Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kompjuterska igrica za djecu - preporuka

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Kompjuterska igrica za djecu - preporuka

Trebam preporuku za kompjutersku igricu za dijete.
    Ne trebam savjete kako smanjiti vrijeme za kompjuterom - sve znam.

Dijete ima određeno vrijeme u tjednu kad smije igrati igricu na kompjuteru i toga se drži, sve ok. Moj problem je što ne želim da mi onda zvrnda okolo od jedne do druge igrice i ne ne zna koju bi, nego neka radije igra određenu igricu.

Htjela bih da je neka strategija, tipa neke farme, da je miroljubiva igrica i da nema ubijanja, duhova, zombija, vampira,...

Obožava Minecraft, ali jednostavno sam ukinula tu igricu, jer se boji da ga netko ne ugrabi po noći.

Plants vs. zombies je igrao to je relativno ok, ali bih radije nešto bez zombija, mrtvaca i slično.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nogomet? Ili neki drugi sport? Moj se znao zabaviti i s monopolom.
    (Ne pada mi vise na pamet nista bez kostura, zombija, pucanja...)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Nogomet? Ili neki drugi sport? Moj se znao zabaviti i s monopolom.
    (Ne pada mi vise na pamet nista bez kostura, zombija, pucanja...)
    Nogomet ili nešto s loptom ne.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A neka igrica s Face-a?

moja igra na mojem profilu par igrica:
    -School of Dragons (to igra s tatom) - po principu crtića Kako istrenirati zmaja
    -ZOO world (to ti je tipa farme samo je zoološki)

a malac igra igrice s 24 sata igre (super mu je Snail Bob i nekakav zec Joe)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 09.02.2014. at 17:57

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Face bih skoro pa mogla reči da ne koristim. Imam neki "poluprofil" i ne želim da dijete na njemu nešto igra. :komplicirana:
    Ja bih konkretnu igricu koju mu mogu snimiti i staviti na komp, da ne treba koristiti internet ni ništa, nego npr. pola sata igrati. Upali kompjuter, upali igricu i gotovo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mome se sviđaju one Angry birds koje dođu uz Nesquick žitarice. Ima svinja i ptica. Trenutno su ti u Plodinama za 18-19 kuna kutija. Pazi da uzmeš kutiju sa CD-om ako bueš kupovala.
    Postoji i verzija sa kodom za internet, to nismo probali.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znamo za friv i svašta takvo, ali je bih baš jednu konkretnu igricu da nabavim, da ne zuji po drugima.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moji hrane ono neko govance
    Poo se zove

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Face bih skoro pa mogla reči da ne koristim. Imam neki "poluprofil" i ne želim da dijete na njemu nešto igra. :komplicirana:
    Ja bih konkretnu igricu koju mu mogu snimiti i staviti na komp, da ne treba koristiti internet ni ništa, nego npr. pola sata igrati. Upali kompjuter, upali igricu i gotovo.
    Prva prava strategija koju su moji dečki igrali bila je Roller Coaster Tycoon. Moram ih pitati da li još negdje imamo instalacijski cd, nemam pojma... Sad već ima treća verzija, našla sam na internetu.

Radi se o tome da gradiš lunapark. Mjeri se lova koju potrošiš, zadovoljstvo posjetitelja, kreativnost... ne sjećam se više. Evo više detalja o tim igrama:

http://en.wikipedia.org/wiki/RollerCoaster_Tycoon

Postoji slična stvar i za gradnju zoološkog vrta (u mom okruženju to su obično igrale cure, a dečki Roller Coster, ali nije bitno): http://en.wikipedia.org/wiki/Zoo_Tyc...13_video_game)

Inače, imaš toga za kupiti i nije neka pretjerana lova - evo ovdje sam našla podatak, da vidiš koliko košta ako želiš kupiti legalno: http://www.instar-informatika.hr/rol...-3-pc/02450621
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.02.2014. at 08:34

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eeee Peterlin zna što tražim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eeee Peterlin zna što tražim.
    Gle što sam ja našla i za koju lovu: http://www.njuskalo.hr/pc-igre/pc-ga...oglas-10067215

Inače, znalo je toga biti u Algoritmu, samo mislim da su bili puno skuplji od ove cijene iz Instara.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.02.2014. at 08:43

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Možeš skinut i sa Myplaycity ima razno raznih igrica (skidaju se na kompjuter, i onda igra samo tu jednu) imaš od tipa farmi razno raznim, do restorana, pa tipa dadilje koja posprema kuću, pa recimo dućana sa životinjama i sl. pa skinete kaj vam paše. Moji ih obožavaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nogomet ili nešto s loptom ne.
    joooj, nogomet...

Ima isto neka igra strategije, nije to igranje nogometa nego si izbornik reprezentacije - kupuju se igrači i tome slično. Moji kažu da je to najdosadnija igra koju su ikad vidjeli, ali kolega s posla se prije koju godinu dobro zabavljao time... Zove se FOotball Manager ili Soccer Manager, ne sjećam se više.

Ont. Anemona, bit će dobro ako ti dijete ostane na Tycoonu. Neki dan vidim ja svoje (obojicu) da igraju Call of Duty (pucačina, 2. svjetski rat) i skoro sam pala na tur...

Od strategija inače moji godinama igraju Stronghold Crusader (križarske ratove, opsade i slično). Imali smo i prvu najstariju verziju toga davno...pa onda Patriot verziju (sjećam se da je ta bila s jedrenjacima).

Još su igrali Tomb Raidera i falabogu strgali instalacijski cd. Mlađi je jedno vrijeme bio skroz opsjednut Larom Croft, čak i lutku ima, he he he...

Od igrica koje i danas vole mogu još spomenuti Lego Star Wars.

Zapravo, kad bolje razmislim, osim Minecrafta tu i tamo, ne igraju više ništ. Sad je veća fora napraviti svoju web stranicu ili recept na coolinarici ili kakvu zgodnu prezentaciju nego tući igrice.

Imali su razne verzije akvarija, probali i ono govance Poo koje apricot spominje (mlađi se čak oko toga zakvačio s prijateljicom, kad ga je otpilila jer je morala hraniti govance - ali sve u rok službe... Rekoh: tak isto ti zvučiš svojim prijateljima kad ih otepeš zbog minecrafta ili buljenja u youtube - sve je to škola).

Govance Poo je inače ono što se prije 20 godina zvalo Tamagochi, he he he... elektronički kućni ljubimac.

Ne mogu se sad sjetiti drugih igara, i kad gledam popis - pa nije toga bilo baš jako puno. Od ratnih - neki Spitfire, pa još nekakvi drugi avioni koji su se kupovali uz žitarice, kao Angry Birds sada.

Kad smo već kod Angry Birds - ne bih ni znala što je to da nije stariji dobio plišani privjesak za ključeve u obliku Red's Mighty Feathers...

Tu lista igrica ne završava, ali završava moja spoznaja o tome. Tko zna kaj još igraju, a da pojma nemam ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih Sims City i Sims Pets (ako se tak zovu).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.02.2014. at 11:49

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

rollercoaster tajkun...ajme koliko noći sam provela gradeći zabavni park!!!
    imam i cd negdje, sad ću se morat vratit toj ovisnosti lol

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Professor Fizzwizzle:http://www.youtube.com/watch?v=4gwkAHtRkgI Kad su već pred ekranom, neka barem vježbaju moždane vijuge.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Super igra je Einstein, za razvijanje moždanih vijuga.

ženazmaj avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni je cut the rope igrica baš onako za mozganje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •