Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: l-carnitin i dojenje?

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno l-carnitin i dojenje?

budući da mi je od poroda ostalo stravičnih 10 kila viška koje se uz vježbanje jako teško i sporo gube, smijem li prije vježbanja uzeti 1 žličicu lcarnitina koji pomaže izgaranju masti? naišla sam na ovaj odogovor o tome, ali nigdje nisam našla je li zabranjen tijekom dojenja.
    L-carnitin nipošto nije štetan. To je prirodna tvar - aminokiselina (slična vitaminu, pa je negdje zovu i Bt-vitamin), koju sadrže namirnice animalnog porijekla (carne = meso).
    Bez L-carnitina nije moguće korištenje masti kao energetske rezerve i zato ga treba osigurati dovoljno, pogotovo ako su treninzi intenzivni, oblikovani za povećanje mišićne mase i/ili značajniju potrošnju energije iz masnog tokova u cilju mršavljenja. L-carnitin štiti mišićne stanice od akumuliranja toksičnih tvari i poboljšava mehaničko funkcioniranje srca (srčani mišić prvenstveno se hrani masnim kiselinama koje ulaze u razmjenu tvari zahvaljujući L-carnitinu).
    ima li tko iskustva?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam nista o lcarnitinu, ali tu se vec pisalo o tome kako je stetno
    ulaziti u dijete za mrsavljenje dok se doji zbog cinjenice da se u nasim mastima taloze i stetne tvari koje onda izgaranjem idu u mlijeko.
    To dodje nekako kao liposukcija.
    Probat cu ti naci link.
    (Za kile ne brini, dojenjem ce to polako, ali zdravo i prirodno ici...)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jedino pravilo za koje ja znam je

ne mrsaviti vise od 2 kg mjesecno,

jer se mrsavljenjem otapaju stetne tvari iz masnoca i onda ulaze u mlijeko, a ako ih je prevelika kolicina (kod brzog mrsavljenja) mogu stetiti djetetu.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    jer se mrsavljenjem otapaju stetne tvari iz masnoca i onda ulaze u mlijeko, a ako ih je prevelika kolicina (kod brzog mrsavljenja) mogu stetiti djetetu.
    znači tu je kvaka!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Malo sam proučavala ove topice... i ja bih uz vježbanje dodala anticelulitnu kremu (cekropia-samo za guzu i bedra)i L-carnitin?
    Ako netko ima kakvo novo saznanje zbog dojenja, molim Vas prijavite mi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •