Jel ima netko iskustva sa tim kvizom, jel islo necije dijete?
Jel ima netko iskustva sa tim kvizom, jel islo necije dijete?
A sto te tocno zanima? Kakva iskustva?
Kviz je prestao organizirati MZOŠ i AZOO, ali je ove godine (bez znanja ovih prethodnih) uskočilo Ministarstvo zaštite okoliša kao organizator.
Tako da određen (manji) broj škola i dalje sudjeluje u tome http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...jeronauka.html
Kviz i dalje egzistira i ima status drzavnog natjecanja, pitanja iz vjeronauka su ukinuta. Nemojte da se tema pretvori pliz u prepucavanje jel kviz ok il nije.
Moja kcer ide al me uhvatila panika kako ce ona to, tek je 5 razred i nije bas samostalna. Jel ce spavat s uciteljicom, jel ih vodi na jelo, gdje spavaju i tak.
Sent from my iPad using Tapatalk
Posljednje uređivanje od lunahor : 14.02.2014. at 07:19
Kviz je definitivno ukinut! Prije 10tak dana stigla je obavijest MZOŠ-a odnosno preporuka školama da oni to ne podržavaju i da se škole povuku iz natjecanja. Ne mogu sada u detalje, na poslu mi je obavijest, pa ako hoćeš više informacija podsjeti me u pon (ili nedjelju navečer)
Ide po jedno dijete iz 5 r, 6 , 7 i 8 r.
Moze! Bas bi mi to i pasalo da se izvucem na fini nacin. Samo zasto onda nasa skola ne odustaje ? Nama su rekli u petak prosli. Tada su vec trebali znati, jedino ako svejedno misle sudjelovat.
Ma to je vjerojatno ono priopcenje sto ima na netu. Ali eko skole i dalje sudjeluju i ide se svejedno , to je samo preporuka a skole mogu sudjelovat .
Daj stavi molim te link ako imaš, ne znam kako da zalijepim dokument.
Ovako završava dopis: Budući da je pučka pravobraniteljica Lora Vidović 24. prosinca 2013. godine ponovno upozorila na diskriminirajući karakter ekološkog kviza "Lijepa naša", iako se isti više ne provodi u organizaciji AZOO niti MZOSa ne preporučujemo školama sudjelovanje u navedenom Ekološkom kvizu "Lijepa naša", sukladno upozorenju i preporuci pučke pravobraniteljice, neovisno o tome tko je organizator navedenog ekološkog kviza. S poštovanjem, ravnatelj (AZOO) Vinko Filipović, prof.
U metajeziku obrazovnog administrativnog sustava "ne preporučujemo" = zabranjujemo.
Posljednje uređivanje od no@ : 17.02.2014. at 09:42
Evo još jedan članak o tome, ali to je iz novina, nije službena obavijest: http://www.jutarnji.hr/pohadanje-vje...ava--/1158299/
Unutra piše da su se s kvizom i potraživanjima za lovu poreznih obveznika samo preselili u drugo ministarstvo. Naša posla.... uffff....
pa da i ide dalje i to bez vjeronauka. tako je nama receno u skoli.
mene muci taj organizacijski dio. jel se ucitelji brinu za djeuc, gdje je smjestaj, jel svud idu s uciteljem i tak..
Na ovo će ti teško netko odgovoriti budući to natjecanje nije u organizaciji MZOSa i AZOO. Idu li svuda s učiteljem - ovisi i o djeci i o učitelju.
Bila sam do sada u pratnji na jednom državnom i jednom međunarodnom natjecanju. Na državnom (nije Lijepa naša) bila sam sa 6 učenika koji su imali natjecanja u različitim kategorijama, u različito vrijeme (u različitim dijelovima povelikog hotela) tako da nisam fizički niti mogla biti sa svakim od njih cijelo vrijeme. Sreća je da se na tom natjecanju tj predmetu sudionici - i učenici i profesori i inače poznaju i druže tako da su uvijek bilo na oku nekome meni poznatome. S osmašima sam imala dogovor kada se i koliko često javljaju tako da su imali više slobode....
Na međunarodnom natjecanju bila sam s jednim učenikom te smo bili većinu vremena zajedno.
Thx odgovorila si mi sto me zanimalo![]()
A ono sto si vidala, drugi ucitelji isto paze gdje su im djecA? Kako ste spavali ? S djecom u sobi il oni sami? Moja ima 11 g i nije bas samostalna.
Uglavnom učitelji paze na djecu (uvijek ima iznimaka naravno).
Učitelji spavaju s učiteljima a djeca s drugim učenicima (djevojčice s djevojčicama, dječaci s dječacima). Na spomenutom državnom natjecanju organizatori su vodili dosta računa tko će s kim biti u sobi, na kojem katu, koji je raspored soba mlađe ili starije djece itd.
U eko kvizu Lijepa naša natječu se timovi. Je li tvoja kći najmlađa u školskom timu?
Je, ona je 5 r, ide djecak u 6 r, 7 i 8 su curice. Ona nije bez nas nikam isla a pogotovo bez sestre blizanke. Ja sam van sebe, neugodno mi reci da neide kad je vec odabrana ko najbolja ispred petih razreda a i zeli ici a bas se brinem kako ce ona to. Vodi ih uciteljica koja je super, al ja se bojim i druge djece da ju ne bi maltretirali i kaj ja znam
Da ce se izgubit , da se nece znat vratit u sobu i tak svasta nesta ..
Posljednje uređivanje od lunahor : 17.02.2014. at 19:19
Razumljiva je tvoja briga s obzirom da vam je to prvo odvajanje na par dana. Ne bi bilo loše da unaprijed porazgovaraš s učiteljicom o svojim bojaznima. S obzirom da su timu ona i 2 cure, možda postoji mogućnost da sve budu u istoj sobi. Često starija djeca rado paze na one mlađe u ovakvim situacijama. Što se tiče gubljenja - sigurno je da neće izaći iz hotela bez učiteljice i otići u grad npr. Misliš li da bi mogla sama pitati nekog (od djece/osoblja/učitelja) kako da dođe do svoje sobe?
Posljednje uređivanje od no@ : 17.02.2014. at 20:46
Ma bi al ja sam ti bas strasljiva za njih. ( prva djeca) dat cu joj i mob da se ne odvaja od njega. Cak razmisljam da odemo svi na vikend u taj grad gdje bude. Ona je jako ozbiljna i tiha inace, nenametljiva. Planiram otici na inform. Kod uciteljice al ovo je super ideja da budu u sobi s ostalim curama. A kako se obicno Ide? Autom il javnim prijevozom. Vidim da placaju samo javni prijevoz pa se nadam da ce ici busom .
Uvijek se na takva natjecanja ide busom...
Huh super je, natjecanje je u zg a umjesto vjeronauka je ubacena kemija![]()