Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Alergološki testovi

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Alergološki testovi

Grga ima atopijski dermatitis. Dermatologica nam je dala uputnicu za alergotestove i pregled kod alergologa.
    Imate li iskustva s tim testiranjem? Koliko je to iscrpljujuće za tako male bebe i isplati li se uopće s obzirom na rezultate? Gdje ih je najbolje obaviti?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koliko sam ja čula, do navršene godine dana se ne može pouzdano vidjeti. Možda do tada da pratiš što ti dijete jede ili što ti jedeš (ako ga dojiš).

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo s Ivanom bili prije tri tjedna.
    Testirali su ga na sve, ali jedva da su na tako malim rukicama imali mjesta za sve alergene, a tvoje dijete je još i mlađe.
    Morala sam ga čvrsto držati, plakao je i pokušao izmigoljiti i ja i on smo bili okupani u znoju a i u suzama.
    na svaku kapljicu alergena (preko 20) pikne kožu sa žiletićem, pa nije baš lijepa slika.
    Radili su mu i i krvne pretrage...to se čeka 2 tjedna.
    Sve to smo obavili na Srebrenjaku, sestre i doktori za 5
    Ako nije baš neka hića, možda je bolje da pričekate koji mjesec.
    I Ivan ima mali dio kože zahvaćen at. dermatitisom, a pretrage su pokazale da nije uopće alergičan. Barem ne na ono na što je testiran!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja pazim što jedem, ali stvarno je teško. Ponekad mu izbije, a da nemam pojma od čega jer nisam jela ništa od zabranjenih namirnica. Teško je uvijek uzeti u obzir i prehranu i vjetar, sunce (iako ga stalno mackam), prašinu, zmazanoće i tko zna što sve ne....
    Čini mi se da mu je sad bolje kako je došlo lijepo vrijeme. A na sreću njega to ne svrbi i ima samo po ličeku.
    Hvala vam na odgovorima, mislim da ćemo to za sad odgoditi. Prvo ću još otići kod homeopata, možda pomogne.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

To je prerano.Mi smo išli nakon druge godine i ništa nisu našli.Kasnije mi je jedna pedijatrica rekla da je te testove bezveze raditi prije treće godine,jer često se pokažu lažni rezultati.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam vodila svojeg sina( tada je imao 4 mjeseca) na nuklearno testiranje krvi na alergene i to je najtocnije testiranje koje postoji.Traje oko mjesec dana ali dobijes sve u detalje.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pupa, možeš li mi malo detaljnije reći o tom testiranju. Nikad nisam čula za to. Kako se provodi? Gdje se provodi? Plaća li se?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa ja sam ga radila u Splitu, treba ti ljecnica dati uputnicu i onda ti se izvadi djetetu krv koja se nosi na nuklearnu medicinu i nalaz bude gotov za mjesec dana.Koliko je meni poznato ne placa se nista.
    Mom Luki je bilo 4 mjeseca kad smo to radili, radi atopijskog dermatitisa i bronhitisa, tada nam je njegova pedijatrica predlozila tu pretragu zato sto kod djece mladje od 6 mj. se nemoze raditi prick test.
    On je bio testiran na jaja i mlijeko.Svi su mislili da je alergican na mlijeko a nalaz je dosao negativan na to a pozitivan( i to vrlo jako) na jaja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •