Imali smo mi u zgradi, nisu bili žuti, obični crni vulgaris i isto sam se mjesecima natezala s tim, s kućicama i sl.

Zovi predstavnika stanara zgrade neka zove tu ekipu baš ciljano za mrave i neka idu po svim stanovima gdje ih ima. Oni su mi tada rekli da je koncentracija tog otrova u tim kućicama ne znam koliko (stotina/tisuća) puta manja od onoga čime su oni pošpricali. Uglavnom, pošpricaju stan - podove iznutra i terase izvana i nama se nisu vratili. Rekla je žena da ponekad moraju doći 2-3 puta, ali kod nas su špricali samo jednom. Rekla žena: “mravi su pametni, oni se neće vraćati gdje im ne odgovara” .

Platili smo to iz pričuve, 100 kn po stanu. Čini mi se da bi bilo 350 da smo privatno zvali, no to nema puno smisla ako ih ima i kod susjeda.

Ja sam namjerno namrvila kekse po podu prije njihovog dolaska da vide otkud sve dolaze i tamo jače pošpricaju .
Imali smo tada bebu, malo sam brinula. Ali su bili par sati kod bake pa se proluftalo dobro prije nego su klinci došli doma.
Bilo me malo frka za igranje na podu i igračke, ali nekako smo to shendlali. Jer su rekli da ne operemo podove baš odmah vodom i degergetnom nego ostavimo par dana.

Ne mogu se sjetiti više ničeg bitnog .
Osim da sam pročitala da se žutih možda teže riješiti nego crnih, ali možda sam i krivo zapamtila .