-
Help me!!! :(
Kako sam mlada i neiskusna mama imam puno pitanja, ali eto sada me zanima sljedeće:
Dakle, moja malena ima 9 dana, prva dva- tri dana je bila lijena sisačica, od kada smo došli doma popravila se i počela stvarno vući kao velika (valjda od kad mi je navrlo pravo mlijeko), međutim... Sada svaki minut bi bila na ciki.
Nije da se ne najede, dapače, toliko se najede da krene bljucat. A ako joj nedam bjesnomučno počne po zraku mahat glavicom i traži sisat. Naravno uz plač. Kad ju stavim na prsa mir, ali kada zaspe i ja ju podignem da podrigne-povrati.
U bolnici je bila pokupila soor, te nam je pedijatrica bila prepisala nistan (ili tako nekako) kapi od kojih sam pročitala da nus pojave mogu biti bljuckanje. Tada sam ih bacila, međutim ona i dalje bljucka.
Žao mi ju je i neznam kako joj pomoći...
Inače lijepo napreduje i ne pada na kilaži, ali me muči to njrzino povračanje.
Ponekad povrati kao sirasto mlijeko.
:?
-
bljuckanje i povraćanje nije isto. bljuckanje je normalno, i nije znak bolesti
-
mi smo imali istu situaciju s bljuckanjem, bljuckao je cijele dane a sve zato što se stalno prenajedao, prestalo je između njegovog 3 i 4 mj, kada je počeo obraćati pažnju na okolinu.
-
Nazovi SOS telefon i cure ce ti pomoci. Moja A je bila stalno na ciki, i kad nije bila gladna. Nasim bebama osim mlijeka kao hrane, treba i ona druga hrana - majcina ljubav, dodir, njeznost, a tvoja beba najvise voli biti na tvojim prsima
-
nazovi sos telefon obavezno pa ce ti one dat detaljnije, zasad samo-- ako malena ima soor nikako ne smijes "baciti" nistatin kapi, to je nesto (glivice) sta se mora lijeciti i kod tebe i kod malene i to 2 tjedna!!!! drugo, bljuckanje i povracanje se razlikuju, bljuckanje je normalno, povracanje ono u slapu ako je ucestalo moze biti znak nekih drugih stvari. kako za sve ovo treba detaljniji pregled cijele vase situacije ako ne zelis nazvati moze se i ovim putem ali mislim da je onako lakse-jedan na jedan...
-
Nije mlaz, već kao da su joj puna usta, pa joj dosta mlijeka isteče van iz ustašca :/
Koji je broj od S.o.S telefona? :?
-
091-22-77-220
ili 01/ 61-77-520
do 21 h danas, ajde brzo nazovi
-
Zovem na oba broja pa mi se javlja tel. sekretarica
-
to ti je normalna faza, i nama je bilo gako u početku, brzo će to doći na svoje. to obilno bljuckanje, gotovo povraćanje je stvarno zastrašujuće, ali vjerojatno je samo stvar prejedanja i halapljivog sisanja.
a glede nistatina, vanjci dobro veli - zbavi ga ponovno i liječi gljivice
-
mozes i na topicu 'proljetne bebe' (dobne skupine 0-1) procitati iskustva drugih mama, slicne probleme, neke zgodne savjete... i,uostalom vijdeti kako i njihova novorodjencad puno,puno ciki... uglavnom je tako napocetku...
a sto se bljuckanja tice -npr. moj luka je rijetko bljuckao ali je od frendice mali stvarno puno bljuckao cak do svog 8.mj!! napocetku je i ona bila zabrinuta no poslije je vidjela da je to sasvim ok... inace je jako zdrava i napredna beba...
-
Nadam se da si uspjela dobiti SOS.
A ako ne, mislim da se ne bi trebala brinuti. I moj M. je volio puno papati i puno je bljuckao i povracao. Sve dok povracanje nije projektilno (ono da leti u mlazovima u dalj), nema brige.
A soor, kao sto su ti cure vec rekle, svakako moras nastaviti lijeciti, jer gljivice su vrag, i kad se jednom namnoze tesko ih se rijesiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma