodin je ready bar tako vlasnik kaze![]()
Jutro svima, vidim da ste dosta aktivne ovdje.
Žuži hvala jučer na lijepim željama, ali morat ću vas i ja razočarati.
Jutros u 6 izmjerila bazalnu-opet viša 36,9 i nadala se da sam trudna, ali sam u 7 izvadila betu, sad mi javili mailom-bhcg<0,5, nisam trudna
A ovaj mjesec smo se stvarno trudili više nego zadnja 3 mjeseca, i bila kod ginekologinje dan prije ovulacije, tj. točno sam znala kad mi je bila o.
A ništa, sad čekam menstruaciju, pa ispočetka.
HK drži se, još malo pa će najgore proći
KrisZg sretno![]()
Jutro. Evo sam ispratila muza na aerodrom. Ode na tekmu lige prvaka u Istanbul. A ti zeno sjedi kod kuce![]()
Ja jos uvijek krvarim uz povremene kontrakcije. Zvala sam dr jutros opet i ona kaze da je sve to dio procesa koji mora biti.
Tako da cu ipak u petak na kontrolu.
HK, drži se...
Emily ah, ah..... Žao mi je....Koliko dugo pokušavate?
Pokušavamo unatrag 4 mjeseca (ako brojim i ovaj), tj. pratim bazalnu temp, lh trakice, a prije toga 5-6 mjeseci nezaštićeni odnosi bez brige oko ičega.
Kod mene je sve super, ginekologica mi je još prije godinu dana rekla da ću bez problema ostati trudna, muž nije išao na nikakve pretrage.
Nemam pojma, prvi put nije bilo problema, u 2.ciklusu sam ostala trudna, s time da prvi nismo ni znali kada je ovulacija, a u 2.-om koristili lh trakice i bingo.
Emily, tako MM i ja, 1. dijete smo napravili iz druge. Ali za ovo drugo nam treba godinu dana...![]()
Sad mi je lakše kad ovo čujem, stvarno zvučim nezahvalno jer ipak imam već 1 dijete, ali očekivala sam da neće trebati toliko dugo...
Da je prvi put duže trebalo nekako bi mi bilo lakše, ovako se već polako počinjem pitati, čak sam mužu neki dan rekla da bi bilo dobro da on napravi pretrage.
Kaže čovjek da nemam strpljenja![]()
Emily, ma mislim da se ti i ja brinemo, a bez neke velike potrebe. Opustimo se... Mislim da nam je dobar pokazatelj to što smo izuzetno brzo, uspješno začeli 1. dijete. Držimo se, draga!![]()
Emily,kad čovjek nešto želi odmah je nestrpljiv i zabrinut kad ne ide po planu.Moja kuma je na drugo dijete čekala skoro godinu dana.Bili su kod ginića i on je rekao pošto već dijete da se malo strpe,pa ako ne ide preko godinu dana,onda pretrage,zato probaj još sa praćenjem ovulacije i ciljanim odnosima,pa ako ne ide još par mj onda možda da krenete u neke veće pretrage.Sretno
Pozdrav cure! Eto, da se i ja javim, makar mi nije do nicega. Nos mi curi kao lud, grlo me boli, svaki misic u tijelu me boli, mora da je gripa.Apotekarka mi nista nije htjela prodati, jer kaze da, ako mislim da sam trudna, ne smijem nista osim paracetamola. Rekla mi je neka si uzmem manuka med. Jedem, ga, ali, osim visoke cijene, nisam mu vidjela nikakvu iznenadujucu funkciju. Zna li neka od vas nesto iz narodne medicine za otstopavanje nosa protiv bolnog grla. Napominjem, slana mi voda nije pomogla.
pa ako je gripa, otaje samo čekati ionako. snižavanj temperaturu tuširanjem, jedi češnjakstvarno pomaže kod grlobolje, kapaj nos...
emily, baš mi je žao zbog negativne bete...pročitala sam tvoju priču s poroda. fakat ti je malena fajterica! a tebi svaka čast na hrabrosti i vjeri što će sve biti u redu!
ja jučer bila kod gin. na 8dc folikul od 9mm...idem opet sutra.
kaže da su mi jajnici ful policistični i da je upitno koliko i ovuliram...:/ od idućeg ciklusa će mi dati neku terapiju, a ovaj pratimo rast folikula
Posljednje uređivanje od kudri : 26.02.2014. at 12:50
Kudri kakvu terapiju? Pogubila sam se, jesti vi radili sgram i hsg?
sgram jesmo - normo
hsg nismo - i to nam predstoji...
terapiju za reguliranje ciklusa...
Ako predlozi klomifen - budite oprezni - osobno ne bih pristala prije hsg-a jer nije bezazlen lijek. Drugo mi nista ne pada na pamet da bi reguliralo ciklus u smislu uspostave ovulacije.
lista za 26.02.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
a_je_to ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 43 dc +
ivchica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc
kikici ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc
emily-zg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30 dc
kalemica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30 dc
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
kriszg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
esperansa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18dc
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
crna_ovcica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
kik@ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
HelloKitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
vojvodjanka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
vikki88 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 dc
Mi jutros radili markere, nadam se da smo u iducem ciklusu u postupku ( Aih) NAPOKON![]()
![]()
Evo i nas...uh, kaze mi mm da su uvjeti koma na vv ali to ste i same znale. Sv.duh je hilton prema onome ali bio je hrabar i kaze da je bilo puno viseTako da se fakat nadam da ce sve biti ok.I lakse mu je bilo buduci da je drugi put.
Emily ja ne bih na tvom mjestu cekala s pretragama, pametan uci na drugima.U sadasnje vrijeme zaceti od prve,druge je ocito zgoditak.Mi smo se bacili odmah nakon prvog faila na sve dostupno bez ulaska u postupak,od tsh-a koji je jako vazan kod zaceca, hormone, spermiogram...prvo napravis dobro za sebe a drugo ako nesto slucajno ne valja ispravis na vrijeme.
Danas mi je lista krf popila...
KrisZg opet brljašmeni danas 26dc! (izgleda ne zadugo jer je jučer krenulo neko mrljanje pa stalo pa sad iza podne opet nešto...)
lista za 26.02.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
a_je_to ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 43 dc +
ivchica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc
kikici ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc
emily-zg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30 dc
kalemica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30 dc
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
kriszg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
esperansa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18dc
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
crna_ovcica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
kik@ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
HelloKitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
vojvodjanka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
vikki88 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 dc
Cure divne ste
Sreća83 nadam se da si u pravu![]()
Kudri da-mala je fajterica, dan danas je takva.
KrisZg i sarazg hvala na savjetima, dat ću nam vremena do ljeta pa ako ne uspijemo krećemo s pretragama.
Yummy probaj sa čajem od bijelog sljeza-korijen za odštopavanje nosa, to sam kuhala i kapala svojoj maloj kao bebi, pa je valjda ok i za trudnice (ipak provjeri).
A za grlo-ispeci si jabuke u foliji u pećnici, možeš i izbušiti malo i napuniti medom, djeluje na grlo. A čula sam da neki i nasjeckaju češnjak na sitno i pomiješaju s medom pa uzimaju 3 puta dnevno.
Posljednje uređivanje od emily-zg : 26.02.2014. at 15:21
Viki88 ,jeeesuper!
KrisZg,bravo za dragoga!Kad bude gotov tvoj nalaz prog?
emily-zg,
kudri draga, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !
stork,![]()
Kroz tjedan dana...ne ocekujem nekaj krivoga a opet...svasta nisam ocekivala.A za njegov su rekli za 2 tjedna.
Žužy tvoj grafek se nekaj posvađal sam sa sobom?! A lepo danas zgleda
Kris ~~~~~~~~ za nalaze.
Moji nalazi hormona i uzv i od mm su svi super, a ipak ne ide već 10 mjeseciA sina smo napravili nepažnjom, anđelića u prvom pokušaju (doduše nakon 13 godina pauze) i sad nikako. I to mrljanje 2 dana prije M, to mi pojavilo tek nakon spontanog. I sad sam total smirena zadnja 2 mjeseca... dobro... malo me crvek vrti pred M al nemrem to izbjeći. Uzimala sam 2 mj Utriće od O i sve super, a ovaj mj me napala 2 tjedna crijevna iroza i nisam još i njih mogla turati
pa sad opet mrljanje po starom. Ima li netko iskustva koliko dugo se Utrići tako terapeutski uzimaju? Dr mi je rekla 6 mj a mene ipak malo strah jer si to hormoni?!
cure moje bok,
zadnjih par dana guzva na poslu, mislila rijesiti hrpu toga prije nego odem na bolovanje, medjutim preduhitrilo me.
Od jucer dobila Utrogestan vag. 3x2 jer mi po sitno brljavi smedjkasto pa roskasto...9. sam tjedan, iskustva ? To su mi novosti pa pitam, nije li to puno, cekati ili odmah koristiti, kaj da radim?
Asper,doza od 3x2 ti je neka standardna doza terapijom utrogestana,ne brini..ne zovu ga badava čuvarom trudnoče.
I da,kreni ih stavljati što prije..da sve bude ok i da brljavljenje stane!
hvala zuzyka
neam iskustva s time, sto ocekujem nakon Utrogestana, kakve promjene, svrhu im znam, kakav trag ostavljaju Utrogestani (neka promjena u boji iscjedka, pojacani, smanjeni..i sl.)
Dobila za 10 dana, za 14 kontrola.
emily-zg, mislim da cu cesnjak preskociti da se ne bi pobljucikala![]()
Ovo sa jabukama djeluje zanimljivo. Mozes li mi, molim te napisati detaljniji receptic? Kako ih narezem? Jel samo polovice ili na ploske? Koja temperatura? Da li da ostavim koru (koristim organske)? Kad ide med unutra? Koliko dugo trebaju biti u pecnici? Da li trebaju biti skroz omotane u foliju? Thanx!
Jos jedno pitanje svim curkama: kad pisam, osjecam pritisak na mjehur. Da li je to moguc simptom rane trudnoce?
helllo curke...
evo me tek sada ..jucer je bio prvi fotosuting hihihi ...beba se lijepo ugnjezdila ..sve pet ..osim sta imam mali hematom ,,,pa mi je dala neke tablete za odrzavanje trudnoce i ka da svratim za dva tjedana ....rekla je ka da ce se mozda pojaviti blago krvaranje al da se ne sekiran (valjda da se hematom ocisit il što vec)..uglavnom
tablete pa za dva tjedne ide opet ...
marty_na gdje je hematom?iznad ili ispode bebice?
iskreno meni se cinilo nekako desno od bebe....kao da je na drugoj strani maternice
To je super, tj. bolja situacija nego da je iznad.Ja nikada nisam imala hematom na početku ali 3 frendice jesu pa su mi pričale kako doktori uvijek kažu da ako je vec prisutan da je bolje da nije iznad. Sve 3 su imale prave izljeve kad je pukao, jedna u 7tt, druge 2 u 11tt i sve 3 su iznjele do kraja bez problema.Čisto ti kažem da znaš kaj eventualno možeš očekivati kada pukne ako pukne.I da, nisu imale bolove.
Marty_na,čestitam na uspješno obavljenom prvom fotošutingu!Iš iš hematom i bit će sve ok
Asper,kaj se utrića tiče,očekuj iscjedak.Bitno je ono unutar kapsule,to se apsorbira u rodnicu,a ono bijelo iscuri.Nakon stavljanja,odmiruj u vodoravnom da se otope i ne iscure prije nego treba.Znači,pripremi dnevne uloške.
Neje cure ih popiju kad nisu u mogučnosti staviti ih vaginalno,pa znaju komentirati da im se vrti.Meni se osobno je zavrtjelo od njih i to dobrano.Al to tek sad,prije ne.Eto..uglavnom,sve budeš i sama skužila u hodu.
Inače,utrogestan je čisti progesteron,koji ti djeluje na tjelesnu temperaturu,cicobolju,napuhnutost i sve te popratne pojave koje i inače budu normalne u svakom prirodnom drugom djelu ciklusa,nakon što prog. počne rasti (nakon ovulacije).Ali naravno,kako kod koga.
Jutro!
Evo jedna kavica za svih...
Jučer su mi stigle LH trakice i testovi za trudnoću... E, sad se mogu testirati... testirati... samo da imam što testirati.![]()
Jutro...Srećo,fala na kavici!
I kolko im je trebalo da stignu,se sječaš možda,ja sam zabila više..
sreco imam i ja test, ali jos je rano za testiranje. Jedva cekam! Iskreno se nadam da cemo dobiti obje plusice.
Jutro!
Kris piši 1 dc![]()
Žužy, 2,5 tjedna. Naručih 8.2., stiglo jučer 26.2. = 18 dana
Yummy, kad piškiš?
Stork, imam nešto za tvoju M. -![]()
Posljednje uređivanje od Sreća_83 : 27.02.2014. at 08:57
Receptić je jednostavan, koristila sam organske jabuke, izdubi s nožem koštice i napuni sredinu s medom (recimo otprilike prije toga pomiješaj 1 veliku žlicu meda s 1 malom žličicom cimeta i s time napuniš 4 jabuke).
Stavi ih peći na 180 stupnjeva u posudu za pečenje i kad dobiju boju i postanu meke izvadi van.
Jutro i ostalim curama, meni je već dosta čekanja menstruacije koja kasni za razliku od prošlih mjeseci, dobro da sam radila betu jer bih si sada vrtila po glavi simptome trudnoće...
Stork, Tayla i ostale cure, izgleda da nam veljača nije dobitna, bit će bolje idući mjesec
Meni začudo bazalna jutros 37,2, ful čudno, ili me hvala bolest, a nemam nikakvih simptoma ili mi se ciklus skroz poremetio.
lista za 27.02.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
a_je_to ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 44 dc +
ivchica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 34 dc
kikici ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 34 dc
emily-zg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
kalemica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
kriszg ~~~~~~~~~~~~~~~ 22dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
esperansa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19dc
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
crna_ovcica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
kik@ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
HelloKitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
vojvodjanka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
vikki88 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 dc
Srećo dobro dosla među ljubičiceee
stork žao mi je
Tayla, kaj se dogada?
Kris, hvala ti!Jedva sam dočekala!
Tayla, pa nije vrag da je to neka biokemijska.... Baš gadna riječ....![]()
sreco, da, kad piskim, kao da mi je nekakav pritisak na mjehur. Isto tako kad lezim imam lagane kontrakcije koje su bez ikakvog redosljeda. Dakle, nema razmaka. Taj simptom imam od danas
emily, hvala na receptiicu. Djeluje odlicno! Svakako cu probati. Samo jedna napomena sto se cimeta tice kod svih trudnica i one koje zele postati. Naime, cimet sam po sebi djeluje abortivno radi visokih doza kumarina koje sadrzi. Radi toga je bitno koristiti pravi, odnosno cejlonski cimet, koji ima znatno nizu koncentraciju cimeta i kao takav je puno sgurniji za trudnice.![]()