Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Isključivo dojena beba izgubila na težini

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bakar, kako ide?

Bakkar avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

A ide nekako... Uveli smo dohranu, ali i dalje se trudim max forsirati prsa! Svakih 3-4 sata napravim mu 60 ml AD, to obično pojede sve i onda dam prsa da nastavi koliko hoće! Između isto nudim cicu, nekad baš sisa, nekad se samo s njom umiruje i uspavljuje! Ako ne posisa baš previše, izdojim se i to dam sljedeći put umjesto AD-a! Navečer oko 10-11 dajem zadnji AD i noć samo sisa i tako do 7-8 ujutro i to i dalje pazim da nije dulje od 2, max 3 sata! Dnevno ima 5-7 dodavanja AD-a i izdojenog, ovisi o danu! U četvrtak idemo na vaganje pa ćemo vidjeti ima li pomaka!
    Ono što me sada muči i s čim se borimo su ojedine na guzi otkad smo uveli AD koje su jučer baš bile najgore, skoro do krvi! Mijenjam ga svaka 2-3 sata ili kraće ako osjetim da je pokakan (i dalje kaka često i prije kakanja se i dalje dosta muči, napinje i plače), operem guzu fiziološkom, pustim da se osuši na zraku i namažem kremom! Jučer i danas sam špricala Octeniseptom prije Sudocrema(inače ga ne koristim osim sada jer mu je baš jako zajedeno oko guze i ispod kesice) jer me bilo strah da se ne inficira! Malo je danas bolje, ne bude li do sutra većeg poboljšanja-idemo pedijatru!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ej, vidim da ste se javili, ajde samo da bude bolje sa težinom i glavno da prije daješ dojiti ili izdojeno, u svakom slučaju svaka kap mu dobro rođe.
    A kako ste sa ovim crvenilom, nekako nisam sigurna da je octenisept dobro rješenje za to, nekako mi je to brrr... radije melem i možda da si kupiš pokoju pamučnu pelenu za takve slučajeve i što više luftanja.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nadam se da je danas pregled prosao ok

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Bakkar avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Heeeeej, drage moje! Dobili smo 850 grama u 10 dana i sada ima 4100!!!! A moje srce 4100000! Nastavljamo istim tempom dok pohvatamo zaostatke, a onda ćemo se pokušati vratiti samo na dojenje! Ali o tom-potom.... Idemo koračić po koračić, a ovo nam je bio korak i pol! Sad se napokon mogu malo opustiti i početi misliti i o nečem drugom osim o njegovoj kilaži!
    Osip je riješio Sudocrem, Octenisept sam špricnula samo ta dva puta kad je bilo i krvi, ali nakon toga samo fiziološka, luftanje i Sudocrem i prošlo je! Sad se i to stabilizira, vjerojatno je reagirao na "kemiju" koju je počeo piti!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo! Sad pravac na sunce!
    Ja sam u prvi mjesec dana izasla svega 2-3 puta, ako i toliko. Sad nadoknadujem prva cetri mjeseca

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Bakkar avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Najnoviji update: ima 4600 gr i 56 cm! Ono što me sada muči je da počinje borba s dojenjem! Jučer se baš nije dao, čim ga stavim na sisu, počeo bi plakati ko lud, odmicati glavu... Jedva sam ga uspjela staviti i to bez šeširića jer s njima nije htio ni primiti! E sad, radujem se što odbija šeširić, ali nisam sigurna da se dobro namjestimo bez jer ne mogu baš primjetiti da li guta i nekako brzo "cucla" i onda kao proguta, ali nisam sigurna dal išta vuče! Donja usna je u dobrom položaju, ali kad mu uvalim bradavicu i areolu imam osjećaj da mu "isklizne" iz usta i da zapravo drži samo bradavicu i mali dio areole! I uopće je ne uhvati čvrsto, čim se malo pomaknemo ili on ili ja-isklizne mu! A zna biti i bolno, onda ga maknem i idemo ispočetka! Ali nakon 3-4 takva pokušaja on pošizi i nema šanse da je opet primi! Vidim tragove mlijeka po njemu i sebi, ali nisam sigurna koliko on zapravo uopće pojede! Bojim se da ću ostati bez mlijeka zbog nepravilnog sisanja! Da li bi mi SNS sustav pomogao? Čitala sam da se njima prsa stimuliraju kao i s dojenjem, pa se održava produkcija... Nisam više pametna, sad već svi oko mene govore "a eto, probala si, ne ide... Daj bocu i ne mučite se!", a ja nisam još spremna odustati i pustiti... Toliko uživam u tim samo našim trenutcima ma koliko god mi oni bili stresni! A sad još i više iz inata svima želim nastaviti :@

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko dugo traje ovo novo odbijanje?
    Kakve su mu pelene (mokre)? Kako siše tijekom noći?

Bakkar avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Jučer je počeo, noćas smo se cijelu noć borili, uspjela sam ga nekoliko puta "prevariti" i u polusnu mu uvaliti po par minuta, nešto je posisao, ali ne kao inače! Nisam mu davala bočicu do jutra! Danas ista stvar, bili smo na cijepljenju, valjda ga je malo omamilo jer spava cijeli dan pa sam mu u polusnu opet uspjela dati dva puta, ali nije to to! Uz to je pojeo još i 120 ml AD-a (2x60)!
    Pelene su ok, mijenjam ga svaka 2-3 sata i sve su poprilično popišane! Kakao nije od prekjučer, ali s tim se mučimo otkad je krenula dohrana, baš ga to dosta muči, dajem mu i Bio gaia kapi, kaže danas pedijatar da nije čudno i da očito ima lijena crijeva pa malo duže probavlja!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •