Da ne gurate noz moze se cistiti cetkicom za zube...
imam staklokeramičku indukcijsku, prije toga sam imala običnu staklokeramičku, u roditeljskoj kući smo imali staklokeramičku.... to je cca 20 godina staklokeramičkih ploča u mom životu i NIKAD se nijednoj nije desilo da je pukla
Lijepo ti odi s 4 zdjrle u dućan da isprobaš da li stanu i priča li el.lux istinu![]()
Posljednje uređivanje od lulu-mama : 14.02.2014. at 15:50
Ozbiljno. Meni se stvarno sviđaju nove stvari. Zašto bi bilo uvijek isto, ako nije praktično?
Kako uvijek kuham u puno padela, kupila sam dva puta po dvije ploče sa par cm razmaka između, baš zato da mi stanu velike padele.
Ovakvu sa X rasporedom nisam do sada vidjela, niti znala da ima. Zato mi i je otkriće.
ja imam staklokeramiku samsung koja je koječemu odolijevala, ali ju je muž prije mjesec dana ipak uspješno razbio. pala mu je boca ulja na rub i sad je pukla po pola, onako nparavila se crta. zvala servis, oni rekli da nema bojazni i dalje i da se nema što bitnije dogoditi jer ona ima i zaštiitu ispod toga, da pripazim malo da ne curi neka voda unutra. ugl, zadovoljna sam i stim![]()
moja staklokeramika je pukla na pola,onako kao led kada pocne pucat,nije se odvojila,nema lufta u pukotini.
To sto je pukla,sama sam kriva,bila sam ljuta i čistila sam je,stavila sam arfa na nju,uzela spuzvicu i nastolila se na nju svom snagom i ribala,onako muski s dvije ruke,i ona kvrcnula po cijeloj duzini.
Kuham na njoj i dalje,znam da nije bas pametno.
Prijateljici se odlomio malo vrh,velicine nokta kada joj je teska padela pala na taj ruh.
ova koja je pukla je na struju
Ja imam taj stil i stanu 2 velike i jedna manja. Imam 3+1. A ako je sila stanu i velike....malo se naguravaju ali moze. Pitanje je kuhas li cesto sa 3-4 padele-velike? Mi puno kuhamo i nama je dobra.
Pa u emezeti se poslužis sa 4 njihova lonca i odmah znaš...
Ja planiram uzeti onu bijelu staklo keramičku ploču iz njihove serije simplicity... No običnu, indukcijska je 3.000 kn skuplja, a i nisam sigurna jel bim i bila išta bolja i koliko bih morala pazit da mi suđe paše....
Ako tko ima iskustva s takvom pločom rado primam sve sugestije...
Najjeftinja ta indukcijska je 3.800 tako da teško da je 3.000kn skuplja od obične
http://www.tehnopolis.hr/product.asp...ty&code=700890
Ja je imam cca godinu dana i jako sam zadovoljna. I naravno da je bolja od obične staklokeramičke (kuhala sam i na takvoj) - zagrije sve puno brže, regulacije temperature je odmah (dok kod staklokeramičke treba vremena da se ohladi ring), troši manje struje. Što se posuda za kuhanje tiče, kad sam kupovala bila je akcija da dobiješ i 3 rajngle s njom, uz to smo još kupili par posuda (ima ih već jako povoljnih u superkonzumu, pevcu i sl - ne moraš kupovati wmf i sl. da skuhas rucak) i super nam je. Ocistis u par seknudi nakon kuhanja u dva-tri poteza i to je to. Racun za struju je ostao isti iako smo prije kuhali na pliln![]()
A jesi razmišljala o indukciji? Možeš staviti ogromnu rajnglu bilogdje (ako uzmeš takvu plocu), napa moze biti nize, puno manje se maste ormarići, lakoća čišćenja....
imala sam godinama gorenje staklokeramičku, 2 plina i 2 struje i nije bila loša za održavati. sad imam indukciju i više ništa drugo ne želim u kuhinju. al to nije tema![]()
Hmm u stvari pišem sto su mi rekli neki koji su nedavno uzimali. Moja ima spajanje polja ali priznajem da nisam nikad probala staviti tocno na sredinu između dva polja i vidjeti da li radi, no pretpostavljam da bi. Kad radim na nekoj većoj tavi uvijek ukljucim spojeno polje i grije jednoliko i biram hoću bliže sebi ili zidu. Ali se držim lijevo/desno, moja je 4g stara i nema spojena polja po sredini ploče vec ima razmak od par cm između spojenim polja. Pa sam pretpostavila da sad su i taj dio pokrili.
Mozda su moji pricali o 9vome?
https://www.tehnopolis.hr/product/go...loca-it643syb/
Posljednje uređivanje od sillyme : 03.06.2021. at 18:03
Kaj stvarno indukcija ne trosi puno struje? i kuha isto kao plin?
Ja sam navikla kuhati na plin, ali indukcijske ploce su mi puno ljepse.
nisam išla detaljno proučavati, ali račun za struju nam se nije povisio nakon što smo prešli na indukciju. s tim da mi ovdje nemamo plinovod pa bi se često događalo da usred kuhanja nestane plina i onda se prpaj s nabavkom plinske boce koja je u zadnjih par godina dosta poskupila.
ne bih nabrajala i ostale prednosti jer nije tema topica, ali su višestruke.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 15.02.2014. at 20:42
Ja bi rekla da ne trosi. Super je sto kad ugasis plocu, ne moras micati tecu jer topline vise nema. A kad stavis kuhati vodu, provrije stvarno brzo.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Mm i ja smo pred 9 godina 3 dana kuhali na indukciju u jednom apartmanu. Nakon toga smo rekli iduce indukcija i nista drugo, kupili je za par mjeseci. Ljubav na prvi pogled. A do tad sam kuhala na plin otkad sam počela kuhati![]()
Bodulica, ako nije problem, daj reci koje su još prednosti... Pa ionako raspravljamo o pločama za kuhanje, a ovo je samo jedan segment takve teme... Mislim da nitko neće zamjeriti... Fala!
ja si isto želim indukcijsku, ali izgleda da će suđe presuditi što ju ipak neću uzeti. imam fissler posuđe, relativno novo i u odličnom stanju pa mi je žao. ajd još i malo po malo kupovati novo za indukciju, al što bi s ovim koje je zaista super? inače čujem da indukcija troši manje struje od obične, ne znam je li istina
Pa evo...indukcija grije samo dno posude tako da nema bespotrebnog rasipanja energije. Ako se makne posuda s ploče automatski se prekida i dotok struje. Znači, ako i zaboraviš ugasiti ploču, dovoljno je što nema posude na njoj i ona ne grije. Ako što i kapne sa strane nema sljepljivanja ni zagorijevanja pa je i čišćenje krajnje jednostavno. Stanje vrenja se postiže puno brže nego na običnoj struji, a pogotovo ako ploča ima power boost funkciju. Moja ima na sva 4 ringa i koristim je kad žurim da ubrzam vrijeme zakuhavanja. Smanjivanje temperature je trenutno. Znači, ne treba čekati da se ploča postepeno hladi već to ide automatski. Ako dođe do jačeg kipljenja ploča se jednostavno sama isključuje. Zagrijan je samo onaj dio koji je ispod dna lonca. Na ostali dio ploče možeš doslovno odložiti papir, plastičnu posudu ili bilo što zapaljivo i neće se ništa dogoditi.
Kod posuđa treba imati na umu da je za indukciju prikladno svo ono posuđe za čije se dno hvata magnet. Kad sam ja kupovala indukcijsku ploču samo mi jedna posuda i jedna tava nisu odgovarale te sam ih proslijedila svekrvi. Svo ostalo suđe sam nastavila normalno koristiti tako da i nisam imala nekog velikog troška. I što nije manje važno, cijene indukcijskih ploča i nisu tako visoke ko unazad par godina. moja je bila malo više od 3 000 kuna, a ništa jeftinije nisu bile ni ove obične staklokeramičke.
Eto, to je otprilike to. Ako se sjetim još čega lako ću ja nadodati![]()
sad sam tek vidjela da ti želiš bijelu ploču. to ti znatno smanjuje izbor pa je bojim se zato i cijena osjetno veća. moja je crna pa mi je i izbor bio veći, a i cijene su niže. ovo je moja http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/...ENJE-IT612ASC/
sad vidim da imaju i bijelu koja i nije toliko skuplja od ove moje http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/ugradbene-ploce/GORENJE-IT612SY
Posljednje uređivanje od Bodulica : 16.02.2014. at 02:03
Bodulica, odlicno si sazela sve najbitnije.
Ja cu samo zakljuciti da je indukcija ujedno i najsigurniji nacin kuhanja.
Izmedju ostalog. I zbog opekotina traljavih kuhara. I mogucnost zapaljenja je minimalna.
Samo cekam da izmisle neku pecnicu s kojom se necu moci sprzit
mislim da je većina fissler posudja i za indukciju. pogledaj znakove na dnu posude. ja imam par fissler lonaca na indukciji.
A u ikei ima stvarno izrazito povoljnog suđa koje ide na indukciju, tako da nije problem dokupit koji lonac ako treba
kupila sam Fisslerov wok, i ima znak da ne smije na indukcijsku plocu (i ostale tave isto). lonci mogu.
ali zasto sam na ovom topicu - jer nisam sigurna imam li indukcijsku plocu ili staklokeramicku
ako nije isti cas hladna kad se makne lonac - onda nije indukcijska, jel tako?
Ja imam neke prastare koji idu na indukciju. Nemaju znak, al hvataju magnet
Dosla sam u fazu da wok tavu skoro svakodnevno koristim, ne samo za wok nego i za razna druga jela jer mi je zgodniji od rajngli.
Imam dva za indukciju, kuham u njima bez problema. Glavno na indukciji mi je bilo naučiti se koliko se brzo hrana zagrije, u početku mi se puno puta zadimilo ulje ili zagorilo jelo jer ne paziš sekundu i već je pregorilo. Sad sam stvarno navikla i nemam problema, a brzin smanjivanja je instant kao i na plinu - jedan pritisak prsta za odabir polja i jedan za novu jačinu.
e, a jel vi znate može li ispod ploče za kuhanje, plinske, odmah bit ugrađena pećnica?' dakle, odmah ispod?
zašto ne bi moglo, koji bi razlog bio da ne može
to i jest originalna namjera, ali danas većina ljudi, ako je u mogućnosti, stavlja povišeno
jest lakše, jest praktičnije, ali je u malim kuhinjama često neizvedivo
ne znam koliko koristiš pećnicu
ja imam povišenu, npr, ali je koristim jednom u tri tjedna
tako da mi zbog nje leđa ne bi stradala i da je nisko
ti si domaćica u svojoj kuhinji, moraš znati što su ti prioriteti
najbolje ti je naći dobroga stolara, oni imaju sjajnih ideja
ja sam dosad napravila stotinjak kuhinja, pa se opet uvijek s njima posavjetujem
A zašto bi ugradbenu pećnicu stavljala nisko, da se moraš saginjati? Inače, zašto ne bi moglo. Valjda postoje ormarići za to.
No, stvarno razmisli. Ako imaš mjesta, pećnica u visini ruku i očiju sačuvat će ti u budućnosti leđa.
Cure koje imate indukciju jeste uspjele negdje nabaviti dzezvu za kavu?
Naravno. Meni radi ona koju sam vec imala, obicna starinska. Kad budes kupovala ponesi sa sobom magnet, ako hvata-valjat ce za indukciju.
Ja sam kupila u Plodinama, a ima ih i u Kauflandu (od neke firme iz Srbije mislim da je "Metalac"), od "Emo" Celje isto idu na idukciju i njih ima u Plodinama, cijena je bila oko 100 kn.
Na temu +/- - imala sam prije takvu, i da manje je spretna nego ova koju imam sad sa skalom. Ali realno ako bi mi nešto kipilo samo bi ugasila ploču. Nakon toga bi obrisala (što mi je isto super na indukciji, možeš odmah obrisati cijelu ploču bez da se opečeš) i namjestila iznova polja na ispravne jačine...
Ja bih rekla da nije da ne smije na indukcijsku nego da nije za indukcijsku tj jednostavno ne radi na takvoj ploci.
Pa bih onda stavila wok na upaljenu plocu i provjerila jel mi je ploca indukcijska ili ne![]()
molim iskustva i preporuke za indukcijsku plocu
dvoumili smo se izmedju plina i indukcije, al odluka je ipak pala na indukciju
samo, raspon cijena je velik, a ja ne kuzim zasto...u cemu je kvaka?
na sto treba paziti?
e da, ima li tko i indukcijsku tavu za palacinke?
to nam je vrlo bitno![]()
Tava za palačinke ima
Postoji cijela Tefalova linija za indukciju, čini mi se nešto skuplja
Naša indukcijska od prošle godine je Bekova, zadovoljni smo
Čini mi se da budu skuplje ako je jedan ring staklokeramički- s ovom pameću uzela bih tu i svo suđe (posebno tave, pretis lonac) bi mi ostali
hvala
Ikea ima povoljne lonce i tave, mucila me samo ova za palacinke
dio zeptera mogu koristiti, i obicne dzezvice za kavu (isto jako bitno)
uzet cemo sve indukcijske, ne volim kuhati na obicnu struju
ima jos tko kakav savjet/preporuku?
koja marka, raspored ringova?
Ovisi kakve su vam navike kuhanja.
Ako kuhaš ajvar, pekmeze i sl u većim loncima i rajnglama, onda spojna funkcija (da 2 ploče funkcioniraju kao jedna) nije loša (ali nije neophodna).
Ja imam 2 velika ringa, jedan srednji i jedan mali. Rijetko kuham na sva 4 istovremeno.
A kod indukcije velika ploča prepoznaje veličinu lonca/tave/đezve pa može funkcionirati kao mala, ali ne i obrnuto.
Ono što mi je jako zgodno je neki P mode koji je najjači i jako brzo zagrijava (super kod prženja i pohanja).
A za posuđe koje nam vrijedi, a nije za indukciju, ima kupiti adaptera za indukciju koji izgledaju kao plosnata tava i stavljaju se na induk. ploču pa na njih "neprilagođeno" posuđe. Ja sam svoj kupila na Amazon.uk.
Moja je Ikeina ali ne bih ju preporučila. Svađam se s njom na dnevnoj bazi i jedva čekam da rikne da kupim Miele. Miele rules.![]()
hvala cure!
maco, ne kuham ajvar i pekmez, tu se jos izvlacim na bake, lol
ali kuhamo puuuuno
i bitno mi je da je ploca dobra
da, Miele rules, slazem se, samo je duplo skuplji
a vec sam zapikirala neke druge preskupe stvari
iako, pogledat cu jos sto nude
recimo, s njihovom sudjericom pricam i tepam jojtoliko je dobra
sillyme, te bijele se ne ostete? na boju mislim
i na koje ikeine posude si mislila?
ja sam gledala one iz serije 365+ i cinile su mi se ok
jos pitanjce, je li bolje da ima inox rub ili da je bez njega?
Ginger, mi imamo aeg-ovu indukcijsku i totalno smo zadovoljni.