gdje i zašto?
Ja je stavljam u curry, juhe s mrkvom, umjesto currija, ...
Navodno ima genijalna antioksidativna svojstva
Posljednje uređivanje od lulu-mama : 09.02.2014. at 13:36
Prije sam je stavljala u sve i svašta, danas s mjerom. Obavezno u juhe i variva, a MM je voli staviti i u pečeno povrće.
Daje karakterističnu fluorescentnu žutu boju koju je teško oprati s odjećeMeni nema neki poseban okus. Navodno je najzdraviji začin na svijetu i zato ga koristim.
mislila sam dal si osjetila ta pozitivna antioksidativna svojstva nakon upotrebe?
inače zakaj me zanima, slučajno ja nekaj čačkala po kompjuteru i kad tam osvane neka priča koju sam mislila da je muž napisal ( bilo mi čudno kak to da mi nije mejlala), a napisali su moji klinci. I sad ja kupila kurkumu, da vidimo jel ima kaj u toj priči ( kao povečani A-vitamin, koji ima veze s dermatitisom, svrbežom, itd).
hvala jelena na ideji. mozda bi se mogla poigrati i s tom pricom iz zabave, jer je MM koristi samo jer su mu svi rekli da je super i zdrava.
Stavljam je u rižota, popečke od cvjetače, ponekad u palačinke.
Čitala sam da je odlična za prevenciju raka dojke.
a ako te zanima,. mozes i sama probati, ocisti jabuku i stavi je malo, pa vidi da li ce posmedjiti.
ozes i otopinu napraviti i vidjeti kako ce raditi s njom. ili nesto tako slicno za sto znas da mijenja boju stajanjem na zraku.
Ja ju koristim, moja mama, sad su počele i frendice. Obvezno ju stavljam u palaćinke, koje često doručkujem. Sve češće ju stavljam u sve i svašta, i u slano i u slatko.
ta doza malo navrh noža ili do pol žličice je dovoljna za recimo juhu od litru i nešto kolko nama treba za ručak?, se može staviti u više jela ( i u juhu, pa u rižu, po mesu) u jednom obroku, kolka bi trebala bit maximalna doza koja se smije konzumirati prek dana? ima li preporučena doza i za klince od 4-10 godina?
Ja ne znam za preporučenu dozu, stavim skoro u sva jela kao što si napisala, onako, tresnem iz bočice (kupujem isključivo u dućanima organske prehrane).
Jelena, ne trebas stavljati u svaki dio juhe ponaosob, stavi u kompletnu juhu otprilike koliko stavis i bibera i soli.
biber ne koristim, solim minimalno
mislila sam i stavljati u kompletnu juhu koja je za jedan obrok ( kad jedemo skupa).
kupila sam u dm
Ma samo lagano poprasi, ne treba pretjerivati.
I stvarno ide u apsolutno sve.
E, vjerojatno je jedino nisam još stavila u griz-knedle. Što ne znači da neću! Hvala na ideji.
Kod nas je kurkuma zato jer je zdrava i zato jer ima prekrasnu boju gotovo kao član obitelji. Od juhe, povrća, rižota... do kreme za kremšnite. Jedino se stvarno ne da oprati. Zato pripaziti na posuđe s kojim se mješa hrana začinjena kurkumom, paziti da ne dođe u kontakt s radnom plohom ako je svjetla, ne na drvene daske za rezanje....
Kod nas je u upotrebi kao i kod Optimist: tresnem jednom-dva puta iz bočice. Isto organski izvor. Palo mi je na pamet da probam uzimati u kapsulama (napuniti prazne) pa da vidim što će biti, ali baš su mi se nešto smirila koljena koja povremeno znaju boljeti pa čekam gora vremena za tu probu. Navodno pomaže zbog protuupalnog djelovanja. Ako netko trenutno ima sličnih problema neka isproba. Kurkuminoidi bi zaista trebali dobro djelovati.
evo jedan recept koji ću probat s bezgluteinskom mješavinom.
gris knedle ne delam aliću probat s onim kaj delam, i nadam se rezultatu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.02.2014. at 16:01
Probaj i u kreme za kolače: žuti se tako da bi rekao da su koke uzgojene na planinskim, netaknutim vrhuncima, hranjene isključivo ljekovitim biljem i bio-zrnjem.
Dakle, evo malo o kurkumi (nisam vidjela je li netko stavio): http://www.zdravljeizprirode.hr/tema.php?id=23
Kurkumu stavim u wok kad pirjam povrće, pri kraju. Najviše sam je voljela u veganskom omletu (tofu + kurkuma).
kurkuma je fotoosjetljiva. ako stavite odjeću uflekanu kurkumom na sunce fleke će izblijediti.
Na leso blitvu, i radim napitak s dzumbirom, kurkumom i mlijekom za upalu grla.