Results 1 to 50 of 145

Thread: Mravi u stanu-upomoć

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by n.grace View Post
    Ocat sigurno ne pomaže, provjereno.
    Ja imam Raid pjenu i sprej. Mi ih imamo svako toliko. Ispod nas nitko ne živi, vjerojatno je carstvo svega. Gnijezda rade u mraku. Često u papirima. Meni su u jednom rječniku napravili gnijezdo, pa u nekoj radnoj bilježnici od malog, pa u jednoj kutiji lijekova u ladici s lijekovima... Uglavnom, mjesta gdje se gnijezde nisu ona gdje imaju hranu, nego hranu donose. U gnijezdima budu i matice.
    Najviše vole suhomesnate proizvode, bademe, suho voće.

Zadnje su se zavukli negdje u novi novcati frižider. Ne vjerujem da je došao s njima, jer smo MM i ja mijenjali smjer otvaranja vrata pa smo ga izokretali, baš smo se namučili, velik je. Ne u ovaj dio s hranom, nego negdje oko motora. Nismo ga izvlačili. Ja sam našpricala s pjenom (ona ima onu usku cjevčicu, lako se cilja), gdje god da sam rupu pronašla. I opet su izlazili. I onda sam špricnula sa sprejem navečer, višekratno, između frižidera i zida. Mora se višekratno, jer ako je gnijezdo, dok se svi izlegu prođe vremena. Trenutno je OK situacija. Na kruh nam ne idu. Ali sam ja dosta prilaza pošpricala s pjenom. Svako toliko u špajzi pošpricam u kutove polica.

Dezinsekcija nas nije spasila. Ne znam je li itko pustio ljude u stan ispod našeg. Ne poznamo vlasnike.
    Dakle s pjenom ciljano prepreke špricam, a sa sprejem kad nemam pojma što. I to kad nas nema par sati u toj prostoriji.
    Last edited by Jelena; 19.02.2021 at 11:54.