Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: smanjen broj radnih sati nakon porodiljnog???

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno smanjen broj radnih sati nakon porodiljnog???

Imam puno radno vrijeme, ugovorom određeno, 24 sata tjedno. Sad gledam raspored kolegice koja me mijenja jer za mjesec i pol se vraćam na posao. Ima samo 22 sata. A vidim da neke satove nije dodijelio meni, tj.njoj već sasvim nekom drugom profesoru. Naime, radi se o muzičkoj školi pa nije određen samo jedan predmet, teoreičar sam.

Eh sad mi je panika... a u panici upravo NE MOGU NAĆI u zakonu o radu da li oni to meni smiju napraviti?!?! Smiju li smanjiti normu (ovo je nova školska godina koju ja nisam započela kad se dijelio raspored i dodjeljivali predmeti i razredne grupe), smiju li mi jednostavno ukrasti 2 sata i dati smanjenu plaću samo tako?!

Nisam pitala direktora, sad je prošlo 9 navečer, ali sam jako uzrujana jer sam pregledala upravo njen raspored koji nasljeđujem i dobila sam instant glavobolju. Tko će dočekati jutro?!

Ako netko zna o ovome što, molim vas da napišete HITNO! Jao, tko će još sa smanjenom plaćom preživjeti?!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koliko znam satnicu ti nitko ne može smanjiti bez aneksa ugovora o radu. Može ti jedino smanjiti neposredni rad s učenicima a zadužiti te nekim drugim obavezama. Plaća ti u tom slučaju ostaje ista.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni se isto dogodilo. Jednostavno se smanjila satnica, nema dovoljan broj razreda i gotovo. Plaća naravno smanjena. Potpisala sam anex prvi mjesec,izbora nisam imala i tražila dopunu satnice u drugoj školi. Nije bilo upitno smije li se to ili ne i hoću li potpisati.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lisica, a i za sve koji će čitati ubuduće:
    aneks ugovora se mora potpisati ali bi trebali dobiti i rješenje o tehnološkom višku s kojim vas Gradski ured za školstvo raspoređuje tamo gdje trebaju vaš predmet. Odnosno, imte prioritet pri nadopuni satnice.
    Ovo napominjem zato što provjereno znam da neke škole daju na potpis samo aneks ugovora.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a možda su u bih neki drugi propisi

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a možda su u bih neki drugi propisi
    A vidi stvarno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zekana a kolko ti bi trebao bit fond sati 40?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam kako je u glazbenim školama, niti u BiH, ali u OŠ u HR za veći broj predmeta uzima se kao puna satnica 22 - 24h (ovisi koliko je učitelja nekog predmeta u školi i još svašta). Ako je slično kod vas - nema mjesta panici.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Lisica, a i za sve koji će čitati ubuduće:
    aneks ugovora se mora potpisati ali bi trebali dobiti i rješenje o tehnološkom višku s kojim vas Gradski ured za školstvo raspoređuje tamo gdje trebaju vaš predmet. Odnosno, imte prioritet pri nadopuni satnice.
    Ovo napominjem zato što provjereno znam da neke škole daju na potpis samo aneks ugovora.
    Sve ok samo sam ja vjeroučiteljica pa nas raspoređuje Katehetski ured. U novoj školskoj godini sam dobila dopunu. I ne razumijem ovu bih foru. To je neka interna fora, ili?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    I ne razumijem ovu bih foru. To je neka interna fora, ili?
    Bosna i Hercegovina. Zekana je u Sarajevu.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

uopće nisam skužila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sasvim krivo puni satovi od 22-24 su za predmete koji nisu "kreativni", ali za likovni, glazbeni, tehnički, i mislim informatiku treba imati nastavih 40 sati u učionici

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš me zanima u kojoj to školi likovnjak može skupiti 40h u učionici!? (to bi značilo da škola ima 80tak razreda )

U izborniku lijevo dolje su tablice za izračun norme: http://www.sindikat-preporod.hr/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače trebalo bi bit 40 razreda,

zaključak sam izvela kad sam pregledalvala neke dokumente, ak ih nađem citirat ću se na njih.

inače likovnjak koji radi u razredu mojeg klinca radi na samo 3 škole.

pitanje zekani ili lisici: kaj vam piše u ugovoru sati provedeni na nastavi ili nešto drugo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

.
    ne nego 80tak (više manje) jer likovnjak, glazbenjak itd radi samo u predmetnoj nastavi.
    evo papira koje tražiš (čl 18) http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/270693.html

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Satnica neposrednog rada u nastavi za glazbeni je u srednjoj 21 u srednjoj, 18-24 u osnovnoj. Za osnovnu nisam sigurna jesu li brojevi točni, moguće je da je koji gore ili dole.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Sve je u redu, kad počnem raditi dodat će mi 2 sata koja nedostaju. Ne znam kako, ali kaže direktor da hoće.

Dočekala sam danas da bi mi direktor rekao da me pripravnica mijenjala, a pripravnici po novom zakonu ne smiju imati veću normu od 22 sata. Meni u ugovoru stoji puno radno vrijeme, a kod nas u Bosni (bar u Republici Srpskoj) je propisano 24 sata za puno radno vrijeme.

Kod mene u muzičkoj školi su ugroženiji (što se tiče satnice) profesori instrumenata jer im normu čini svaki učenik posebno. Ja imam grupnu nastavu. No ni to nije sigurno za satnicu jer neke godine imaju manje učenika pa se moraju raditi tzv. kombinovana odjeljenja. Čitam sad po zakonu da za rad u takvim odjeljenjima mora biti dodatno plaćen rad! To nisam znala, vidite, a prije bolovanja sam radila bar 4-5 sati kombinovanih odjeljenja. Sad i to znam.

Trampolina, skoro se sve podudara u zakonima, stvarno su sitne razlike. Ima i ovdje zakon o preraspodjeli radnih mjesta i prioritet za bilo koji nedodjeljeni sat imaju oni kojima su oduzeti sati iz nekog razloga. I ne, nisam ni ja znala za taj dodatni dokument pored ovog aneksa ugovora. Hvala ti na toj obavijesti. Dobro je znati.

Teško je upratiti sve, ja volim puno toga znati o svojim obavezama i o pravima, ali stvarno se mora čovjek dobro o svemu raspitivati.
    Posljednje uređivanje od zekana : 08.02.2014. at 20:42

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

zaključak sam izvela kad sam pregledalvala neke dokumente, ak ih nađem citirat ću se na njih.

pitanje zekani ili lisici: kaj vam piše u ugovoru sati provedeni na nastavi ili nešto drugo.
    Kod mene u ugovoru samo stoji: Radno vrijeme radnika iznosi 40 časova u radnoj sedmici... ništa drugo nije navedeno o radnom vremenu vezano za broj radnih sati.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je puna satnica 20 sati u razredu, posredni rad i 20 neposredni, to se odnosi na pripreme. 20 plus 20.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •