Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: noćni obroci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoji potreba za sisanjem i potreba za bliskosti.
    kad dijete doji zadovoljava obje u isti trenutak, kad dobije bocicu u narucju takoder,
    ako dobije dudu -varalicu i lezi kraj majke takoder zadovoljava potrebu.
    samo je pitanje da li uz te potrebe jos gladno ili zedno.
    ako doji , samim stavljanjem na dojku dobiva zadovoljenje svih potreba. Ako ne doji , majka mora pogadati koje su potrebe u pitanju , i tako reagirati.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

i dojena i nedojena djeca trebaju dodir i bliskost.

prednost dojenja (u tješilačkom smislu) je u tome što je majčino mlijeko uvijek sastavom prilagođeno trenutnoj potrebi djeteta za razliku od bočice i AD

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    i dojena i nedojena djeca trebaju dodir i bliskost.

prednost dojenja (u tješilačkom smislu) je u tome što je majčino mlijeko uvijek sastavom prilagođeno trenutnoj potrebi djeteta za razliku od bočice i AD
    pa naravo da i jedna i druga djeca trebaju dodir i bliskost a po ovom što tvrdiš razlika u boci i dojenju je samo u nutitivnom smislu? Oprosti ali meni to i dalje ne stoji ili ove sve što čitam tu po Rodi jednostavno nije istina npr. da je dojenja puno više samo od hrane i da se razvija posebna veza između majke i djeteta

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    pa naravo da i jedna i druga djeca trebaju dodir i bliskost a po ovom što tvrdiš razlika u boci i dojenju je samo u nutitivnom smislu? Oprosti ali meni to i dalje ne stoji ili ove sve što čitam tu po Rodi jednostavno nije istina npr. da je dojenja puno više samo od hrane i da se razvija posebna veza između majke i djeteta
    MM draga ajde malo bolje pročitaj što sam napisala i to ne samo ja već i moderatorice. Hoćeš reći da su sve majke koje se izdajaju loše i da su im djeca uskraćena za nježnost i brigu?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    MM draga ajde malo bolje pročitaj što sam napisala i to ne samo ja već i moderatorice. Hoćeš reći da su sve majke koje se izdajaju loše i da su im djeca uskraćena za nježnost i brigu?
    Ne, to nisam ni rekla ali se ne mora automatski uz hranjenje na bocu pružati i nježnost i briga znam puno majki koje daju recimo djetetu bocu tako što ga legnu u kinderbet i ne drže ga ne sebi ni blizu sebe isto tako i kad mu daju dudu varalicu, što ne znači da te iste majke ne pružaju djetetu bliskost na neke druge načine i u nekim drugim trenucima ali prilikom hranjenja ne bih baš rekla. Ne govorim da na taj način rade svi ali ima ih vjerovala ili ne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •